Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z moim routerem. Posiadam dwa komputery laptopa i starego blaszaka XP, którego sformatowałem. Chce podłączyć internet, konfiguruje połączenie, ale dochodze do momentu w ktorym wyskakuje błąd, że system nie wykrywa sprzetu internetowego.

Co z tym zrobić?

Walnij MINUSIIIIIIKA !

Opublikowano

Chce podłączyć internet

Umrzyj.

@UP

Nie wypowiadaj się jak nie wiesz, posta chciałeś nabić?

@TOPIC

Opisz dokładniej ten problem, co ci wyskakuje, bo słowo "błąd" za dużo nie wyjaśnia.

Sharimi.png

Opublikowano

z powyższym problemem sobie już poradziłem, ale zrodził się kolejny. Na blaszaku działa internet bez zarzutu a znów na laptopie nie... Chwilke działał ale tylko po wylaczeniu w services.msc klienta DHCP i DNS. Próbując teraz tak zrobić wyskakuje błąd: System Windows nie moze zatrzymac uslugi Klient DHCP na komputerze Komputer lokalny. Usługa nie zwrocila bledu. byc moze jest to wewnetrzny blad systemy Windows lub wewnetrzny blad uslugi. jesli problem bedzie sie powtarzal skontaktuj sie z administratorem systemu. POMOCY!!! nie wiem co z tym zrobic a potrzebuje internetu na laptopie!

Mój router to: TP-LINK tl-wr340g

Internet był już wczesniej podłączony i wszystko sprawnie działało

Walnij MINUSIIIIIIKA !

Opublikowano

Najlepiej zadzwoń do dostawcy internetu, on ci wszystko wytłumaczy ewentualnie przyjedzie i sam skonfiguruje. Sam miałem taki problem.

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Czyli nic innego mi nie pozostalo ;/ Musze tak zrobic :/

@Edit

Udało mi się rozwiązać problem. Na blaszaku w cmd wpisałem ipconfig /all i ip które wyskoczyły przepisałem do protokolu internetowego na laptopie z wyjatkiem ip, je dałem inne!

Walnij MINUSIIIIIIKA !