Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Minitut] Sklep Co I Jak ?

Cycu xD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie chciałem wam przedstawić wszystko o sklepie w metin2

Na wstępie: Sklep może otworzyć każdy niezależnie od lvl.

Jak Otworzyć ?

Jeśli mamy coś konkretnego do sprzedania, idziemy do HANDLARZA RÓŻNOŚCI i kupujemy TOBÓŁ za 500 yang. Następnie idziemy w miejsce gdzie chcemy otworzyć sklep, zdejmujemy zbroję i klikamy prawym guzikiem myszki na nasz Tobół. Wpisujemy nazwę naszego sklepu i klikamy OK. Następnie przeciągamy towary w okno sklepu i ustawiamy cenę.

Jak zamknąć?

Po prostu klikamy prawym guzikiem myszki na okno z nazwą naszego sklepu i klikamy Zamknij Magazyn.

O czym pamiętać?

Nie warto wrzucać do sklepu itemków z małym plusem. Nikt ich nie kupi i po co marnować sobie czas na słabe przedmioty typu +0+1+2 lepiej sprzedawać u handlarzy. Wyjątkiem są rzadkie przedmioty które nawet na +0 maja wysoką wartość. Np. FMS czy RIB.

Jeśli mamy jakiś przedmiot, który wygląda na wartościowy warto zapytać kogoś w mieście lub sprawdzić na naszej stronie(Mpcforum.pl), ile może być warty ,aby nie wystawiać jakiś śmieci za nie wiadomo ile i odwrotnie.

Gdzie najlepiej Otwierac?

Najlepiej w miejscach gdzie dużo ludzi przechodzi, ale równie gdzie będziemy widoczni ,nie radzę wpychać się w ogromne grupki ludzi ponieważ szansa na sprzedanie czego kol wiek spada.

Jak nazwac ?

Nie warto nazywać sklepu typu TANIO ,NAJTANIEJ itp. Jeśli mamy coś rzeczywiście wartościowego należy podać nazwe itemu w tytule sklepu. Lub po prostu opisać w skrócie co znajdziemy np. Kamienie, Zbroje ,Bronie itp. Wiadomo jeśli szukamy czegoś konkretnego łatwiej przeczytać w opisie np. FMS+5 nie szukać w sklepach o nazwie Zobacz tu itp. tym bardziej jeśli jest sklepów kilkanaście.

Sami oceńcie ! JAK COŚ TO ZBIERAM + ale widzę że dzieci neo lubią bawić się - a po tej wypowiedzi pewnie dużo ich nazbieram !

Potrzebujesz pomocy w sprawie metin2 ?. Nie bój się napisz do mnie na PW z wielką chęcią pomogę ;]

mpcforum4everblue.jpg

Opublikowano

Wiesz co zrób poradnik jak podetrzeć sobie dupę...

Otworzyć sklep na tym forum potrafi każdy więc nie wiem po co ten poradnik nie dam ani + ani - bo to jest nie przydatne

Edit widziałem to na pewnym forum masz -

Skopiowane !!!

Dodałeś tylko kolorki

sygnature.png

Opublikowano

nie no stary pomogles jak nie wiem ... chyba kazdy (nawet debil) wie jak i gdzie sie otwiera sklep ... to chyba logiczne ze sklep otwieramy w miejscu gdzie jest duzo ludzi ... no ja jebie pro jestes ...

wiesz , moze zrob tuta jak zakladac zbroje ok ?

HBV27j.png

Opublikowano

Wiesz co zrób poradnik jak podetrzeć sobie dupę...

A już wiem jesteś taką sierotą że wymagasz takich poradników !

Ciekawe jak zaczynałeś grę to od razu byłeś pro wszytko wiedziałeś ? Pewnie chodziłeś i pytałeś się ludzi jak dotrzeć do m2 ... Dobry dj z ciebie ;]

nie no stary pomogles jak nie wiem ... wiesz moze zrob tuta jak zakladac zbroje ok ?

Jak ci pomogłem w tej sprawie to daj + a nie walisz leszczu barowy -

A co do zbroi jak wymagasz takiego tuta to go napiszę z dedykacją dla ciebie ;]

Jeszcze żeby było ci łatwiej zrobię ci wideo TuT!

Jak macie się głupio wypowiadać To proszę omijać ten temat!

Potrzebujesz pomocy w sprawie metin2 ?. Nie bój się napisz do mnie na PW z wielką chęcią pomogę ;]

mpcforum4everblue.jpg

Opublikowano

1. Poradnik nie przydatny

2. Od siebie dodałeś tylko kolorki

3. Od razu bulwers że ktoś ci to powiedział

4. Piszesz to tylko po to żeby nabić posta?

5. Z niecierpliwością czekam na tuta o zakładaniu zbroi

6. Pewnie mnie też zwyzywasz tak jak wszystkich innych

Opublikowano

A ja dam mu + bo na początku gry nie wiedziałem jak otworzyć sklep a tym bardziej jak go zamknąć

ja tez ^_^

A co do tematu to szczerze temat nie przydatny bo newbie nawet nie wiedza co to mpcforum...

Opublikowano

Kurwa dzięki stary ... Cały czas klikałem na tobół kółkiem w myszce i nie wiedziałem co jest nie tak DZIĘKI WIELKIE :)

Masz minusa ;]

widzewsygname.jpg
Opublikowano

Co wy go tak wyzywać nie jeden już do mnie napisał jak wyłączyć sklepik . ^^

Je też kiedyś nie umiałem wyłączyć i resetowałem kompa, więc nie ma tu nic śmiesznego. ^^

Opublikowano

Co wy go tak wyzywać nie jeden już do mnie napisał jak wyłączyć sklepik . ^^

Je też kiedyś nie umiałem wyłączyć i resetowałem kompa, więc nie ma tu nic śmiesznego. ^^

A ja Sobie kiedyś w tobole wpisałem " 500k ", jako cenę i sprzedałem Riba + 4 za 500yang. :) Stare newbie czasy :D

Za poradnik +.

g0Tef.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...