Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

M&B  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wasza Ocena:

• 1
      0
    • 2
      0
    • 3
      0
    • 4
      0
    • 5
      0
    • 6
      1
    • 7
      0
    • 8
      3
    • 9
      1
    • 10
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj przedstawie wam swoje wrażenie po grze Mount&Blade.

Demo gry możecie ściągnąć z tąd:

To jest ukryta treść, proszę

Mount&Blade jest to niezwykła gra Średniowiecznego RPG. Ale od początku. Gra Została wydana 16 Września 2008 roku. Wyprodukowana została przez firme TaleWorlds a wydana przez Paradox Interactive.

Juz Sam fakt jak zaczynamy gre jest interesujący. Kiedy Klikamy Nowa Gra pojawia nam sie okienko gdzie wybieramy przeszłość naszej postaci. Tak na przykład mamy do wyboru syna szlachcica , wojownika itp , i później kolejne okresy w naszym zyciu...giermek Kowal i inne. Kiedy juz nasza przeszłość jest ustalona Wybieramy wygląd naszej postaci. Blądyn Brunet..Starszy Młodszy...Kiedy ustalimy jak nasza postać ma wyglądać pojawia nam sie okienko gdzie wpisujemy Imie naszej dzielnej postaci. Rozdajemy też "Staty" . Przypomina to rozdawania "Skili" i "Statów" z metina jednak jest o wiele więcej opcji. Kiedy już wybierzemy postać przechodzimy do Calradii [ kraina w ktorej gramy ]

I tak. Kiedy wejdziemy do gry po raz pierwszy pomyślimy:

-hmm kamerka z gory jak tak bitwy mają wyglądać to ja podziękuje.

A tu niespodzianka. Ale o tym później. Więc kiedy wejdziemy do gry nasz Lv = 1 i jestesmy gdzies na mapce. Mount&Blade daje nam możliwość albo dołączenią do jakiegoś królestwa a jest ich 5 czyli:

-Królestwo Nordów

-Królestwo Swadian

-Kchanat Khergicki

-Królestwo Rhodoków

-Królestwo Vaegirów

Lub też dołączamy się do Rebeliantów. Każde królestwo posiada osobe ktorej zależy na przejęciu tronu. I my jej możemy w tym pomóc. Jest też ostatnia możliwośc i na początku dosyć trudna. Zostajemy sami. Tworzymy swoje wojsko i rozpieprzamy wszystko dookoła. Ogólnie trudne.

Kiedy już zdecydujemy czy chcemy być na posługi naszego króla czy też sami stanowimy prawo i robimy co chcemy. Wybór nasz.

Kiedy popatrzymy na stan naszego "konta" widzimy liczbę zero.

A otóż Mount&Blade oferuje nam dosyć dużo Zadań od królow a czasami nawet od biednych rolników. Możemy pójść też do sołtysa lub zarządcy miastem. Każdy z nich przeważnie dla nas Zadania. Wykonujemy je i zbieramy pieniądze. Jest jedno zadanie ze zbieramy podatki. Po tym zadaniu mamy do wyboru czy wracamy do krola z podatkami czy zabieramy. Jeśli wybierzemy drugą opcje liczmy się że król zechce odebrać co swoje.

Kiedy już zarobimy troche kasy to przyda nam sie wbić troche lv. A odrazu powiem że levele w Mount&Blade bardzo trudno się bije. wbicie 30lv zajmuje dużo czasu a co dopiero wyższych. Polecam Wykonać Zadania po czym kupić troche uzbrojenia dla siebie. Pożytecznie jest też jeździć po miastach i szukać osob takich jak my. Tzn. Nigdy nie giną. Najwyżej mdleją. Kupujemy im EQ i oni walczą razem z nami. Możemy pojechać też do wioski i zwerbować wieśniaków. Jednak są oni slabi i z lepszymi oddzialami nie mamy szans.

I to bedzie nasze Zadanie.

Ale komuś się może wydawać to nudne. Fakt Faktem kiedy wbijamy coraz wiekszy level jest o wiele lepiej. Jednak gra na najniższym poziomie trudności jest trudna. Ale idzie sie przyzwyczaić.

Gra od 30 lv staje sie fajna. [bez kodów] Wtedy mamy dużo roboty. Bedziemy na tyle silni aby posiadać własny zamek i dużą armie. Kolejne zadania od króla bądż reblianta. Jesli pomagamy rebeliantom i zdobędzimy jakies krolestwo mozemy zostać nawet dowódcą wojsk. Mi się podobalo głosowanie. Król zbiera w miesice wszystkich lordów i odbywa się głosowanie. Bardzo fajne.

