Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Klasy Heroes

Sir.AAK625

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik Battlefield heroes By Me.

Gunner

1.Atak

Gunner to nie jest samodzielny chłop który szpanuje wielką bronią i nabija sam fragi. Nie jest to commando który na pierwszym shoocie zabija przeciwnika w 2 sek i ucieka. Gunner to postać której atak trwa długo, a następnie długo się regeneruje żeby znowu zaatakować na dłuższy czas. Gunner to postać przede wszystkim do zadawania DMG'u. Ale nie możecie mylić tego z fragowaniem.!

Od szybkiego zabijania i uciekania jest soldier, naszym zadaniem jest największa ilość zadawania obrażeń.

2.Obrona

Gunner także może się przydać np. w obronie flagi. Czasem gdy jest naprawde gorąca wywala kega albo wystrzeliwuje z rpg i po sprawie. Przydaje się także szybkość ale do tego także trzeba mieć dużo miejsca na biurku i zwinne ręce.

3.Skile

5lvl Keg + 5 lvl HS + 3 lvl Leg It+ 3 lvl IEG + zapas widgetsów 4/5 lvl(obowiązkowe) + rpg(obowiązkowe)

W pierwszej kolejności dodajemy na maxa Kega następnie na przemian IEG i HS, na koniec leg it.

Keg - Wybuchowa beczka przydatna gdy jest kilku na nas

;)

Hs - Hero Shield. Sama nazwa wskazuje. Tarcza która chroni nas przed strzałami, pociskami z czołgu itp.

Leg - Szybkość dzięki której może szybko uciec z miejsca bo wkońcu gunner jest bardzo powolny.

Widgets - Plastry które nas leczą. Lepiej się schować gdy je uaktywnimy bo gdy nas ktoś trafi to wyłączają się.

RPG - Gdy chcemy wejść na dach domu, na ludzi aby odleciał :D ale najważniejsze to przeciw czołgowi. Materiał wybuchowy się nie nadaje z walkę z nim.

IEG - Poprostu leczenie :P

A. Flag Huntering i do przodu.

Dobra z racji, że będą to czytały przedewszystkim nooby i newbie dam wam bild na flag huntering, chodź tego nie popieram może sie komuś przyda.

Skille

5 lvl HS + 5 lvl Leg It + 5 lvl IEG + 1 Lvl keg

Nie podam w jakiej kolejności bo build służy przede wszystkim do dobicia sobie lvla, bo raz że bicie całego lvla w ten sposób jest nudne dwa, że raczej nie praktyczne.

Rpg lub dynamit co wolimy i tak nie naszym zadaniem będzie zadawanie dmg. WTF i tak nie masz żadnego zadania poza capowaniem flag. Bron też dowolna strzelał będziesz tylko jak będziesz se dupe ratował.

C. Rambo.!

Build efektywny dopiero od 16 lvla, chociaż na upartego da się wcześniej coś nim ugrać.

Skille

5 lvl FF + 5 lvl HS + 5 HP do dowolnego skilla/ów + rpg

Jak tym grać?

A no tak że FF trwa 6 sek czyli zazwyczaj tyle ile wyeliminowanie 2-3 wrogów, 10 sek recharga więc zaraz mamy skill znowu aktywny, w przypadku HS sytuacja wygląda dużo lepiej, tylko 10 sek recharga na shieldzie mamy 60 defa a 13 sek trwa, czyli możemy go mieć cały czas, no chyba że nam wczesniej zjadą cały def. Najpierw HS potem FF ;) .

Leg it do ucieczki, IEG do leczenia. Keg do dodatkowego dmgu. Bardzo łatwy build, dla leniwców którzy nie chcą się martwić o reszte teamu i chcą biegać na pałe po mapie( w przypadku biegania po mapie dobrze jest wziąść leg it).

Poradnik Soldier

Soldier jest klasą nadającą się dokładnie w każdych warunkach radzącą sobie świetnie z piechotą i pełniąca wsparcie medyczne.

Drużyna, EXP i Ty ;)

Jeżeli chcesz pomagać drużynie, zdobyć dodatkowy EXP oraz samemu się uleczyć to na sam początek ulepszaj apteczkę.

Skile

Medicine 5/5 Granade Spam 2/5 Burning Bullets 3/5 Blasting Strike 5/5 6th sense 1/5

Medicne - Leczenie siebie i kolegów wokół ciebie

Granade Spam - Im większa ilość ulepszenia tym więcej wurzucanych granatów

Burning Bullets - Podpalanie Przeciwników.

