Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mógłby Mi Ktoś Napisać Silnik Lub Powiedzieć Jak Go Napisać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad stworzeniem całkiem nowej gry via WWW nazywałaby się ona Gorelium.

Opis:

Masz postać i ją rozwijasz tzn. wysyłasz na wyprawy, znajdujesz eq ,a na ok 5 lvl'u możesz przygarnąć jakieś zwierzę i je też rozwijasz i dodajesz mu punkty umiejętności do wybory są:

Wilk-jeśli wybierzesz wilka dostajesz profesje łowca.

Jastrząb-jeśli wybierzesz jastrzębia to dostajesz profesje zwiadowca.

Itd., itp.

Ale mam problem ponieważ nie mam pojęcia jak napisać silnik do takiej gry.

Bardzo proszę o pomoc.

af055eeb14a8c2d1f80e40641944ba13.jpg

Budowniczy
Opublikowano

jak nie masz pojęcia o tworzeniu czegoś tak skomplikowanego jak sobie życzysz to się za to nie bierz ;> pełno silników np. . Gladiators

w tym stylu -.-

bez linków

Opublikowano

jak nie masz pojęcia o tworzeniu czegoś tak skomplikowanego jak sobie życzysz to się za to nie bierz ;> pełno silników np. . Gladiators

w tym stylu -.-

O, patrz tutaj jest odpowiedź, przeczytaj jeszcze raz post który cytuję i nie spamuj.

Co do napisania silnika, zacznij się uczyć języków programowania, są to bodajże, nie jestem pewien html czy C++, więc z może za dwa lata to ogarniesz, tak, jestem optymistą.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Gdyby ktoś mógł mi powiedzieć co potrzebuje do napisania silnka to niech powie thx z góry.

Nie dubluj postów, tylko używaj opcji "edytuj".

Don't feed trolls ;]

Opublikowano

Czy w C++ można napisać dobrą grę??

W C++ owszem napiszesz dobrą grę ale via WWW tylko exe. I do tego żeby napisać dobrą grę potrzeba przynajmniej kilku miesięcy i zespołu składającego się z grafików, programistów, webmasterów itd.

Co do napisania silnika, zacznij się uczyć języków programowania, są to bodajże, nie jestem pewien html czy C++, więc z może za dwa lata to ogarniesz, tak, jestem optymistą.

Jeżeli napiszesz silnik do jakiejś gry w html to jesteś moim bogiem. HTML TO NAWET NIE JEST JĘZYK PROGRAMOWANIA. HTML jest językiem opisu danych. Programować można np w PHP lub JavaScript - i w tym właśnie pisze się silniki :).

Podsumowanie

Nie dasz sobie rady nawet z obsługą gotowego silnika, a co dopiero z pisaniem swojego. Proponuję naukę HTML, PHP, MYSQL. Wtedy możesz zacząć się zastanawiać. I na pewno nikt nie napiszę Ci silnika od zera ponieważ z tym jest kupa roboty.

Pozdrawiam

Tiggerson

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...