Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opisy Klas I Buildy - poradnik

l3andyta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

//@Na wstępie zaznaczam że poradnik nie jest mój,właściciel postu nie napisał nic o zakazie kopiowanie także pomyślałem że tu to się przyda dla nowych graczy i skończą się pytania którą klasą grać ;)

Tekst zaznaczony na zielono to dopisek odemnie ;)

Nie opisywałem Trans upow, bo po pierwsze najpierw trzeba dobić 131 lvl a po drugie wiadomo wszystko na maxa. Mam nadzieje, że to pomoże nowym graczom i skończa sie pytania o bulidy wszystkich postaci. Zaczynamy

VICIOUS SUMMONER

Party: Znajdzie sobie pt

Zalety: Summon, Może expić solo, ponieważ luruje dwa razy więcej mobów niż inne klasy. Dark avatar(chyba najleszy skill aoe w grze)

Wady: Słaba postać na pvp z hunterem magiem bagim nie ma raczej szans, jednak podobno po 131 lvl to sie zmienia

Krótki opis: Nie tank, nie dmg dealer, nie support to co??(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Bulid: Staty pod broń reszta w Heal, lub 1 pkt w strange, 1 pkt w spirit, 3 w heal. Wyróżniamy dwa rodzaje sumonerów:

VICIOUS SUMMONER STAFF

http://img821.imageshack.us/i/vcstuff.jpg/

Tak jak widzicie na obrazu nie rozwijałem beast bo uważam ze srtuffer powinien miec rozwinięte libido ale oczywiście można zrobic sobie hybrydę. Moja osobista opinia jest taka, że summoner ze stuffem to SHIT.

VICIOUS SUMMONER TWIN SWORD

http://img265.imageshack.us/i/vctwinsword.jpg/

Najlepszy bulid skilli dla summoneera duzy dmg dobry def, ale róbcie jak chcecie^^

BAGI WARRIOR

Party: Rzadko brana do party postać, raczej jeżeli nie ma nikogo innego w pobliżuten koleś chyba rzadko chodził na dfy.Bagi warrior jest genialnym tankerem biorąc pod uwagę jake silne są moby na dfie,to bagi warrior da sobie z nimi świetnie radę dzięki swoim buffom i wysokim defie:P

Zalety: Najwiekszy def w grze, Knock Backi, Siła, postać bardzo dobra na pvp, Self buffy

Wady: Trudna postać do opanowania. Jeżeli ktoś zna jeszce jakies wady tej postaci prosze powiedziec dopisze

Krótki opis: Jest to zdecydowanie TANK

Bulid: nic trudnego staty pod broń jak najwięcej punktów w heal. Nie ma sensu robić jakiegoś bulidu strange bo to sie kompletnie nie oplaca. Bagi musi miec jak najwiecej defa. Bulid skili wygląda nastepująco:

http://img299.imageshack.us/i/bagiwzarriorgotowe.jpg/

ALOKEN

Party: Powiem tak na wyższych levelach na df ani rusz bez alokenapowiem tak aloken to taki drugi ak lub bagi nie robi to aż tak OOGROMNEJ różnicy także na lajcie damy sobie radę bez niej(Autor poradnika pewnie sam nią gra i chciał ją wychwalić :P

Zalety: Mana schock, Buffy dla siebie i party, szybkość, wystarczający dmg i def

Wady: Gdyby nie mana schock ta postać nie istniała by na pvpNot true jak napisał niżej Schinset,można używać rybek.

Krótki opis: Mówia że aloken to Damage Dealer :O

Bulid: Wiadomo staty pod broń reszta w heal. A tak wygląda drzewko skilli:

http://img228.imageshack.us/i/alokengotowe.jpg/

SEGNALE

Party: Każdy seg znajdzie party.

Zalety: Wskrzeszanie, Leczenie, Fast Heal

Wady: Najwolniejsza postać w grze, bogiem pvp zdecydowanie nie jest

Krótki opis: SUPPORT

Bulid: W sumie wyrózniamy dwa bulidy jeden to taki że dodajemy staty pod broń reszta punktów oczywiście w heal a drugi to najpopularniejszy bulid czyli FULL HEAL(wszystkie punkty za level idąw heal) i bron na 1 lvl. I zaznaczam nie ma sensu dawać broni na 12 czy 18 lvl bo to nic nie zmienia. Lepiej poprostu zainwestować te punkty w Heal. Drzewko skilli:

http://img801.imageshack.us/i/segnale.jpg/

INCAR MAGICAN

Party: Ze wzgeldu na jego ogromny dmg postac czesto brana do party,6 incarow w party na df zgarnie cale exp, CRYTY sa przeogromne

