Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele osób na pewno chciało się nauczyć czegoś o pisaniu stron WWW, ale nie wiedzieli gdzie szukać poradników, dlatego ja daje wam tutaj spis stron z przydanymi kursami

:)

KursHTML.boo.pl

Kursy: HTML, CSS

Prawdopodobnie najlepszy kurs HTML + CSS w internecie!

Z strony:

Czy nie byłoby wspaniale mieć własną stronę WWW w Internecie i to zupełnie za darmo? Łatwiej powiedzieć, niż zrobić? Nic podobnego! Nawet jeśli kompletnie nie orientujesz się w składni HTML - czyli języka służącego do pisania stron internetowych - nie przerażaj się. Tutaj znajdziesz specjalny rozdział "HTML dla zielonych", który pozwoli Ci bezboleśnie przejść przez ten pierwszy i chyba najtrudniejszy okres dla każdego webmastera (czyli osoby projektującej strony WWW). Napiszesz swoją pierwszą stronę nawet w ciągu jednego dnia! Aby to zrobić, nie musisz mieć nawet dostępu do Internetu w domu. W rozdziale "I co dalej..." możesz przeczytać dokładny opis, jak wprowadzić własną stronę do Internetu (zupełnie za darmo).

Kursy w serwisie Helion.pl

To jest ukryta treść, proszę

Kursy: HTML, CSS, JS, PHP, MYSQL

Bardzo dobry serwis, z wieloma kursami. Kursy łatwe do zrozumienia

Z strony:

Kurs języka HTML i CSS prezentuje standardy HTML 4.01 i CSS 2.1 obowiązujące od dekady w środowisku webmasterskim. Przygotowywane przez World Wide Web Consortium języki HTML 5 i CSS 3 nie są jeszcze w pełni gotowe, zaś ich pełna implementacja w popularnych przeglądarkach internetowych zajmie zapewne sporo czasu. W perspektywie będziemy sukcesywnie prezentowali elementy tych języków - przede wszystkim te fragmenty, które są interpretowane przez przeglądarki.

Kurs rozwijany jest od czerwca 1996 roku - był pierwszym i przez dłuższy czas jedynym polskim kursem dostępnym w Sieci, który był punktem startowym znacznej części adeptów webmasterstwa w naszym kraju. Przez lata prezentowany był w formie zbioru statycznych stron HTML, natomiast w 2010 r. został przeniesiony do dynamicznego środowiska Joomla, które oferuje znacznie większą funkcjonalność i jest wygodniejsze w utrzymaniu treści i ich rozwijaniu. Obecnie obejmuje kurs HTML i CSS oraz kilka dodatkowych materiałów wiążących się z elektronicznym publikowaniem, jak wprowadzenia do Joomla, Witryn Google i ePub. Dodaliśmy też Kurs PHP, Podręcznik CSS, Kurs JavaScript, Kurs MySQL, Kurs XHTML, a także udostępniamy Czytelnikom forum dyskusyjne.

Rozmaite starsze materiały, pisane kilka-kilkanaście lat temu, które z różnych powodów mogą się jeszcze przydać niektórym czytelnikom, jak też archiwum z poprzednim kursem do pobrania, znajdziesz na stronie Starocie.

Kurs HTML i CSS w html.net

Kursy: CSS, HTML

Prosty kurs HTML dla początkujących opisany w 15 lekcjach i CSS w 16 lekcjach

Z strony:

Ludzie często myślą, że bardzo ciężko jest zrobić stronę internetową. To nie prawda! Każdy może nauczyć się jak zrobić stronę internetową. Skorzystaj z naszych kursów HTML oraz CSS i zacznij budować swoje własne strony internetowe w przeciągu godziny

Kurs PHP

Kursy: PHP

Dobra strona z kursem PHP dla początkujących

Z strony:

Poniższy kurs programowania w języku PHP ma za zadanie zaznajomić osobę kompletnie nieobeznaną z tym językiem na tyle, aby sama była w stanie napisać skrypt o średnim poziomie złożoności. Pomaga także osobie wcześniej nieprogramującej na zaznajomienie się z technikami programistycznymi. Kurs jest uniwersalny – można go stosować do dowolnej wersji PHP – w szczególnych przypadkach, kiedy poszczególne informacje nie dotyczą wszystkich wersji, jest to wyraźniej zaznaczone.

Kurs Java Script w serwisie poradnik-webmastera.pl

Kursy: JS, HTML

Z strony:

JavaScript jest to język, za pomocą można ożywić statycznie strony WWW (jeżeli nie liczyć animowanych obrazków, obiektów Flash, filmików, itp.). Obecnie jest on wspierany przez wszystkie liczące się na rynku przeglądarki internetowe. Jest to język obiektowy , o składni wywodzącej się z języka C++. Zatem jeżeli znasz ten język, albo inny który posiada podobną składnię (m.in. C, C#, Java, Perl, PHP), to bardzo wiele elementów składni języka będzie Ci już znajome.

Manual PHP

Kursy: PHP

Z strony:

Dokumentacja funkcji, opis samego języka, omówienie jego możliwości oraz dodatkowe informacje.

Poradnik będę starał się rozwijać z dnia na dzień. Mam nadzieję że wam pomogłem ;)

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Budowniczy
Opublikowano

fajnie że jest jakiś spis dla amatorów ^^może więcej osób przez ten spis wejdzie na kursy i nie będą się pytali o banalne sprawy :)

bez linków

Opublikowano

Ja tam się uczyłem php z manuala xD Tylko te potrzebne mi i niezbędne funkcje. To tłumaczy moje braki ;]

Dodaj manuala, bo jak coś szukać o jednej funkcji, to tylko tam.

• Dodaj nową pozycję...