Blasting Strike. Jesteś sam i idzie na ciebie kilku gości czołg i jeep :D Odpalasz i polecieli w dal ;)

6th sense - O ile się nie mylę to widzenie przez ściany.

Dobry Skill.

Na 20 lvl sold powinien być mniej więcej taki:

Combat Medicine-5lvl-jest to rzecz oczywista i podstawowa która nie raz wywabi cię z opresji.Średnio ten skill odpala Ci ok 47 hp natomiast jeśli w polu rażenia apteczki jest choćby jeden szczur commando czy choćby gunner z twojego teamu ta liczba wzrasta dlatego że dzielisz się swoją apteczką z innym.Sam mając kiedyś 7 hp wykorzystałem trochę team i z blisko postawionych 3.

2-3 lvl granade Spam. Nie jest za bardzo przydatne chyba że chcesz rozproszyć defensywe przeciwnika. Troszkę przydatne w trudnej sytuacji z czołgiem.

Blasting strike 3-4-5 jak kto woli. Akurat ja uwielbiam tą specjalność bo raz że mnie bawi :D a dwa że jest bardzo skuteczne. Przydatne gdy leci na ciebie komando i odpalasz i już go nie ma ;) Oraz ma pojazdy. Gdy zamolot leci albo samochód chce cię rozjechać.

Burning Bullets 3-4 Przydatne w trudnych sytuacjach. Przeciwnicy mają mało hp i chcesz ich dobić. Więc odpalasz podpalacza i jedziesz na nich :P O ile się nie mylę to raczej to im więcej masz ich pkt to tym na dłuższy czas się palą.

6th sense. Obecnie nie wiem co to daje ale raczej widzenie przez ściany. Nigdy tego jeszcze nie używałem.

Bronie

Twoim bezpośrednim narzedziem walki jest SMG dlatego trzymaj przeciwników na bliski dystans wykonując stale jak najwięcej uników.

Najlepszy rodzaj broni do kupienia to daleko strzelne. Zadaje duże obrażenia na mały dystans i duży dystans. Najlepszy rodzaj jeżeli chcesz się pobawić w commando na daleki zasięg ;).

Zestaw

1.Greg's Greasy Gun 2.Charlie's Chopper 3.Medicine 4.Granat lub materiał wybuchowy (zależy czy grasz na większych mapach czy mniejszych)

Porady

1.Nigdy nie wędruj sam na wesołe ownowanie.Jeśli napatoczysz się niespodziewanie na sprawnego Commando kitrającego się na stealth'cie lub nie daj boże na mocnego gunnera leżysz...Dlatego idź przynajmniej ze wsparciem bocznym commando lub bezpośrednim Gunnera/Soldiera odwdzięczając się CM.

2.Nasłuchuj dźwięku Stealthu.Kiedy tylko usłyszysz charakterystyczny dźwięk lub dojrzysz cień delikwenta oznacza to że lepiej naszykować sobie BB które przy ucieczce delikwenta nie pozwoli mu daleko od nas zwiać.

3.Jeśli masz niskie szanse na przeżycie starcia uciekaj,chowaj się za budynki w nadziei na załadowanie apteczki lub BB jeśli przeciwnik cię goni zawsze możesz podrzucić kawałek przed siebie GS dzięki czemu uzyskasz krótką zasłonę dymną/osłabienie natręta-Niepotrzebne skreślić.

4.Grenade Spam to nie tylko skill bojowy ale straszak.Jesli twój team nawiązał bezpośrednią walkę i koledzy nie wyrabiają rzuć ścianę z GS by odstraszyć trochę wroga (Choć bywa że booty będą walczyć dalej) i znaleźć miejsce do dogodnego ostrzału.Pamiętaj,czasami zamieszanie sprawdza się lepiej niż bezpośredni atak.

5.Jeśli tylko używasz apteczki rób to kiedy twoi kolesie znajdą się w jej polu rażenia.Ten zestaw jest stworzony na typowego żołnierza Rambo więc będziesz z apteczki często korzystał.

Poradnik Comanndo

Jakie skille preferujesz i co one dają?

Percing Shot

Ile musisz mieć? 5/5 Jest bardzo dobre na szybkie zabijanie. Zadaje dużo DMG ale trzeba mieć już wymierzony cel gdyż szybko się kończy.