Zalety: Ogromny dmg, prawdopodobnie NAJLEPSZA postac na pvp duży def, żywioły, FREEZE

Wady: Resisty

Krótki opis: DAMAGE DEALER

Bulid: staty pod broń reszta w heal. Tak powinno wyglądać MOIM zdaniem drzewko skilli:

http://img217.imageshack.us/i/incarmagican.jpg/

SEGITA HUNTER

Party: Czesto brana do pt postac ze wzgledu na ataki dystanoswe, świetne aoe i niesamowity damage

Zalety: Ogromny dmg, bardzo dobra postac na pvp

Wady: Niestety najmniejszy def w grze

Krótki opis: DAMAGE DEALER

Bulid: Wyróżniamy dwa bulidy właściwie hybrydy. Jedna MOIM zdaniem najlepszy to bow/xbow:

http://img64.imageshack.us/i/hunterbowxbow.jpg/

Druga także popularna to x/bow/dagger Wtedy skille od crossbowa oraz maxsujemy wszystkie skille z Combat

AZURE KNIGHT BY iKiller

Party : Nie jest to najbardziej pożądany character na party, ale znalezienie go nie stanowi specjalnego problemu.

Zalety : Niesamowity def (przy niektórych skillach dochodzi do 6k defa ^^, jest to co prawda krótki efekt, ale zawsze), buff na crity (+44% crit rate, +15% dmg, +19% attack speed na 25 sec - MIAZGA)

Wady :Bardzo dużo defa mało hp,pomaga mu skill regenerujący hp na określony czas.

Krótki opis : Zależnie od buildu tank lub słabszy dd.

Build : build dla ak istnieją dziesiątki, najpopularniejszy to sword + shield / dual axes, staty pod bron reszta heal. Drzewko skilli:

http://img811.imageshack.us/img811/602/akasda.png

A oto pozostale bulidy:

Sword + Shield / 2handed sword - (kiedyś szeroko stosowany, teraz zapomniany, dzieki 2h swordowi spore dmg, def niezgorszy, malo hp)

http://img685.imageshack.us/img685/1691/akss2hs.png

Axe + Shield / Dual axes (najwięcej hp, najlepszy build do walki z segnale, blowy stanowią jego najmocniejszą strone)

http://img231.imageshack.us/img231/602/akasda.png

Axe + Shield / 2handed axe (średnio z hp, tzw seg destroyer :O, z obu broni ida blowy, potęga na pve, średnio pvp)

http://img808.imageshack.us/img808/474/akas2ha.png

Dual Axes / 2handed sword (DD, słaby def, mało hp, niesamowite dmg, dobry do pvp z magiem, segnale, hunterem, nie spełnia funkcji tanka)

http://img168.imageshack.us/img168/6968/akda2hs.png

ZAZNACZAM, ŻE WSZYSTKIE DRZEWKA SKILLI PRZEDSTAWIONE W PORADNIKU MAJA WYGLADAC TAK PO RESECIE SKILLI. PRZED RESETEM MOZECIE DODAWAC PUNKTY W CO CHCECIE

DK SQUARE

Wiadomo. Masowe PvP, za które zdobywamy rangi. Za każdą rangę otrzymujemy 1 punkt do skilli, oraz 3 punkty do statów. A tak przedstawia się tabela:

http://img708.imageshack.us/i/rangi.gif/

Skopiowane z Gamecenter.pl autorem poradnika jest zyrka9 DZIĘKI CI WILEKIE :)

1287838054-U230664.jpg

Sygna by me

Opublikowano

Dobre , ale jest parę wad np. u Hunterki w skillach nie ma wymaxowanego Demolition Bomb przecież to build bow/xbow wiec czemu tego niema ? i też nie ma wymaxowanego Ice Arrow a to jest bardzo potrzebny skill u hunterki a te 2 pkt co są dodane w Fire Arrow i Posion Arrow są niepotrzebne i ludzie jeszcze maxują Vulenrable Shot ale to według uznania. U Alokena w zakładce Spell nie maxuje się wszystkich skilli bierzesz albo obszarowe albo pojedyncze bo przy normalnym levelowaniu nie starczy Ci skill pointów na to, a żeby wszystko wymaxować tak jak ty masz w tych skillach potrzeba ok. 170lvl

Opublikowano

EE Czytałeś cały poradnik?

1 rzecz która się rzuca w oczy to brak wad u AK o.0

2.Mówisz że aloken nie daje rady bez manashoka? Po co są rybki?

3.Bez alokena nie pojdziemy na DF? Ja na mojej hunterce chodzilismy bez alokena i segnalki - zero problemow, jednak sege wiadomo lepiej miec, jednak aloken ? hmm nie wydaje mi się

4.Czy bagiego bierze się rzadko - nie jeżeli ma wyrobioną swoją markę i ludzie go znają...

