Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Launcher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z serwerem. Polega on na tym, że ja mogę się z nim łączyć bez zarzutów lecz moi koledzy już nie do końca. Może zacznę od początku serwer jest postawiony na moim komputerze, który jest podłączony do sieci poprzez Router. Posiadam zmienne IP więc postanowiłem nie bawić się w hamachi bo dla mnie to wielkie g....(bez obrazy kto je uznaje) więc postawiłem postawić go na no-ip, bo kiedyś stawiałem serwa w cs'a też przez no-ip i działał. Ja normalnie loguje się przez ip z routera z końcówką 100 i mi chodzi na każdym launcherze i spolszczeniu. A w przypadku moich kolegów nie do końca podaje im adres który zrobiłem przez no-ip i owszem działa lecz na spolszczeniach takich jak "mc (tzw głowa sury)" i na "Connect Changer" lecz na launcherach które przerabiałem(AvalonMt2, Metin2Mod) to loguje ich do wyboru postaci lecz po wyborze postaci postać się zawiesza trzymając rękę w górze i wywala do okna wyboru serwera. A tak porty daje im takie same jak w spolszczeniu "login port:11002", a "char port:13000" i wywala ja już nie wiem czego może być to wina.

To jest moje serverinfo.

To jest ukryta treść, proszę

A i przy okazji żeby nie zakładać nowego tematu jak ktoś ma to prosiłbym o podanie linka do downloadu od tego tematu bo wygasł

To jest ukryta treść, proszę

Z góry dzięki!

Opublikowano

Ja mam to samo :P tylko ja bez routera i na zewnętrznym IP więc podpinam się do prośby

Ps może masz porty w routerze nie odblokowane.

Opublikowano

kobiSLU

Koledzy mają ip z normalną końcówką. Posiadam ten router Router Edimax AR-7064+A. Mam internet z Tp ,prędkość 2Mb's.

BigBoy

Raczej mam odblokowane bo oni mogą przez spolszczenia się normalnie łączyć i mogą grać, a przez te launchery tylko do okna logowania, a porty niby daje te same.

Ok jeszcze raz spróbuje porty od nowa odblokować i wam dam odpowiedź.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...