Elixir

Ile musisz mieć? 1/5 Dodaje na krótki czas szybkie przemieszczanie się oraz mało wytrzymałą tarczę. Dobra dla obu sposobów.

1 Sposób

Szybkie zabijanie dzięki nożowi i uciekanie z miejsca.

2 Sposób

Snajpisz na górce a gdy ktoś cię zobaczy uciekasz z pola widzenia i zmieniasz pozycje.

Stealth

Ile musisz mieć? 5/5 Przydaje się na zabijanie nożem. Im więcej pkt masz w tej umiejętności tym bliżej możesz podejść do celu a on cię nie zobaczy. Czas jest nieograniczony chyba że strzelisz albo walniesz nożem to pojawiasz się.

Mark Target

Ile musisz mieć? 3/5 Przydatne gdy cel ci zniknie z pola widzenia i dzięki temu zaznaczasz cel i widzisz go przez ściane. Także przydatne gdy walczysz z hakrem. On ma wallhack i jest za drzewem a ty na latarni i zaznaczasz go. I masz już fraga jeżeli jesteś szybki ;)

Poisoned Blade

Ile musisz mieć? 2/5 Dobre na ostateczny atak. Gdy np. ktoś się leczy to ty go zachodzisz od tyłu albo znienacka pojawiasz się i zatruwasz go trucizną. Po tym jak cię zabije on cierpi :D

Zacznę od mojego ulubionego skilla.

Stealth

Zawsze go używam gdy jest dużo ludzi przy fladze a jeden ma AFK (niekiedy się tak zdarza)

Dobre połączenie z percing shot aby szybko uporać się z wrogim snajperem

Schemat:

Zasięg 15m. Wróg znajduje się blisko. Zauważy cię i najprawdopodobniej cie zabije.

Teraz ten z szczęśliwym zakończeniem.

Zasięg 5m. Wróg znajduje się blisko. Przejdzie obok niczego się nie podejrzewając.

Piercing Shot

Przydatne w sytuacji gdy jest gorąco. Widzisz wrogiego commando ale nie trafiłeś w niego. Jeżeli masz go na max szybko się z nim uporasz.

Jakie mam szanse przeciwko innym profesjom?

Commando: Stosunkowo łatwy cel, to z powodu małej ilości jego HP.

2-3 strzały (Z Piercing Shotem) i leży.

Soldier: Trudniejszy cel. Może cię zdenerwować to, że podczas walki ciągle się leczy.

Gunner: Twój największy wróg. Jest wyposażony w znienawidzoną przez ciebie broń. Strzelbę...

Radzę do niego nie podchodzić

Lepiej dokonać egzekucji na dystans używając "Piercing Shot".

Na dużej odległość, nic ci nie zrobi z tej swojej pukawki. Najwyżej zostaniesz trafiony kilka razy po 1 lub 2 HP.

Czy mam jakiekolwiek szanse przeciwko pojazdom?

Nie jakiekolwiek tylko duże, bardzo duże, no może oprócz czołgu.

Wszystko załatwi Piercing Shot.

Ile mniej więcej zadam obrażeń dla jeepa i samolotu?

Jeep: Pomiędzy 20 a 30 (Z Piercing Shotem)

Samolot: Pomiędzy 20 a 60 (Tak to prawda. Z Piercing Shotem oczywiście.)

Czołg (Dynamitem, dotyczy wszystkich klas): 40-100.

Z czym mam się wybrać na cartoonowe pole walki? :D

Dobra snajperka, nóż + pointson blade lub jak kto woli pistolet na małą odległość

Wady komandosa

Po 1: Najmniejsza ilość HP w grze.

Po 2: Gdy strzelisz z karabinu snajperskiego, za pociskiem tworzy się mała linia dymu która może zdradzić twoja pozycję.

Po 3: Troszkę nudy podczas kampienia.

Pomogły mi różne fora. Prosze o docenienie mojej pracy. I nie piszcie że to tylko ctrl + c + v bo robiłem go 1:30 godz.

Jeżeli są jakieś sugestie albo poprawki to proszę pisać. Poprawie ;)

Claus Jak możesz to podepnij ;)

bbc2hero.png

Opublikowano

Jedyne co zauważyłem to że źle napisałeś Poisoned Blade jak narazie :D

Plusik leci bo nie tylko kopiuj/wklej :P

edit

po długim czasie znalazłem błąd mianowicie:

5lvl Keg + 5 lvl HS + 3 lvl Leg It+ 3 lvl IEG + zapas widgetsów 4/5 lvl(obowiązkowe) + rpg(obowiązkowe)

teraz masz tylko supreme -.-

niestety najpierw czytaj co wklejasz.

