Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Code]Oss Server Pomoc W Zrobieniu[/Code]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Chciałbym zrobic server OSS ( only solo server ) ale niestety nie wiem jak mam się za niego zabrac ,

Szukałem na mpc poradnikow znalazlem tylko 1 ale lipa bo obrazki wygasly i nie mozna sie połapać co i jak link do tematu :

To jest ukryta treść, proszę

w google tez szukałem na wszystkich forach co piszą to odslyaja na mpc tam gdzie obrazki wygasly

na youtube są 2 filmiki ale lipnej jakości i niedokładnie wytłumaczone tzn w 1 slaba jakość w 2gim za bardzo przyśpieszony filmik i koles nie opisuje zbytnio co robi .

Więc tutaj kieruje swoją prośbe aby ktos chętny opisał mi co i jak robic po koleji zeby zrobic server OSS albo autor tematu tam gdzie zdjecia powygasaly zrobil reup'a

mam jeszcze kilka pytań odnośnie OSS

1-Mam 800mb ramu ile ustawic zeby server spokojnie chodzil bez lagow?

2-czy przy wlasny serverze procesor dostaje po dupsku i inne podzespoły?

3-czy jak postawie server OSS to będę normalnie mogl edytowac sklepy i inne pierdoly i tworzyc konta w bazie tak jak na servach hamachi,No-ip czy dedykach?

Posiadam juz pliki serverowe by rain czy jakos tak

Za pomoc oczywiście + i 5 albo - zalezy kto co chce

Za zrobienie poradnika jak postwic server OSS , odwdzięcze się np SMS na smocze monety do (25zl)

Teraz narazie spadam z kompa nie bedzie mnie jakies 3-4 godzinki kto napisze poradnik z dokladnym opisem co i jak zebym mogl z latwością postawic serva korzystając z poradnika niech mi napisze na pw jaką nagrode chce tzn sm (kod na sm) albo do jakies innej gry

Opublikowano

serva OSS mozesz stawiac tak jak kazdy inny ;) np hamachi tylko nikogo nie zapraszasz na siec ( mozesz miec nawet wylaczone hamachi :P )

1. Na moim kompiie na 300mb ramu odpale 2 CH ^^

2. Glownie obciazony jest procek ( najlepiej aby byl minimum 2x 2.0 Ghz )

3. Tak

A serva ( jak bede mial czas ) moge postawic ci przez TV

3053080006.png

Opublikowano

serva OSS mozesz stawiac tak jak kazdy inny ;) np hamachi tylko nikogo nie zapraszasz na siec ( mozesz miec nawet wylaczone hamachi :P )

1. Na moim kompiie na 300mb ramu odpale 2 CH ^^

2. Glownie obciazony jest procek ( najlepiej aby byl minimum 2x 2.0 Ghz )

3. Tak

A serva ( jak bede mial czas ) moge postawic ci przez TV

oglądałem video tuty serva hamachi i moim zdaniem jest za duzo roboty bawic sie z portmapem itp

dzięki masz +

Opublikowano

jezeli stawiasz serva OSS niemusisz odblokowywac portow :)

porty odblokowuje sie poto aby inni mogli grac ;]

jak mozesz to zrob ty dla mnie poradnik :) jak nie chce ci sie za bardzo pisac to wez ten co na poczatku dalem linka i powstawiaj zdj

i wstaw go tutaj

dobra ja spadam bd za 3-4 h

POMOZE ktos?

Opublikowano

Tak jak serwer hamachi, tylko nie włączasz programu i sieci...

Poza tym, musisz włączyć portmapa. W spisie tutoriali jest mnóstwo tutków o tym. A ten Topic zamykam, gdyż brak wymaganego prefixu :D

57199140501148694665.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...