Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proste (a może trudne:P).

Chce żeby program odczekał 5 sekund i kliknął enter w tym oknie:

724274ce.jpg

A dokładniej:

Włączam wyżej napisany program (program czeka sobie 5 sekund). Ja między czasie klikam Start>>Zamknij>>Zablokuj. I program ma w tym oknie kliknąć mi enter żeby pokazał mi się pulpit. Oczywiście nie musi klikać enter ważne żeby pokazał mi się pulpit:P

Ja w ogóle nie wiem jak się za to zabrać, próbowałem pare funkcji które przesyłają klawisz enter do danego okna itd ale nic mi nie chodziło...

Opublikowano

czyli program ma zablokować możliwosć zablokowania kompa ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

czyli program ma zablokować możliwosć zablokowania kompa ?

Nie:P

Po prostu mam taki program co jak dam na stan wstrzymania komputer, to wtedy programik mi kompa odwstrzymywuje o danej godzinie. Np włączam program żeby mi odwstrzymał kompa o 1 w nocy. Program ten ma opcje uruchomienia jakiegoś innego programiku po tym jak włączy spowrotem komputer.

Tyle że jak odwstrzyma się komputer to pojawia się to okienko z zablokowaniem konta. Trzeba kliknąć enter żeby pokazał się pulpit.

A program o który proszę ma być uruchamiany programem który odwtrzymowuje kompa.

Program o który proszę ma klikać enter żeby pokazał się pulpit będzie on też włączał skrypt który będzie coś robił dajmy o 1.00 w nocy i wyłączał kompa jak skończyli czyli coś koło 6.00

1.Wstrzymuje komputer

2.ProgramA odwstrzumuje komputer i uruchamia ProgramB (o danej godzinie)

3.ProgramB klika enter (lub w inny sposób robi tak żeby pokazał się pulpit.

4.ProgramB uruchamia Skrypt

5.Skrypt coś robi i wyłącza komputer.

ProgramB to ten o który was prosze.

Chce po prostu otrzymać pełną automatykę ale mam problem z tym pokazaniem się pulpitu po odwstrzymaniu kompa.

Ale się rozpisałem:P Liczę na waszą pomoc.

Opublikowano

w autoit napisz skrypt

To jest ukryta treść, proszę

skompiluj i gotowe

w załączniku masz, jak chcesz to wyedytuje ci tak by po wykonaniu ENTER uruchomił dowolny program ( nazwa_programu.exe ), narazie sprawdz czy działa ENTER

To jest ukryta treść, proszę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Próbowałem nie działa...

Już dawno próbowałem:P Gdyby to było takie proste sam bym sobie poradził:P

Włączam skrypt blokuje konto i czekam pare sekund i nic. Sam klikam enter, pokazuje mi się pulpit a skryptu nie ma w tray'u czyli jakby się wykonał...

Opublikowano

właśnie tu problem, rano sprawdze czy da sie wysłać ENTER do procesu :) , tylko dociec który to okno logowania, pewnie winlogon.exe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• Dodaj nową pozycję...