5.Mogłeś coś od siebie dopisać:P

16435562.jpg
Opublikowano

Dobra poprawię i proszę i prosze o podklejenie bo dzisiaj rano standardowo widziałem temat jaką klasa bla bla bla :P

@edit poprawione :P

1287838054-U230664.jpg

Sygna by me

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ctrl+c i ctrl +v... Widziałem na różnych forach takich samych tematów. Te same linki. Ale masz + za wklejenie na mpc :D

cerberusek2435.png

Zbieram - :) To tylko jedno kliknięcie.

Opublikowano

Hyhyhy, fajnie widzieć jak moja praca sie rozprzestrzenia po internecie :D

@Shinset

AK pisałem ja, i zaznaczyłem, że całkowicie go ubóstwiam i po prostu nie widzę u niego wad.

Aloken wcale nie jest silny bez MS, nie oszukujmy się, przegrałeś kiedys z alokenem który go nie miał? Ja nigdy :) A i na rybki jest cd.

Aloken jest bardzo ważny na DF, z jednego powodu - jego bufy miazdza na pvp pod koniec :)

I cieszę się, że się przydaje :D Choć oczywiście największe podziękowania dla zryka9 ;]

Opublikowano

Widzisz ja nie grałem na low lvlach kiedy był aloken :P

Na wyższych naprawde nie ma problemu pojsc bez alokena i nie jest to postać obowiazkowa...

Pewnie przydaje sie i może dać naprawde dobre buffy

Ale nie miażdży

Nigdy nie przegrałeś z alokenem bez manashoka ? Zapomniałeś o blowach które są cholernie denerwujące?

Jednak bardzo dziękujemy za poradnik, ponieważ bardzo się przydał :)

16435562.jpg
Opublikowano

Heh, ja tu właśnie o wyższych levelach mówie :D. 131+, i mówiąc o jego buffach nie mam na myśli ms/blow a raczej Decrease Damage - czyli hity od przeciwnika po 500, zamiast 2k. To właśnie sprawia, że za każdym razem staram się brać alokena do party. Wierz mi, 5xDD, seg, aloken, i DF masz wygrany.

I nie, nie przegrałem z Alokenem, który nie uzywal MS, blow -10% hp znowu aż tak mi nie przeszkadza. I tak zawsze go kończę ze shieldem. Tzn mówimy tu o równych lvlach i podobnym eq :)

BTW : wczoraj dodałem : dksquare.png

To tabelka na DK, z dodatkowym shieldem, defem, dmg i hp. :)

Opublikowano

Ale i tak najlepsze pt to 6x segnalka i bagi i nie powiesz mi że nie ^^ Ich się nie da zabić na dobrą sprawe jeżeli wszyscy ogarniają...

Aloken tak jak mówiłem się przydaje ale nie jest niezbędny ;) Naprawde można sobie poradzić bez niego :)

16435562.jpg
Opublikowano

Co to 6 segnalek i baggiego to co z tego ze nie da sei zabic jak ogolny exp z dfa mizerny to raz.Dwa to nie wiem co za idiota pisze ze dark avatar to prawdopodobnie jeden z najlepszych skilli aoe jak jest jednym ze slabszych^^ co za problem uciec przed tym chyba kazda klasa sie da wiec aoe slaby obszar pokrywa w dodatku malo zabiera.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Kasztanowiec prosze podaj mi swoje doświadczenie z dekaron i przestań pierdolić że tak powiem

Ty wiesz jaki rozpizd robi na DF 6x CF ile to jest ksowania, a na dodatek jesteście nieśmiertelni

DA jest słabym skillem? AOE służy do atakowania potworów, a to powinieneś wiedzieć jeżeli jesteś takim koksem prawda? Czy może jednak nie wiesz? Po a6 się strasznie dużo zmieniło ponieważ doszły skille TransUp i masa starych skili przestała być "mega" a stała się poprostu dobra Znając życie grasz ak ? ewentualnie magą i jesteś poprostu zapatrzony w swoją klasę... Nie dostrzegasz plusów innych

16435562.jpg
Opublikowano

Najpierw co do full pt segnalek na forum dekarona jest temat jak to wyszlo im z df-em 131+ :) nie poszlo zle ale lepiej chodzic z mieszanym pt.