Jedank W koncu się to znudzi bądź bedziemy chcieli wielkie wojny. I jest na to sposób. Jednak to wymaga oszukiwania.

Pobieramy Battle Sizer. Ustawiamy wielkośc bitew na 800.

Potem wchodzimy w naszą postać i importujemy/exportujemy [ opcja jest w oknie postaci po lewej stronie] Potem wchodzimy w folderze M&B w char export. Klikamy na notatnik z naszą nazwą. Zmieniamy Wartości sobie. Jego umiejętności jak jeździectwo itp ustawiamy na 10. Siłe możemy dać na jakiś 10000000000 i podobnie z resztą. Tylko zwinność max 150 bo potem nasza postać będzie sie przesuwala z podwojoną prędkością swiatla i wszystko pieprzenie.

Kiedy to ustawimy wchodzimy na: www.mpcforum.pl >>Single Player >>> Kody i Tipsy do gier Single Player >>> Spis Tematów >>> Kody do Mount&Blade

i szukamy odpowiednich.

Zbieramy potężną sumke kasy. Potem bierzemy naszych ludzi i ich też "podexpiamy" w oknie armii klikamy ctrl + x i nasze wojska dostają doświadczenie [ jednak najpierw musimy wybrać jednostke. ]

Kiedy mamy już te 500 żólnierzy szukamy jakiś lordów. Znajdziemy jakiegoś tam z swoją armią liczącą 100 ludzi.

Więc mowimy mu że jest ciotą a on sie o to obraża i bitwa. Biedak nieswiadomy pewnej przegranej.

Wiec nasze wojsko sie pojawia. Jest ono tak potężne ze laguje nas troche.

Ja zawsze Ustawialem ich w szeregu [F8 bodajże ab ustawić w grupie]Moja armia była tak potęzna że gdy si zgrupowali w dwu szeregu zajmowali całą szerokość mapki. I i tak sie nie mieścili. Potem ten piękny przycisk ataku. Mozemy sami bic się lub znaleźć sobie górke i oglądać jak nasza potężna armia miażdzy malutką w porównaniu z nią garstke ludzi. Piękny widok.

To właśnie jest niezwykłe w Mount&Blade. Tryb rozgrywki. Bitwy...wojny..Są piękne.

Czasami wchodze stoczyc bitwe. To wlasnie w M&B bardzo wciąga. Tym właśnie trybem gry naprawia Swoje Minusy.

Apropos Minusów. Opowiem coś o nich.

Więc Gra ma obrzydliwą szate graficzną. Jest ona słaba. Tekstury są do dupy.

Możemy to naszczęście naprawić sciągając z tąd

paczke tekstur 2.5

Gra wtedy staje się ładniejsza.

Hmm i jakie gra tu ma większe minusy...

Właściwie to innych nie zauważyłem ponieważ tą gre bardzo pozytywnie oceniam i mi się bardzo podoba. Jednak patrząc na całokształt ta gra jest między dobrą a bardzo dobrą. Napewno warto w nią zagrać.

Moja Ocena: 8.5

Wasza Ocena: ***

Piszcie swoje wrażenia po tej grze. Oceniajcie. Kiedy będzie z 10 głosów zrobimy średnią frekwencje.

Pozdrawiam

Joaquin Phoenix

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

gra jest przekozacka, no jednym slowem boska, ale jest jeden minus, bo gdy juz zniewolisz wszyskich lordow to nie ma co robic i nuda, ale od czego sa mody :P

Opublikowano

Gra wymata nie ma jak z konia przez 300 ludzi na hardocra atakować fajne misje grafika super mimo że gra nie ma super wymagań rozbudowany system walki tylko pogratulować autorom

Opublikowano

Nie grałem, nigdy, nawet nie słyszałem, ale poszukam na necie i ją ściągnę no moja ocena to 9.0, to tym co napisałeś wydaje mi się bardzo ciekawa, demo nie chce mi się ściągać wolę ściągnąć całe. Ktoś przeszedł tą gre?

54050393129090175898.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

8/10 gra jest fajna, ale niektóre bitwy trwają o wiele za długo, nie polecam w tę grę jednak grać za długo, szybko może się znudzić monotonność walk. ale grafa i klimat świetna ;)

Opublikowano

słyszałem o tej grze,ale nigdy nie sprawdziłem. Po przeczytaniu tego tematu na pewno wypróbuje

deidara2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...