VG9vZ2VfX19ldW5lX19fMzgwX19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Bardzo ładnie napisane mi by się nie chciałotyle robić plusik dla Ciebie a tutaj link dla ludzi którzy nie lubią czytać :D

http://www.youtube.com/watch?v=DmWQq45bmmM

Sam kiedyś z tego toturiala korzystałem jak zaczynałem

A co to dego ctr+c ctr+v nie ma sie co przejmować zawsze najwięcej plują się ludzi Ci którym nawet tego nie chce się robić

@EDIT tam w soldierze napisałeś "na 20lv soldier powinien być taki" i opisał tylko że ma mieć CM na 5 lv może byś dopisał ze np 5CM,5BS i 1BB albo inaczej

a co do tych wolno strzelnych SMG nie zgodze się moim zdaniem najlepszy jest szybki karabin i jakiś pistol albo drugi szybki karabin dobrze sie sprawdza taki zestaw na infrantry m ap gdzi nie ma duzych odleglosci

1321803775u359964.png

Created by Kondzio56

Opublikowano

Ile mniej więcej zadam obrażeń dla jeepa i samolotu?

Jeep: Pomiędzy 20 a 30 (Z Piercing Shotem)

Samolot: Pomiędzy 20 a 60 (Tak to prawda. Z Piercing Shotem oczywiście.)

Czołg (Dynamitem, dotyczy wszystkich klas): 40-100.

Lepiej nie kopiuj części starych tematów z innych for, w szczególności gdy ma to już około rok, bo te informacje są od dawna niepawdziwe!

Jeep: Piercing Shoot już nie zabiera tyle

Samolot: tak jak na górze (wpierw sprawdź osobiscie w grze zanim zaczniesz wypisywać nieaktualne informacje <_<

Czołg: różnie, ale przeważnie PONAD 100!

A elixir warto ulepszać zamiast MT, bo i tak odnawia się błyskawicznie.

m1ci22k.png

Opublikowano

ponad 100 obrażeń z TNT dla czołgu człowieku na czym ty grasz też tak chce bo mi zawsze bieże okolo 60-80 nie więcej

1321803775u359964.png

Created by Kondzio56

Opublikowano

Jak ja rzucam to prawie zawsze zabiera ponad 100, ale trzeba rzucać jak najniżej, bo jak się przyczepi TNT na górze do czołgu to lipa (nigdy wtedy nie zada nawet 90 obrażeń)

m1ci22k.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ładniście ^.^ Mou ale przeciez jest teraz zasada +50 znakow a ty napisales tylko 20 ^.^ Odrazu jak zobaczyłem te 50 to mi sie nie spodobało ;D A odnośnei poradnika to w bfh długo nie grałem ale tut przejrzysty i może bardzo pomóc, + polecial

43630.gif

Nowy komp :)

Intel Core i7 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX | OC do 4Ghz

Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB DDR5/256b PCI-E SOC (1Ghz na rdzeniu :D)

Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 P67 LGA1155

DDR3 Kingston 8GB PC1600 2x4GB CL9 HyperX

ATX Midi SilentiumPC Gladius 800 Pure

XFX Core 650W

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jest problem, bo ty liczysz na to, że gracz ma 30 lvl, np. commando mówisz żeby mieć to na 5 to na 5 to na 3 itp. Niektórzy są nowi i nie mają tyle abillities więc mogłeś zrobić tabelę z lvl'ami i jakie cechy mają być przy jakim levelu, a tak to spoko.

JEŚLI POMOGŁEM - DAJ MINUSA!

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

wszystko pieknie ladnie ale ja sie wtrace w comando o percing shocie a mianowicie jak sie skupiam zeby wtedy trafic to nie trafiam wiec nie uzywam tego skilla ale to tylko moje zdanie i moze tylko ja tak mam .(i oczywiscie mimo to twardy plus)

Po co jest sygnatura?Przecież i tak większość osób ma sygnaturę zsynchronizowaną z awatarem :) (a poza tym zapomniałem jak dodać zdjęcie do sygny)

plusy mile widziane:D

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...