Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Animemt2, Mod Kamera I Sklepiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na serwerze AnimeMT2 używany jest luncher (patcher). I są wprowadzone nowe sklepiki (Torba Szczęścia, po otwarciu wygląda jak na PLu), ale można z nich korzystać jedynie jak gra się przez lunchera.

A jak się zaloguję przez spolszczenie czy moda Kamera to nie widać ich ani nie da się z nich skorzystać.

Które pliki odpowiadają za te sklepiki? Chciałbym, żeby w modzie Kamera również działały.

__

Opublikowano

Odświeżam...

Tekstury sklepu są w nowych plikach: patch_anime2.eix i patch_anime2.epk.

Da się je jakoś używać w modzie? Przecież jakoś zrobili tego patchera...

__

Opublikowano

Może podmień pliki jakie są normalne na te pliki (patch_anime2.eix i patch_anime2.epk.).Nie wiem szczerze mówiąc ale warto spróbować :)

Opublikowano

Może podmień pliki jakie są normalne na te pliki (patch_anime2.eix i patch_anime2.epk.).Nie wiem szczerze mówiąc ale warto spróbować :)

Ale w tych plikach jest tylko sklepik. A przecież plików patch_anime2 nie ma ich w zwykłym kliencie albo Kamermodzie.

Co podmienić?

__

Opublikowano

O_o może spróbuj ściągnąć program wypakowujący podpliki zawarte w plikach w folderach clientów...

Opublikowano

Uzywaj opcji edytuj, zrobili to specialnie zeby nie grac wlasnie ma modzie. Na cliencie zagrac nie mozesz?

43630.gif

Nowy komp :)

Intel Core i7 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX | OC do 4Ghz

Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB DDR5/256b PCI-E SOC (1Ghz na rdzeniu :D)

Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 P67 LGA1155

DDR3 Kingston 8GB PC1600 2x4GB CL9 HyperX

ATX Midi SilentiumPC Gladius 800 Pure

XFX Core 650W

Opublikowano

O_o może spróbuj ściągnąć program wypakowujący podpliki zawarte w plikach w folderach clientów...

Wiem jak rozpakowywać te pliki (foldery) i już to dawno zrobiłem. Tylko nie wiem które pliki rozpakować, podmienić i spakować...

Uzywaj opcji edytuj, zrobili to specialnie zeby nie grac wlasnie ma modzie. Na cliencie zagrac nie mozesz?

Na modzie i tak da się grać - tylko mi chodzi o działające sklepiki. A to forum chyba od tego jest (np. omijanie zabezpieczeń anty cheat na PLu)?

A co do mojego postu pod postem był po upływie 24h - a o ile się nie mylę można odświeżać temat co 24h (niestety tego w regulaminie teraz nie znalazłem, ale o "używaniu opcji edit" też nie).

spróbuj wgrać patch_anime2.* tam gdzie masz moda i dodaj do pliku index 2 linijki(skopiuj z anime) może zadziala

Dzięki za zwrócenie uwagi na ten Index - rzeczywiści są tam dopisane linijki z tymi plikami.

Zrobiłem: skopiowałem patch_anime2.* i patch_anime.* do folderu pack w modzie. Dopisałem w Index:

To jest ukryta treść, proszę

W tych miejscach co było w pliku Index z Anime... więcej dotyczących tych plików nie znalazłem.

Niestety nie zadziałało.

Podsumowując:

- pliki w folderach \ymir work\npc2\privateshop i \ymir work\npc2\privateshop2 oryginalnie (czyli w kliencie 2008 czy modzie) znajdują się tylko w spakowanym npc2.* - są one odpowiedzialne za sklepiki,

- na Anime te pliki w folderach privateshop i privateshop2 są spakowane do: patch_anime2.* (tego nie ma w oryginalnym kliencie), patch_anime.* (tego też oczywiście nie ma w oryginalnym kliencie) i uiscript.* (ten jest w oryginalnym kliencie ale bez plików privateshop i privateshop2 odpowiedzialnego za sklepiki).

Jak widać na Anime te privateshop są w kilku miejscach... Wątpię, że gra korzysta ze wszystkich... Może są tylko dla zmyłki popakowane w innych folderach? A które jest rzeczywiście potrzebne?

__