Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Serwer

Gość dejek19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Pewnie wielu z Was chciało kupić serwer do gry Soldat, ale okazało się, że jest zbyt drogo, albo nie rozreklamujecie swojego klanu? Błąd - wystarczy troszkę przykombinować.

Serwery Gamesnet.

Te serwery są jednymi z najlepszych do gry w tej grze. Ich małe pingi są rozpoznawalne w całej Europie. Ich zaletą jest to, że można zapłacić za nie SMS'em.

www.gamesnet.pl

Najlepszy rozwiązaniem według mnie jest serwer Pukawki lub PifPafu, ich pingi też są bardzo niskie, ich cena jest mniejsza niż serwera z Gamesnet'u czy WhiteRabbita.

www.pukawka.pl

&

www.pifpaf.pl

Ale nie o tym chciałem pomówić, na początek kupujemy serwer. Zapraszam bardzo na stronę

www.pifpaf.pl

później kupujemy server za 9zł na dwa sloty. Serwer za 9zł będzie czynny przez 3 miesiące. Wielu z Was pewnie mnie zapyta, po co mi serwer z hasłem ( prywatny ) na 3 miesiące, który ma tylko dwa wejścia na graczy. Otóż w roli admina dzięki komendzie /maxplayers 16 możemy ustawić żeby na serwer weszło 16 graczy. No dobra wszystko fajnie, ale chciałem rozleklamować swój klan. Na to też jest sposób. W konsoli wystarczy wpisać /password i hasło zdjęte, a kiedy chcemy założyć hasło wpisujemy /password elo1 , wtedy na serwer dostępne hasło będzie "elo1". Dla urozmaicenia dodam, że dzięki komendom /welcome1 & /welcome2 & /welcome3 możemy ustawić powitalny tekst na serwerze. Np. /Welcome1 Jesteś na serwerze klanu Elo. Wtedy po wejściu na serwer konsola nam wyświetli wiadomość "Jesteś na serwerze klanu Elo". Myślę, że pomogłem.

Opublikowano

Bardzo się przyda. Dzięki temu serwer będzie mnie kosztował trzy razy mniej.

Kobietaa, wiek siedemnaście lat. Urodzona we Wrocławiu.

Na Avaterze i Sygnaturze jestem ja. Wszelkie zażalenia proszę kierować na PW.

d.jpeg

Dziesięć w skali Bouforta dla mnie to spacer.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na każdym serwerze działa. A sms można płacić chyba tylko w Gamesnet.

8a707e012e.jpg

Dziesięć w skali Bouforta dla mnie to spacer.

Darujcie sobie zbędne komentarze, a szczególnie te głupie.

Opublikowano

zabijaka.pl 1shot1kill.pl pukawka.pl <-- można płacić sms

I gdy ktoś z administracji zorientuje się że robicie przekręty, nie będzie miło. Ale skoro o przekrętach to można również dodać skrypt który sam ustawi liczbę graczy i hasło przy starcie serwera.

Moi drodzy, bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą.

Opublikowano

http://pukawka.pl/regulamin.html paragraf 5, podpunkt 5. A co do tabeli, to raczej sprawa admina, jak chce, tak ją robi. Ja tam zawsze wysyłałem multium smsów po 2,44 i właściwie mi to nie przeszkadzało. Wiedz też, że za te sms-y oni dostają o wiele mniej niż dają ci na konto (zapewne zrobiono większe wpływy na konto aby ktokolwiek z tego korzystał)

EDIT: Za 1 razem raczej tylko usuną serwer, ale to i tak niefajnie, szczególnie gdybyś wykupił na więcej niż miesiąc.

Moi drodzy, bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja osobiście nie gram w soldata, ale mój brat w to pociska i przekręt z dwu slotowym serwerem jak najbardziej się sprawdza od paru lat. Nigdy nie miał problemów, przynajmniej ja nie zauważyłam.

02402750183503470554.png

| exKidMod Soldat | NFS:W Helper|

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...