CO do alokena lepszy w KUJ niz ak czy bagi ... postaram sie opisac

na dfie liczy jak najszybsze zabicie mobów na początku i wyjscie po nagrode przed mostem, z blowem idzie znacznie szybciej niz bez, a co do decrase dmg +fh od segny

nie musisz sie martwic o potki i czy dedniesz :) a co do pvp pt na dfie oczywiste jest ze pt z alokenem wygra z pt bez alokena. a nagroda jest dosc spora na 131+ około 3.5kk expa za 13ptk.

grałem bagusem i wbiłem przyzwoity lvl jak na tamten czas , na najleszpe pt na die mozesz pomarzyc no chyba ze jestes dobry znajomy lub z gildii

gra alokenem jest lipna, expic samemu jest ciezko , co do pk-owania samemu najgorsza klasa jesli mówimy ze obydwa chary na takim samym poziomie i eq, na pk solo nie ma co chodzic

bagus spisuje sie w tym temacie o wiele lepiej.

Teraz pochodziłem po df-ach i widze same alokeny , na dg w pythonie beda chodzic nedługo same alokeny...

Najlepiej grac hunterem/magiem ich nigdy za duzo B)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Słów kilka o Summonerze, tak dla równowagi. :)

Summ na Dead Front:

-Nie da się ukryć, że głównym asem w rękawie Summonera jest Summon, dzięki któremu ma dużo wyższą szansę na przeżycie niż każda inna postać.

Gdy wbijasz się w tłum potworów, możesz śmiało i beztrosko nawalać wiedząc, że Twój potworek i tak będzie ich od Ciebie odciągał. Zaznaczam, że skille Cosmos to dosłownie KOSMOS, więc warto(a nawet- trzeba) wyuczyć się Cosmosów z twinów i staffa. Moja strategia jest taka: gdy widzę grupkę mobów, wysyłam pierwszego Summona, co by zebrał za mnie pierwsze baty. Sam przez chwilę trzymam się na dystans ze staffem w łapie- pierwszy skill to Hell Burst. Zanim przywołany Aldebaran uderzy w ziemię, odpalam szybko Palpusa. Palpus spowalnia moby, Hellburst tłucze. Po tej akcji, wyciągam twiny i naturalnie wylatuje Dark Avatar, który solidnie kopie tyłki potworkom tudzież uśmierca je. Przy Summonerze liczy się szybkość, zręczność i umiejętność analizowania sytuacji.

-Powyżej przedstawiłem sieczkę ze zwykłą grupką mobów. Gdy zaś dochodzimy do bossa- nie ma co lecieć na niego z nożem w zębach. Naturalnie wysyłam Summona, którzy odwraca jego uwagę a sam strzelam PoisonSword, którzy truje delikwenta a mi dodaje całkiem przyzwoity damage do każdego ataku. Następnie reszta skilli dystansowych i tak w kółko...

Taktyka "Palpus+Summon" to taktyka "na lenia"- unieruchamiasz cel, po czym spokojnie nawalasz z dystansu. Jest to jeden z wielu moich patentów, który tutaj mogę ujawnić. ;)

Summ na Square:

-Technika "na tchórza", inaczej "lurowanie graczy"

Na początku rozgrywki, nie lecisz pod posąg, by go rozwalić i wejść do środka mapy. Zamiast tego, idziesz naokoło, do bazy przeciwnika. Gdy zobaczysz jakiegoś gracza, zwracasz na niego swoją uwagę(musi Cię gonić), po czym odwracamy kamerę i uciekamy. Co chwila wydajemy Summonowi komendę, by uprzykrzał życie naszej ofierze(Ogłuszając lub spowalniając- w wypadku summonów Musfel i Agreth). Palpus też może się przydać, jeśli jesteśmy niecierpliwi. Osłabionego przeciwnika rozwalamy z największą satysfakcją. ;]

Czekamy aż skille się załadują i w tak w kółko. Trzeba tylko uważać, by nie trafić na kilku graczy.

W jednej rozgrywce z tą strategią miałem ratio 19 zabić, 2 śmierci(mój rekord).

-Technika na "niech się dzieje, co chce"

Dobra, jeśli mam ochotę się wyżyć. Ot, po prostu wbijam na plac(nie wchodząc na piramidę) i tłukę napotkanych przeciwników. Spowalniam i dobijam, spowalniam i dobijam...

Ogólnie rzecz biorąc Summ daje radę na tego typu "imprezach", nie wspominając o expieniu- nie potrzebuje party, by skutecznie i w miarę szybko levelować.

SUMM 4 EVER!!!

PS. Nie jestem ślepo zapatrzonym fanatykiem Summa, bo gram wszystkimi pozostałymi klasami i bardzo je lubię. Ot po prostu przedstawiłem czasem niedoceniane zalety "Przywoływacza". ;]

(\__/)

(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your

(")_(") signature to help him gain world domination.

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...