Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MU Online - rozdzielczość

Masturbinho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Grałem w muonline bez żadnych problemów. Niedawno przeprowadziłem się do UK i mam całkiem inny sprzęt. Otóż ni ch*ja nie mogę dopasować grafiki do monitora. Potrzebuję 1440x900, ale w launcherze takiej nie ma. Nie chcę grać w oknie, bo co to za przyjemność. Mam nadzieję, że ktoś da radę mi pomóc i jakoś to dopasować. Oczywiście dam 5*. Nie chodzi mi o globala, lecz o prv. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Merlin_PL.png

Last Msg wymiata :)) Do jakiegoś Turasa pewnie.

Opublikowano

Kombinowałem trochę z rozdzielczością i fakt, faktem da się odpalić na 1440x900 (moja panoramka). Niestety jest problem z czcionką (ma wysokość jednego piksela). Poszperam jeszcze w interfejsie i spróbuje znaleźć co powoduje właśnie takie działanie. Ogólnie grafika na tej rozdzielczości wygląda nawet nawet :P

Screeny z mipmappingiem

1440x900

screen062721080001.th.jpg

1440x900

screen062721080000.th.jpg

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Sam nad tym siedziz ? Musisz się znać ;) Bardzo Cię proszę, jak to zrobiłeś ? Jakiś program, proszę wrzuć go. Apropos. Jeżeli odpalasz na tej rozdzielczości dasz rade minimalizować gre? Chodzi mi np. o taki Travis minimalizer... minimalizujesz gre i automatycznie masz wciśnięty ppm pomimo te go, że gra jest w Trayu.

Merlin_PL.png

Last Msg wymiata :)) Do jakiegoś Turasa pewnie.

Opublikowano

Wrzucę jak już rozprawie się z tą czcionką. Ta ze screenów wygląda jak trzeba ale z gry już nie. Obawiam się, że każdego maina będzie trzeba osobno modyfikować by móc odpalić na niestandardowej rozdzielczości.

Tak wygląda czcionka:

screen062720290001.th.jpg

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

• 3 lata później...
Opublikowano

podejżewam że szukasz nie tam gdzie trzeba mam nowszy laptop ale stary xp i te nowe mu co sie odpala z maina a grafika reguluje plikami i nawet w standardowych rozdzielczościach na pulpit i okno zmienne napisy co mogą się zmieniać rużne wartości opcji są rozmazane , i na jednym kompie z win7 jest ok na xp do bani

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...