Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XBOX360 vs WII vs PS!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey yo wazzup..

Jak w temacie ^^ Co wybrac..? Xbox 360, nintendo WII czy moze playstation(i ktora wersje xD) ?

na x360 chyba nie oplaca sie grac live? :(

na WII chyba slabe gry i dziecinne? :/

a na padach sie chyba zle gra w FPS'y ? :/

Raczej chce grac na piratach z neta.. bo 200 zl za gre to nie tak malo.. a w x360 od piratow sie chyba psuje laser? :/

Oczywiscie chodzi mi tez o jakosc gier i komfort ^^

Prosze doradzccie mi ^^

Opublikowano

Jak masz kasę to ps3 , niedługo (albo już) wychodzi wersja z dyskiem 160 gb

Co do netu to miodzio ;D , kumpel ma ps3 i wchodziliśmy na red tuba (przepięknie oglądało się filmiki na 42" tv)

Filmy też cudnie odtwarza z dysku

Opublikowano

No to co do piratów to wiem tyle : (sposób 1 i 2 działają na 100% , trzeci to fake) (innych sposobów na piraty na dzień dzisiejszy chyba niema)

A Więc tak ... Co będzie nam potrzebne:

-Konsola z "patchem" 1.51 czyli tym amerykańskim. Są downgrady tylko musicie poszukać w google.

- Śrubokręt

- Oryginalna gra Reinstance: The Fall Of Man

- Piracka Gra

1. Sposób

Odznaczamy w opcjach ałtouruchamianie płyty. Rozkręcamy Konsolę (Nie opiszę tu co i jak) Teraz Ważne nie dotykamy żadnych metalowych styków w konsoli podłączonych do płyty głównej bo skończy się to tragedią. Rozkręcamy stację dysków. Ma pozostać ona nie odłączona. Wyciągamy "Zworkę" przyciskającą płytę aby nie wyleciała. I na miejsce oryginała wkładamy pirata, zakładamy zworkę i uruchamiamy grę.

Jeżeli Powyższy sposób nie zadziała mam tu jeszcze dwa inne

2. Uruchamiamy Grę reinstance wchodzimy w kampanię, po wczytaniu wszystkiego, tak aby nasza postać mogła biegać. Naciskamy Start, wyciągamy reinstance, wkładamy pirata, odnajdujemy w podręcznym menu, wyjście (eng. quit bądź exit) i uruchamia nam się pirat

3.Sposób

Potrzebny nam będzie pendrive bądź kartę pamieci ściągamy exploita ze strony ps3-hacks.com i nagrywamy go na pamięć przenośną. Wkładamy kartę lub pendrive do konsoli i uruchamiamy grę. Po przejściu napisu Playstation 3 konsola się "zawiesza" wtedy wkładamy pirata i wyciągamy kartę pamięci bądź pendrive czekamy 10 - 20 sek. I Pirat Nam Się Odpala

Opublikowano

@up

teraz to niewiem ocb z tym xD

@

a co do xboxa to jak z tym laserem? psuje sie przy piratach? :\

a moze ps2? xD

Opublikowano

W x360 z tego co wiem laser się nie psuje , ale jeśli chodzi o granie przez neta na przerobionym x360 to możesz dostać bana na konsolkę (i nigdy już sobie nie pograsz przez neta) Teraz można tylko przerabiać starsze wersje x360 (bez napędu liteon czy jakoś tak (wada tych starszych jest że potrafią się przegrzewać i występują te 3 czerwone diody) , nowych x360 nie przerobisz bo moją te napędy liteon

Ale gdybyś się zdecydował na x360 to odradzam choćby z tego powodu że od grudnia tego roku zaczynają produkcje nowych x360 lite

Jeśli chcesz kupić dobrą konsolkę na której pograsz w piraty i nadal wychodzą na nią gry to polecam PSP (niedługo też zakupuje ową konsolkę)

Opublikowano

no tak na x360 bym raczej nie gral przez neta heh.. chyba ze jak sie przerobi x360 to dalej sie da grac na orginalach? ^^ z tego co widze na allegro to przerabiaja tez te liteony ;]

Opublikowano

eh.. na x360 chyba jednak balbym sie o bana :/

ale.. ps3 to chyba lepsze rozwiazanie :D

faktycznie dzialaja te sposoby przerobienia? bo jakbym kupil to oczywiscie bym chcial ps3 przerobic :)

i jeszcze.. ps3 zastapi kompa? xD mozna zainstalowac gg? xD bo jak Skalpel piszesz to widze ze na przegladarke mozna wchodzic? :)

sprzedam kompa kupie ps3..? hehe

Opublikowano

No ale PS3 network a Xbox live to 2 różne rzeczy z czego ta 2ga jest o niebo lepsza...

A raczej nie banują piratów na necie chodź jak wychodzi jakaś nowa dobra gra to są fale banów ale da się to przeczekać :)

Odradzam PS3 jeśli lubisz rozgrywkę online polecam PS3 jeśli jestes bogaty

Polecam xboxa jeśli nie jesteś bogaty i polecam xboxa jeśli lubisz grać online

:)

PS3 to zbędny wydatek xbox jest jak na razie wydajniejszy

A tak to wii jest najlepsze :D

można fajne imprezki robić i jest większa przyjemność z gry :)

Pozdro

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

@up

no chyba xbox jest dla bogatych..?

