Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Wierzchowce W Metinie Co I Jak! :)

Pr0Qwerty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wierzchowce

1. Jak zdobyć wierzchowca?

Aby zdobyć wierzchowca, należy osiągnąć 75 poziom postaci. Następnie musimy udać się do Groty Wygnańców i wydropić Spróchniałą skrzynię sprochnialaskrzynka4542.jpg z dowolnego rodzaju potworów. Po otwarciu pojawi się pięć sztuk pieczęci danego wierzchowca pieczecdzika1.jpg Mogą być to:

•  
  • Pieczęcie dzika (można użyć od poziomu 75)
  • Pieczęcie wilka (można użyć od poziomu 80)
  • Pieczęcie tygrysa (można użyć od poziomu 85)
  • Pieczęcie lwa (można użyć od poziomu 85)

2. Wierzchowiec którego otrzymałem jest na wyższy poziom niż mój. Co zrobić?

W takim wypadku należy udać się do NPC (Non Player Character) Heuk-Young stojącego przy wyjściu w Grocie Wygnańców i wybrać opcję "Wymień pieczęcie zwierząt".

3. Co więcej może nam zaoferować wierzchowiec od zwykłego konia?

Podstawową zaletą wierzchowców jest to, że dodają do statystyk postaci określoną liczbę punktów obrony oraz zwiększają siłę ataku. Oczywiście, siedząc na wierzchowcu umiejętności konne działają, jedynie Stąpnięcie konia nie działa prawidłowo (brak omdlenia).

4. Jakie wartości dokładnie dodają wierzchowce do statystyk postaci?

Pierwotnie wierzchowce miały dodawać bonusy o następujących wartościach:

Dzik -> zwiększać obronę postaci o 116 punktów i siłę ataku o 120 punktów.

Wilk -> zwiększać obronę postaci o 141 punktów i siłę ataku o 120 punktów.

Tygrys -> zwiększać obronę postaci o 166 punktów i siłę ataku o 120 punktów.

Lew -> zwiększać obronę postaci o 41 punktów i siłę ataku o 320 punktów.

Niestety wystąpił pewien błąd i aktualnie wartości tych bonusów są następujące:

Dzik -> zwiększa obronę postaci o 75 punktów, siła ataku pozostaje bez zmian.

Wilk -> zwiększa obronę postaci o 100 punktów, siła ataku pozostaje bez zmian.

Tygrys -> zwiększa obronę postaci o 125 punktów, siła ataku pozostaje bez zmian.

Lew -> zwiększa siłę ataku o 200 punktów, natomiast obrona pozostaje bez zmian.

5. Przez jaki czas będę mógł ujeżdżać wierzchowca?

Niestety, jedna pieczęć zwierzęcia trwa tylko 5 minut, po tym czasie wierzchowiec zniknie (zniknie także jeśli zdecydujemy się zejść wcześniej lub gdy nasza postać zginie).

6. Jak wyglądają wierzchowce?

Wierzchowce prezentują się następująco:

Dzik (od poziomu 75)

swinka44556.jpg

Wilk (od poziomu 80)

wilczek543.jpg

Tygrys (od poziomu 85)

tygrysek341.jpg

Lew (od poziomu 85)

lew6554.jpg

Uwaga! Gdy w naszym ekwipunku będą znajdować się jakieś Pieczęcie, istnieje szybki skrót klawiszowy na uaktywnienie wierzchowca - CTRL+J (wówczas zabierze pierwszą dostępną pieczęć).

Zbieram MINUSY!

PS: Staram się pisać poprawnie po Polsku.

Proszę modka o zdjęcie paru % ^^

Myślę że poradnik się przydał dla początkujących, jeżeli coś trzeba zmienić proszę pisać. Pozdrawiam ^^

Źródło: www.Metin2.PL

Opublikowano

ladnie zebrane do kupy takich poradnikow nam trzeba a nie. np Tut Jak expic sura?? Jak expic wojem. Jak juz ktos powiedzial MPC zalewa fala bezsensownych tutów

Oczywiscie minus na prosbe autora

20330958.jpg

Opublikowano

UP

Źródło: www.Metin2.PL

czytanie z zrozumieniem ^^

Co do tut'a fajny -- dla Ciebie

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Dobrze wykonany tutorial, a co najwazniejesze- podałeś źródło...będą z Ciebie ludzie ;)

- się nalezy dla pana za to ;)

525ffffff.png
Opublikowano

Debilu! Nie jest skopiowane tylko przepisane, zdjęcia sam musiałem wrzucać na hosta i wszystko ładnie sam przerabiałem wiec nie puacz. napisałem źródło a jak nie podoba się to wypier**** z mojego tematu nikt tu Ci nie każe spoglądać chyba że chcesz się popisać i napisać jakiś pozytywny post.

Opublikowano

Debilu! Nie jest skopiowane tylko przepisane, zdjęcia sam musiałem wrzucać na hosta i wszystko ładnie sam przerabiałem wiec nie puacz. napisałem źródło a jak nie podoba się to wypier**** z mojego tematu nikt tu Ci nie każe spoglądać chyba że chcesz się popisać i napisać jakiś pozytywny post. Przecież wszyscy użytkownicy nie wchodzą na forum i sprawdzają co i jak tak samo jak na wiki metin2. ;)

Dobrze wykonany tutorial, a co najwazniejesze- podałeś źródło...będą z Ciebie ludzie ;)

- się nalezy dla pana za to ;)

Dziękuję że chociaż ty doceniłeś moją pracę, +

Opublikowano

Pro0Qwerty - Kłamca ... skopiowane z board.metin2.pl

słowo w słowo skopiowane jest

- dostałeś zgodę na skopiowanie ?

Link do tematu : http://board.metin2.pl/index.php?page=Thread&postID=5386972#post5386972

Jeśli pomogłem to proszę o łapkę  w dół.

Opublikowano

QWERTY "debilu" to mozesz mowic to swoich kolegow za ten tut to powinienes bana dostac wiesz wogole co to sa prawa autorskie? to jest skopiowane a nie przepisane wiec mi nie pierdol...

@Down

Nie jestem zazdrosny poprostu ja nie kradne kogos pracy tak jak ty. Dzieciaczka to ty masz w spodniach.

94051081471225724789.jpg
Opublikowano

@UP: Oj dzieciaku nie płacz napisałem przecież źródło? Więc nie płacz, większość użytkowników tego forum nie ma konta na głównym forum metka. Jeju, taki zazdrosny jesteś że nie wpadłeś na ten pomysł żeby wrzucić tu? oj. ;* to pozdro.

@topic:

Odświeżam.

Opublikowano

Napisales www.metin2.pl i myslisz, ze to jest poprawnie podane zrodlo? Zmien to na board.metin2.pl, wtedy dopiero bedzie mozna powiedziec, ze wszystko jest ok.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...