Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Prywatny Serwr- Legalne?

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zalozenie prywatnego serwera Metin2 i czerpanie z niego dobr materialnych jest legalne?

• TAK
      17
    • NIE
      29

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wielu z nas gra na prywatnych serwerach, sporo osob zaklada takie dla zabawy a jeszcze inni tworza je po to zeby czerpac dobra materialne (PLN) , i chcialem sie dowiedziec czy zakladanie takiefo priv serwera i wzbogacanie sie na nim jest legalne?

irytuje mnie to pytanie i prosil bym o wypowiedz rozsadnych forumowiczow.

Dla przykaldu dam pewien serwer Avalon- jest tam zrobiony IS , w IS mozna kupic duzo rzeczy za SM np Hwang , kamienie duszy, perły i inne. Wiadomo zeby miec te SM trzeba wyslac sms-a na podany numer. Teraz moje pytanie czy takie cos jest legalne? Wydaje mi sie ze nie, chocby samo to ze pliki gry sa wlasnoscia ich tworcow.

Czekam na madre odpowiedzi, z gory pzodrawiam ,.

Zdejmijcie mi to 20% ;-)

Opublikowano

Nie Nie jest legalne gameforge zwalcza takich ludzi mozna płacić wysoką kare taką jaką zapłąciłem ja ...

Mozesz kolego odniesc sie troche bardziej do swojej wypowiedzi? Jaka to kara? jak doszli do CIebie?

Inna kwestia to to ze ktos kto nie ma dzialalnosci nie moze ,,chyba,, zakaldac serwera takiego, i czeprac dobra materialne. bo to nie sa male pieniadze, sam na avalobe wyslalem smsy za ponad 100 zl w dzien zeby kupic zbroje i kd , to samo zona moja.

I duzo jest takich graczy. Na Avalonie jest duzo graczy, wlasciciel ma 3 serwey , niech dziennie wysle mu 200 osob po 10 zl smsa ( licze srednio) to ma okolo 2 tys zl na DotPay, z czego polowa idzie dla niego...

US moze dobrac sie do dupy takich ludzi?

Zdejmijcie mi to 20% ;-)

Opublikowano

Nie Nie jest legalne gameforge zwalcza takich ludzi mozna płacić wysoką kare taką jaką zapłąciłem ja ...

Ile zapłaciłeś?

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@up doszli do mnie po ip ;] bo ja nie korzystam z neo tylko z Vectry. i buliłem 350 zł

Dojsc to nie problem bo mozesz miec neo a dojda, ale dziwi mnie ze taka mala kare dostales? zadnego procesu sadowego? nic? dziwne..

Zdejmijcie mi to 20% ;-)

Opublikowano
@up doszli do mnie po ip ;] bo ja nie korzystam z neo tylko z Vectry. i buliłem 350 zł

To tak po 1. Z neo czy bez i tak można namierzyć się

Po 2. kara w wysokosci 350 zł za naruszenie praw autorskich to zapłacisz za 10 mp3 jak ci Policja do domu wbije ( za pirackie mp3 się płaci około 3,50 za sztukę), wiec za naruszenie praw na publikacje serwera który został wykupiony przez GameForge4d to byś grubą kasę płacił ( po przegranym procesie sprawa wynosiła by z pewnością grubo ponad pare tyś.)

Jezeli masz zamiar prowadzic IS powinienes odprowadzac od tego podatek ;)

Jeżeli zakładasz płatność sms to musisz to zrobić przez jakąś firmę np "Dotpay" z która po każdym miesiącu podpisujesz umowę o dzieło którą drukujesz gdy chcesz wybrać pieniądze i wysyłasz jedną kompie podpisaną do nich a drugą zostawiasz i dopiero wtedy pieniądze są przesyłane. A rozliczasz się raz na rok po czym podatek który odprowadziłeś jest zwracany.

Pozdrawiam ~NMN~

Deleted.

