Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Spolszczenie Nie Łączy Wszystkim Poza Mną...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nie mały problem...

Postawiłem serwer no-hamachi i wszystko pięknie. Żeby wejść do gry zedytowałem plik serverinfo.py w modzie Kamer'a podając moje IP do serwera i wchodzę normalnie do gry. Za to mój kolega u siebie już nie może się połączyć mimo, że ma tego samego moda i tak samo łączy się też przez ten sam plik (tylko, że na moje główne IP). Znaczy loguje go, wybiera postać i po załadowaniu mapy zamyka mu się gra. Żeby było zabawniej to przez chińskiego clienta normalnie wchodzi do gry.

IP karty loopback to 192.168.69.1 i jest to IP, przez które ja łącze się do gry, ale mój kolega musi łączyć się do mojego głównego IP, czyli 89.78.137.104 (gdy łaczy sie na tamto IP pisze mu Błąd podczas..., a przez to IP normalnie wchodzi do gry, ale na chińczyku)

Wie ktoś może jak zrobić, żeby na jakimś spolszczeniu się dało wejść do mnie na serwer?

Sprawa nie jest pilna, zależy mi bardziej na skutecznym zakończeniu tej sprawy...

10528779.jpg

903564222.png

Opublikowano

na hamachi bylo tak, ze zeby wejsc do kogos na serwer trzeba miec jego ip z koncowka 100

Today I’m gonna love my enemies

Reach out to somebody who needs me

Make a change, make the world a better place

’Cause tomorrow could be one day too late

Opublikowano

Cieszę się, że przypominasz mi zabawę z hamachi, ale jak mój kumpel łączy się na moje IP przez chińczyka to wchodzi normalnie, a jak wchodzi przez spol to mu wywala grę po załadowaniu mapy.

Może włączę serwer i spróbujecie się połączyć jakoś...

IP Karty loopback: 192.168.69.1

moje IP: 89.78.137.104

Postać do testów:

login: Test

hasło: 1234

Sami możecie sprawdzić, ze przez chińczyka połączy was normalnie na moje IP (89.78.137.104), a przez spol wywali wam grę...

10528779.jpg

903564222.png