Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Beztresowe Zarabianie

krolik1908

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich w moim temacie, który będzie dotyczył zarabiania na rudach i przetopach. W ostatnim czasie cena tych przedmiotów diametralnie wzrosła, kiedyś ebonit za 220k to było droga, a dziś na moim serwerze s8 ebonit rozchodzi się w cenie 800k! Srebro trochę ustępuje bo "tylko" 500k... Onyks jest stosunkowo tanim serwerem, więc na najdroższych cena tych itemów może być nawet droższa o 200k.

Teraz wkleję wyciąg z wiki.metin2.pl, pokazujący jakie przetopy mamy w grze, a w tabelce dalej mamy informację, gdzie dana żyła występuje.

91hpwn.jpg

Najbardziej cenione przetopy, czyli te które opłaca się wydobywać to: Diament, Ametyst, Białe Złoto, Ebonit, Niebiańskie Łzy, Srebro, opocjonalnie Złoto.

Aby wydobywać rudy wystarczy kilof, który może kupić w m2 u drwala Deokabe za 80k.

Gracze wydobywający rudy, do "kopania" najczęściej wybierają Świątynie, oraz Górę Sohan, więc Ci gracze, którzy mogą już ubijać metina Diabła są w korzystnej sytuacji, bowiem w poszukiwaniu metinów, mogą znaleść piękną rudę i ją wydobywać :)

Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie w temacie :). Doceń moją pracę stawiając mi + :)

LIBERTA PER GLI ULTRAS! 1908!

Opublikowano

Zależy od szczęścia, mój rekord to tyle rudy, żeby starczyło na 3 przetopy, jednak minimum na jeden przetop, wykopiesz.

Opublikowano

Dwa, ja tak zarabiam jak mi kasy brakuje :)

I jeszcze po drodze zahaczę parę metków :P

Ps.Też gram na onyksie, i metków bić teraz nie można...

Na sohan i w dolince, ciągle kradną :(

@EDIT:

Nie zależy od pkt w kilofie, tylko od + kilofu...

52287137559562145640.png

Opublikowano

Kilof jest od 30 lvl'a, nie ma bota, który SAM wydobywa rudy.

Był kiedyś(Nie szukał rud, tylko kopał), ale chyba już nie działa.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Zależy od + kilofa, czym więcej pkt tym więcej idzie wydobyć

Wcale , że nie GM na forum napisał , że wędka i kilof z większym plusem nie łowią więcej rybek, nie ma większej szansy na złowienie i nie wydobywają więcej rud

Opublikowano

Macie takie coś jak "przewodnik górnictwa" nim udoskonalacie umiejętność górnictwa im wyższa tym więcej rud się wydobywa proponuję dodać do tutka :) leci + :)

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Up to nic nie daje mozesz miec gornictwo na m1 i z calej rudy wykopac 30 a miec na 0 poziomie i wykopac 200 to jak z kowalem od szczescia zalezy

DAJ - TO ROZKAZ !!

1b423cdd79b14a8a7b1dfabdd96bc1a1.gif

Opublikowano

up to zalerzy jest u mnie na s9 kolo górnictwo na m1 kilof +3 i za każdym razem mu leci ruda z karzdej jaką spotkałem z nim

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

1007799868.png

Fikacie?? ;d

Opublikowano

U alchemików... Takie NPC stojący przy piecu gildi... tak samo jak Kowal gildijny widziales kiedys ? Jeżeli tak to masz szanse znaleśc przy nim alchemika :P Daj + Jezeli pomogłem :)

Nie bądź żyła - oddaj krew! Jeżel chcesz dając mi + mogę Cię wyręczyc :P

teletju2jo9.jpg

Daj + <(

^^,)>

Opublikowano

up to zalerzy jest u mnie na s9 kolo górnictwo na m1 kilof +3 i za każdym razem mu leci ruda z karzdej jaką spotkałem z nim

Górnictwo jest zbugowane, więc nie kupujcie przewodników. To nie od tego ;]

Dzięki za +

Opublikowano

dodalbym, ze na kazdym serwerze to wypali.

z przetopami nie ma narazie sie pchac na 24 dopoki alchemikow nie bedzie.

Opublikowano

Theart nieprawda że więcej rybek nie łowi wędka z większym +. Jak masz wędkę +1 to ci nie złowi żadnego węgorza dopiero od +5\6 jest więcej rybek do łowienia.

Moje konta Metin2:

Alamut - 100lvl Ninja Dagger ON

Arkanta - 97 lvl Szaman Smok ON

Alamut - 94 lvl Wojownik Mental OFF

Metin2 PL - 59 lvl Wojownik Body OFF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...