1 gra - 200 zl

live - 120 zl rocznie? (no zawsze cos..)

wiec chyba juz lepiej grac na ps3 przez zwyklego neta ?

nawet jak live by mi poszlo na piratach to bym sie bal o bana konsoli.. :/

Opublikowano

ja mam PS2 lece na piratach za PS2 + 25 orginalow dalem 250 zl (tanio) za dostalem przejsciuwke na 4 pady , karte pamieci 8mb + karte sieciowa za przerobienie (dzialajace piraty 50zl) + wydatek za plytki DVD+R

ale dziala tez jak DVD wiec to kolejny plus xD

polecam PS2

aha a co od gier to takie srednie mozna kupic na gram.pl za ok 50 zl na calkiem nowe co dopiero wyszly to fakt do 300zl

Moje piekne warny :D

Yoooj Ostrzeżony Dec 22 2008, 10:47 AM

Dodano do poziomu ostrzeżenia

Pozostawie bez komentarza.

Yoooj Ostrzeżony Dec 22 2008, 10:46 AM

Odjęto z poziomu ostrzeżenia

.

Lord Makin Ostrzeżony Dec 20 2008, 08:29 PM

Obraźliwa sygnatura. Gdy tekst zniknie, ściągne ostrzeżenie

Lord Makin Ostrzeżony Dec 20 2008, 08:28 PM

Odjęto z poziomu ostrzeżenia

Miejsce na warna

Yoooj Ostrzeżony Dec 5 2008, 10:53 PM

Za co? za PW od tego Pana cytuje:

''TY KURWA JAKIS PIERDONIETY JESTES !!!!!!!!!!!!!! WARN ZA ,,NIEPOPRAWNA NAZWE" POJEBANY JAKIS CWEL JEDEN WEZ MNIE JUZ LEPIEJ ZBANOJ CIOTO JEDNA ;/ PIERDOL SIE SUKO JEBANA , KURWA JUZ DETOX BYL LEPSZY''

Ostrzeżony Nov 30 2008, 05:15 PM

Niedpowiednia nazwa Tematu.

Mlody Ostrzeżony Sep 26 2008, 08:47 PM

spam.

Seldek Ostrzeżony Feb 15 2008, 09:58 PM

Brak scanu Pliku.

Detox Ostrzeżony Feb 15 2008, 06:54 PM

spam.

heh duzo tego

Opublikowano

ja mam ps2, chcialbym pograc przez neta ale niewiem jak, moze ktos z was wie jak grac przez neta,

bo szukam w necie i znalazlem stronke ze wybieralo sie swoj kraj i wybralem anglei bo teraz w angli jestem i tam trzeba bylo podac kod z pudelka od ps2.

no to podalem i niewiem co dalej.

co musze zrobic zeby grac przez neta???

gry kupuje od 1 do 5 funtow

1 funt-4.50

teraz od kolegi kupuje gry za funta :P

oryginalki.

neimam przerobionego ps2.

Opublikowano

Właśnie PS3jest dla bogatych.... bo musisz kupować gry po 200zł....

A założę się że prędzej dostaniesz bana na PS3 network za przeróbkę niż na xbox live.

A przerabianie ps3 tak czy inaczej jest nie opłacalne.... co kupisz nagrywarkę blue-ray za 800zł?

A gry będziesz ściągał po kilka dni/nocy?

Nie warto... i jeszcze możesz dostać bana na kiepściutkim ps3 network.

A na xboxa wydasz mniej niż na ps3, przerobisz zyskasz w ciągu pół roku ok 0.5 do 1.5k zwróci ci się za konsolę,

Będziesz grał na livie i takie tam, już niedługo będzie można (o ile już nie można bo dawno nie sprawdzałem) zgrywać CAŁE gry na dysk,

Więc kupno xboxa to 100x lepszy pomysł niż ps3.

Na pewno będziesz bardzo zadowolony :)

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Xbox 360.

Moge doradzic Ci poniewaz jestem posiadaczem tej konsoli. Kosztuje niewiele, a naprawde przynosi duzo funu. Fakt kazda nowosc kosztuje ponad 200zl, natomiast najlepszym rozwiazaniem jest kupno gier na allegro, czasami mozna nawet zaoszczedzic do 100zl od gry. Nvm, Halo 3 do rozgrywek online to niezastapiona gra moim zdaniem na dlugie zimowe wieczory. Xbox live na rok czasu kosztuje w granicach 100zl wiec mysle ze warto zainwestowac. Polecam Ci takze x'a ze wzgledu na to, ze np tekken w 2009 roku zostanie wydany na ta konsolke zarowno jak i najnowszy Final Fantasy. O MGS 4 slyszalem podobnie lecz nie sa to potwierdzone informacje dlatego nie bede macil ci w glowie. Podchodzac obiektywnie do sprawy jesli bedzie ci koniecznie potrzebny odtwarzacz blue-ray to owszem mozesz sie zdecydowac na PS3 jednak pomysl o tym ze sciaganie ok.80 partow (kazdy 100mb) to jest czasochlonne + konto na rapidzie (kolejny wydatek bo bez tego raczej nie pociagniesz tak wielkiej gry) + nagrywarka blue ray = zaoszczedzenie 50zl. Jednak oficjalnie nie slyszalem o przerobce PS3. Osobiscie polecam X'a, lecz nie neguje PS3, poniewaz rozni ludzie rozne wymagania prawda ;). Dobrze sie zastanow przed kupnem konsoli, ale gdybys nawet wzial X'a i chcial go przerobic to osobiscie odradzam. Mysle, ze przy srednich kieszonkowych (ew. zarobkach) 2 gry na miesiac to dobra opcja.

card.png