Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Wszystko O Gilldi I Punktach Frakcji.

BunZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym temacie przedstawimy wam jak wygląda system gildii i punktów frakcji w Guild Wars

A wiec do dzieła !

-------------------------------------------------------------

Jak w każdej (chyba) grze MMORPG w Guild Wars znajdują się gildie. W gildii może znajdować się maksymalnie 100 ludzi. Każda gildia może posiadać swoją siedzibę do której mogą wejść tylko jej członkowie oraz ludzie z jej sojuszu (o którym później)

Gildia - co to jest.

Dzięki gildii nie musimy już męczyć się samotnie z misjami albo prosić jakiegoś nieznajomego gracza o pomoc. Jest to grupa ludzi którzy powinni się wzajemnie wspierać. Nie ma ograniczeń lvl-owych. Mogą się w niej znajdować i 1-lvl-owcy i gracze z większym doświadczeniem.

Jak dołączyć

Aby dołączyć do gildii jej przywódca lub oficer musi cię do niej zaprosić. Często sami oficerowie gildii szukają ludzi a więc nie musisz się namęczyć aby się do jakiejś dostać.

Siedziba

Każda gildia może mieć swoją własną siedzibę. Są w niej specjalne udogodnienia takie jak kowal, handlarze i nauczyciel umiejętności. Za to wszystko oczywiście trzeba zapłacić ale jeśli chce się mieć dobrze prosperującą gildie można wydać takie sumy. W siedzibie można też urządzać wojny gildii. Są różne rodzaje bitew:

1. Punktowane starcie automatyczne – po uruchomieniu tej opcji Twojej drużynie zostanie wylosowany przeciwnik z podobną liczbą punktów rankingowych . Zwycięska drużyna otrzyma punkty rankingowe, a przegrana straci je.

2. Niepunktowany pojedynek – możecie zaprosić dowolną gildię do rozgrywki, a po zakończonej walce ilość punktów rankingowych obu gildii nie ulegnie zmianie.

3. Pojedynek treningowy – po uruchomieniu tej opcji drużyna, mecz rozpocznie się gdy inna drużyna znajdująca się w Guild Hall-u do niego dołączy.

Screeny paru siedzib gildii.

Wyspa wojownika -

Przenieś mnie !

Wyspa myśliwego -

Przenieś mnie !

Wyspa czarodzieja -

Przenieś mnie !

Wyspa mrozu -

Przenieś mnie !

V2.

Przenieś mnie !

Wyspa koczownicza -

Przenieś mnie

V2.

Przenieś mnie !

Wyspa druida -

Przenieś mnie !

Wyspa umarłych -

Przenieś mnie !

V2.

Przenieś mnie !

Co to punkty frakcji - Punkty frakcji to system nagradzania za zwycięstwa w walkach PvP takich jak Jade Quarry lub bitwach sojuszy. Za każdą wygraną i za zabijanie przeciwników drużyna dostaje punkty frakcji.

Uznanie Baltazara -

Uznanie Boga Wojny zdobywa się poprzez zabijanie i zwycięstwa w trybie współzawodnictwa.

Możesz je zdobyć na Arenie losowej,arenie drużynowej,drodze bohatera i wiele innych.

Oddając punkty Kapłanowi Baltazara możesz odblokowywać przedmioty i umiejętności przypisane do Twojego konta.

Uznanie Kurzików -

Punkty uznania dla Kurzików zdobywa się za pomagając im w wojnie z Luksonami.

Możesz je zdobyć za oczyszczanie mapy na terenie Kurzików w trybie HM(Hardmode) jak i na forcie w osikowym lesie i kopalni jadeitowej

Możesz oddać je jednemu z kurzikowych urzędników czy to dla własnej korzyści czy, dobra sojuszu.

Uznanie Luksoni -

Punkty uznania dla Luksoni zdobywa się pomagając im w wojnie z Kurzikami.

Możesz je zdobyć za oczyszczanie mapy na terenie Luksoni w trybie HM(Hardmode) jak i na forcie w osikowym lesie i kopalni jadeitowej

Możesz oddać je jednemu z Luksońskich urzędników czy to dla własnej korzyści czy, dobra sojuszu.

Zakaz kopiowania na inne strony/fora bez zgody !

Poradnik napisany przez BunZ & lordwyder

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

Ładnie, można dodać do wpisu zdejmuje obojgu 10%

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...