Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut+Download] Szybki Exp Do 80Lv W M1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś wam zaprezentuje jak zmienić exp za pomocą fajnego questa z grupki psów nabijamy 8lv xD

Każdy krok będzie w spoilerze!

Krótka historia, ciekawa historia powstania tego questa warto przeczytać (w spoilerze).

Nie podobały mi się pliki game ,gdyż większość tylko mi psuła serwer, blokowała network is unchreable (nie wyświetlało się ale można było grać). Pomyślałem ,że sprawę z ratami expa na serwerze trzeba załatwić raz, ręcznie i dobrze. Pomyślałem o tym aby napisać quest dający expa za zabicie odpowiedniego potworka (moba), niestety nie wiedziałem od czego zacząć, poszukałem więc w spisie poradników i zobaczyłem temat: [Quest] Newlongju 1Lvl Exp temat by Harsay. Pomyślałem ,że trzeba by to jakoś logicznie wykorzystać i zacząłem pisać itd.

Krok1-Quest download

A więc zaczynamy po pierwsze ściągni Quest'a:

http://www.speedyshare.com/files/23631652/m1exp.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/analisis/8389175f29ae128a3a6392f2de2e822da02bcacada1e8c9051f2ab052fbd0b9f-1280767006

Krok2 Pobierz WinSpc lub filezille (jeśli już posiadasz pomiń ten krok)

Potrzebny jest program WinSPC (jest dokładniejszy od FZ)

Prosze gdy by ktoś pierwszy raz spotkał się z WinSPC macie download:

http://legalne.info/WinSCP,program,download,945,781

A tu skan:

https://www.virustotal.com/pl/analisis/31a75eba916e974577241437947ec3c9a238c1fa255472c1e9f756be6854b747-1280728738

Krok3- łączenie się z FTP (jeżeli umiesz możesz pominąć ten punkt).

Należy się połączyć z FTP jak to zrobić?Włączacie serwa, logujecie się freebsd root i hasło wpisujecie /etc/rc.d/netif restart, uruchamiacie winspc i wpisujecie użytkownika i hasło takie jak wpisaliście aby się zalogować w freebsd n.p:

wspc.png

w miejsce kropek wpisujecie hasło do root oryginalnie jest to mcncc.com

Krok4- Wchodzimy w naprawdę bardzo krótką ścieżkę uważajcie aby się nie zgubić xD

Ścieżka na plikach rain'a i JachuPL:

usr/rain/channel/share_data/locale/hongkong/quest

lub jezeli wgraliśmy pliki insomini czy jakoś tak i używamy english:

usr/rain/channel/share_data/locale/english/quest

Krok5- Kopiowanie quest'a.

Jesteśmy w tej ścieżce i przeciągamy questa z folderu w ,którym go mamy na prawą strone winSPC. Wybieramy kopiuj a potem 2 razy tak robimy ale zaznaczamy tylko nowe lub aktualizuj pliki (chcemy mieć pewność ,że nie będzie luki w queście ,gdyż programy do ftp lubią robić "żarty")

Krok6- Zamykamy winspc i potwierdzamy questa w freebsd.

Zamykamy feebsd, zakończ sesję i powracamy do ukochanego freebsd. Do rzeczy w freebsd wpisujemy cd usr/rain/channel/share_data/locale/hongkong/quest lub jezeli mamy insomini czy jakoś tak ,że mamy serwer na english to wpisujemy cd usr/rain/channel/share_data/locale/english/quest po jednej z tych komend powinniśmy NIE WPISUJEMY SH MAKE BO TO SERWER ZNISZCZY!!! Należy wpisać ./qc m1exp.quest i będzie się chwile ładować. Jak się załaduje (jak by zatrzyma) to wpisujemy cd

Krok7- Serwer online

wpisujemy ./start w freebsd i cieszymy się nowym quest'em.

Krok8- Nie działa :( Jak naprawić:

Trzeba się pobawić z strukturą quest'a zmienić wpisy itp. najbardziej prawdopodobny błąd nie jest błędem a moim zamierzanym ograniczeniem tzn. quest ten działa do 80lv. Jednak jeśli sądzisz ,że i tak coś jest źle to polecam usunąć spację między <= a 81

Dołączam grafikę gdy byście nie zrozumieli:

qfmpc.png

Ale ja nie polecam tego robić to może zarówno naprawić jak i zepsuć mi all działa jak jest spacja.

Pamiętaj jak usuwasz spację to musisz zacząć na nowo od kroku6!

Krok dodatkowy- trochę moich słów, warto przeczytać.

Daj + Harsay ,gdy by nie on nie wpadł bym na pomysł jak napisać tego questa, bardzo dziękuje bambus3k ,który sprawdził i napisał mi jaki popełniłem błąd w queście, dajcie więc też + Bambus3k'owi, mi wystarczą podziękowania w tym temacie, aby napisać quest zainspirował mnie Holywar ale reszta od Holywar'a niech pozostanie anonimowa, gdyż negatywny przypadek mnie zinspirował. To tyle z kilku moich słów.

Poradnik został tak napisany aby nawet początkujący GA serwera umiał wgrać ten quest.

Pozdrwiam mam nadzieję ,że się przyda i zastosujecie się do zasad poniżej:

Zabraniam kopiowania i wklejania na inne fora internetowe, w sprawie modyfikacji macie wolną rękę.

LEAGUE OF LEGENDS

EU Nordic and East: Bambus3k 30lv ON KARTHUS FOREVER

EU West: xspellmasterx 30lv off

Aktualnie stawiam serwer mc.

Opublikowano

modek zmień temat na szybki exp do 8 lv bo się user pomylił :P

Nie nie pomyliłem się do 80 można doexpić w m1 a po jednej grupce dostajemy 8lv, 9lv

LEAGUE OF LEGENDS

Opublikowano

ale szajs , do skasowania , piszecie takie bzdury nazywajac to tutorialem ze to zal w dupsku sciska

Po pierwsze troche kultury bo mi twoje pliki game wybitnie nie pasowały i z wielką chęciom bym je skasował z MPC ale tego nie napisałem, a ty nagle wchodzisz do mojego tematu i przeklinasz.

Proszę jakiegoś mod'ka forum aby wyczyścił wszystkie posty w tym temacie po za 1szym tym co ma download, poradnik itp.

LEAGUE OF LEGENDS

Opublikowano

@Minęło więcej niż 24h więc zgodznie z regulaminem mam prawo zrobić:

Refresh

LEAGUE OF LEGENDS

Opublikowano

łatwiej by było dać when kill with pc.get_level() <= 81 ;p

Tak ale ja nie chciałem aby to dawało lv a expa bo po 1 psie 81 trochę nietypowe nawet jak na 4fun.

LEAGUE OF LEGENDS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...