~M@niek

Opublikowano

Musisz zmienić nazwe Item Shopu na własną, nazwę SM na własną, i nie możesz jako clienta oficjalnego do priva, używać metka z 2010 roku! (2009 pierd***)

Innym razem.

Opublikowano

Zależy jakie macie pliki, longju, metin2 czy jeszcze czegoś innego ;p

i czy macie is ;p

Np. Avalon?:>

Zdejmijcie mi to 20% ;-)

Opublikowano

Avalon to nie są pliki, tylko serwer, do tego badziewny .

Logju - pliki ukradzione przez raina

Metin2 - pliki od gfu

Ale Avalon tez nielegalny?:>

Zdejmijcie mi to 20% ;-)

Opublikowano

to jest tak samo legalne jak posiadanie marihuany w czechach. dozwolona ilosc (tutaj klient), za wiecej costam costam (tutaj np pliki serwerowe)

57199140501148694665.png

Opublikowano

to jest tak samo legalne jak posiadanie marihuany w czechach. dozwolona ilosc (tutaj klient), za wiecej costam costam (tutaj np pliki serwerowe)

Ale czeerpanie korzysci juz z ISa to przestepstwo:

Dam wam przyklad pewien serwer : http://avalonmt2.pl/ prowadzi takie przedsiewziecie

1 zlamanie prawa to to ze wykorzystuje pliki serwerowe i gry dla uzytku innych

2 zlamanie prawa to to ze zarabia na tym IS i platnosci SMS w zamian za SM ( IS )

3 podejrzewam ze skrypty tez nie sa legalne

4 US (Urzad skarbowy ) zapewne za takie cos by sie wzial.

Zdejmijcie mi to 20% ;-)

Opublikowano

To ja wam coś powiem tak od siebie, możecie mnie nie słuchać.

Jak by pliki serwerowe udostępnione przez Rain były, "nielegalne", "kradzione" a do tego "opublikowane" a są opublikowane to Rain by siedział w więzieniu i zapłacił wysoką karę. Jak pliki są już opublikowane na cały świat i nic mu nie zrobili (czyt. Rain) to nic nie zrobią. GameForce nie zrobił własnych plików serwerowych tylko wydał(opublikował) chińskie (czyt. Co.Kr) za które prawdopodobnie zapłacił bo skąd inaczej by miał?

Rzeczy za które może karać GF to na pewno:

*Klient Metin2 który jest ich własnością. W tym kliencie m.in jest karane:

-edycja grafiki (przeróbka skilli)

-przywłaszczanie sobie klienta

-nowa grafika typu (Grota Wygnańców)

Dlatego tutaj polecam chińskiego klienta Metin2, który też na pewno jest karany co można zauważyć u Raina. Dlaczego opublikował pliki serwerowe a nie dał do nich klienta? Tylko, że Chińczycy nie będą po europie szukać tego.

Obiło mi się o uszy, że klienta z 2008 roku nie podlega Metin2. (Ten niepatchowany co kiedyś był u nich na stronie)

*Kolejna rzecz to na pewno ItemShop. Nie można dać takiego samego jak na Metin2PL bo to jest łamanie praw! Co proponuje?

Zawsze można przechytrzyć się. Dotacja w celu utrzymania serwer lub konto VIP na forum w zamian podziękowanie + gratis zupełnie za darmo (i tutaj inna nazwa) 30 LM, (long monety)

Z resztą teraz metin2 ma duże problemy z ogarnięciem własnego serwera więc nie będzie szukał.

Moje zdanie jest takie... Nie opłaca się teraz Tworzyć własnego P serwera bo to jest kompletna porażka. Metin2 PL nie radzi sobie z hackerami (czyt. Dzieci N3O z MPC, którzy tylko pobierają jakieś ścierwa typu DMG HACK, 1 KILL HACK i niszczą serwery. A później będzie "płacz" dlaczego Metin2PL i prv serwer upadł ?!) a co dopiero Priv gdzie ma bardzo małe możliwości walki z takimi osobami... :/

:P

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...