Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win32.Sality

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc od wczoraj mam win32.sality na kompie. Zrobiłem wczoraj format ale jednego dysku i jeszcze używałem instalek programów które były na kompie podczas zainfekowania. Zaraz bd się zabierał do kolejnego tym razem porządnego formatu, ale najpierw mam małe pytanie... czy jeśli zgram sobie filmy i muzyke z kompa i po formacie bd ją chciał wrzucic na kompa to czy wirus powróci? Czytałem, że infekuje on pliki .exe .dll ale muszę się upewnic czy filmy, muzyke też czy mogę spokojnie ją zgrac? Proszę o szybko odpowiedz.

Opublikowano

Przed przenoszeniem z powrotem plików zainstaluj dobrego antywirusa i będzie git.

RAsfepN.png
Opublikowano

@UP

Sality nawet antywira mi wczoraj rozwalił, wiec chce się upewnic na 100% a nie formatowac i instalowac po 100 razy w kółko to samo.

Opublikowano

A jeszcze jedno pytanie mam 2 pendrive'y i ani jedngo ani drugiego nie mogę sformatowac, bo pisze, że jakiś program z tego pendriva może byc włączony i należy zamknac wszystkie aplikacje, ale jestem pewien, że nic z tych pendrivów nie mam włączonego bo od razu po włożeniu jednego jak i drugiego daje formatowanie i to wyskakuje. Ps tam też pewnie ten sality siedzi.

Opublikowano

@UP

Sality nawet antywira mi wczoraj rozwalił, wiec chce się upewnic na 100% a nie formatowac i instalowac po 100 razy w kółko to samo.

hehe to coz to za antywirusa masz, ze ci "rozwala" x.D

te filmy i muzyke to zgraj se na dysk przenosny, i potem przeskanujesz to antywirusem i zgrasz spokojnie.

Opublikowano

@UP

gówno da combofix

nawet jeśli znajdzie, to i tak może zniszczyć pliki systemowe więc format

@top

Możesz przenosić muzyke czy co tam chcesz byle by nie przerzucać :

-instalek

- plików exe

-i archiwów (***.zip|***.7zip)

też mam tego wira na kompie ;P

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

Nareszcie jakieś sensowne odpowiedzi, formata sobie zrobie, ale teraz rozchodzi mi się o pendrivy, chce je sformatowac, ale się nie da... wiem, że wirus też tam siedzi, na jednym pendrivie mam ikonke sapera o nazwie orcr a pod nią pisze Microsoft corporation a jak dałem właściwości i sprawdziłem głowną nazwe to pisze winmine.exe. Na drugim pendrivie mam ikonke MS-DOS i nazwie ijack a po sprawdzeniu głownej nazwy jest to tak samo plik winmine.exe jak na poprzednim. Na obydwu nie wiem skąd się to wzięło. A co ciekawe jak chce to usunac normalnie to albo wyskakuje bład że się nie da albo usunie się na 2 sek a za chwile samo wraca.

Opublikowano

Jeżeli chyodzi o Win 32 Sality on zaraża pliki Exe i czasami Rara.

A co do ludzi którzy pisali że co za dupnego anty vira ma ^ ^:

Antyvir z czasem sam się (chyba) zablokuje gdyż sam będzie zawirusowany :).

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Jeżeli chyodzi o Win 32 Sality on zaraża pliki Exe i czasami Rara.

A co do ludzi którzy pisali że co za dupnego anty vira ma ^ ^:

Antyvir z czasem sam się (chyba) zablokuje gdyż sam będzie zawirusowany :).

Sality zaraża tylko exe i dll. Omija pliki anty virusa, żeby nie wpaść w pułapkę więc anty virusa nie może popsuć. Pewnie miał kasperskiego czy inne gówno, które może possać pałkę* lepszym wirusom.

*Przenośnia :P

RAsfepN.png
Opublikowano

a co to za problem formata ??? wazne pliki na pendriva gierki pirackie jak masz to na plyty a takie gowno typu winrar to se sciagniesz

Opublikowano

Do usunięcia plików z Pendrive polecam program Unlocker, później już sobie go normalnie sformatujesz.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak