Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Uruchamianie Metin2 Na Ubuntu.

Spake

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu przejdę do rzeczy. Jeśli na ubuntu próbujemy uruchamiać Metina,to się ściąga jego koreańska wersja,lub po prostu wogóle się nie uruchamia. Ostatnio się nad tym głowiłem,ponieważ wykupiłem serwer dedykowany do postawienia botów....

Trzeba folder Metina uruchomić przez terminal komendą cd,(np. cd "/home/user/.wine/drive_d/Gry/Metin2_PL"),następnie uruchomić config.exe ("wine config.exe") , i na koniec uruchomić tą samą komendą metin2.bin.

UWAGA!

Jeśli uruchomisz grę przez metin2.exe,będziesz musiał od poczatku ściągać grę,bo zacznie się ściągać koreańska wersja gry!

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

+ dla Ciebie.

Grałem na Ubuntu kiedyś, to rewelacyjnie się na nim grało. ;)

O wiele lepiej się grało (Ubuntu - lekki system, mniejsze lagi :) ).

Myślę, że tut się komuś przyda.

Wiele łatwiej jest pobrać .WINE i ściągnąć auto konfigurację. Wtedy PPM na Metin2.exe lub Metin2.bin czy Metin2.bat (nie pamiętam :unsure: ) i odpala Metina. xD

Opublikowano

Prościej zainstalować i spachować metka na XPku, zrobić obejście i skopiować do ubuntu. Wtedy nie ma problemów tego typu.

imetin_logo.png

Opublikowano

Prościej zainstalować i spachować metka na XPku, zrobić obejście i skopiować do ubuntu. Wtedy nie ma problemów tego typu.

No dokładnie. :)

Ja tak zrobiłem. xD

Ale szczerze, to lepiej kupić VPS'a bo tańszy od dedyka. :)

Opublikowano

Hm zastanawia mnie jedno w jaki sposób net frameworka wrzuciłeś na Ubuntu no i C++. Skoro kupiłeś serwer do botów. Sam próbowałem tego ostatnio i raczej mi nie poszło z instalacją, wywalało błędy.

imetin_logo.png

Opublikowano

Nie trzeba instalować.

To program .WINE.

Poczytaj o nim. ;)

Wystarczy go zainstalować i dobrze skonfigurować i powinno śmigać.

Ja na Ubuntu Fishboty odpalałem, bo wtedy nie było ExpBotów. xD

Opublikowano

Cały czas mówię o instalacji przez Wine. Tyle że większość botów i fisch botów wymaga Net Frameworka.

imetin_logo.png

Opublikowano

Albo to jakoś wymusza czy coś i się uruchamia, albo to przez to, że miałem dwa systemy - Ubuntu i Vistę. Może z Visty brało Frameworka. xD

Trzeba by popróbować.

Pewnie są wersje na linuxowe systemy (chociaż może się mylę, bo Framework jest Microsoftowy).

Opublikowano

Jest taki program PlayOnLinux ma on gotowe ustawienia do Wine i z tego co pamiętam ma chyba do frameworka ale chyba 2.0 więc może być problem bo to stary framework

imetin_logo.png

Opublikowano

Ja na Viście mam tylko 2.0... Bo 3.5 nie chce się instalować, a 4.0 nie działa. xD

No i jakoś ExpBot i Fishboty normalnie śmigają, ale mam problemy z MH.

Więc jak widać - można grać na Ubuntu. :D

Opublikowano

Na Ubuntu jest coś takiego jak mono - wspiera on NET.FrameWork do wersji 2.0.

Na wersji 2.0 działają cheaty,lecz czasem mogą się pojawić zawieszki.

MultiHack na FrameWorku 2.0 nie działa,sprawdzałem sam ;p.

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam problem z uruchomieniem wyskakuje mi błąd "Braki w wine" Moze wiecie jakie biblioteki nalezy dodac?

userbanner.jpg

Carboon is the best!

Pomogłem ?

Licze na add.png

Opublikowano

Moze mi pomozecie a nie robcie spamu

Mam problem z uruchomieniem wyskakuje mi błąd "Braki w wine" Moze wiecie jakie biblioteki nalezy dodac?

userbanner.jpg

Carboon is the best!

Pomogłem ?

Licze na add.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...