Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Navicat Na Plikach Suiciderlz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Otoz mam taki blad ze gdy chcem sie polaczyc z baza danych w navicacie to wyskakuje mi blad '2003 - Cant connect to mysql serwer on '(tu moje ip)' (10060). . Co robic> Konto do navi zrobione dobrze we freebsd. Jest to serwer postawiony na plikach Suiciderlz!.

Dzieki z gory za odpowiedz i pozdrawiam!

suggu.jpg

Jezeli ktos jest chetny moge zrobic mu sygne , avka lub zdjecie na profil. Piszcie na gg podane w profilu.

Opublikowano

Tak w sysinstall wszystko ok , w navi ip z koncowka 100 ;/ co robic ? help me

suggu.jpg

Jezeli ktos jest chetny moge zrobic mu sygne , avka lub zdjecie na profil. Piszcie na gg podane w profilu.

Opublikowano

A wpisujesz id sui haslo amzarab88?

@EDIT: Byl jakis problem z baza na mpcforum i kliknalem refreh i wyszedl double-post. Nie dawac warna xD

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

nie a czemu pytasz? takie jest id i haslo admina na tych plikach serwerowych ? jak tak dzieki wielkie

Edit:

Nie dziala. Co jest? Prosze o pomoc (mozesz takze napisac na gg 15738816)

suggu.jpg

Opublikowano

No wlasnie do mysql (navicat) jest login sui i haslo amzarab88 a nie inaczej jak u raina (root, 123456) :) Jak pomoglem, daj piąteczkę :)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Nadal ten sam blad. Kolego napisz na gg 15738816(wytlumacze dokladniej). Nadal mam ten blad ;/

suggu.jpg

Opublikowano

Najlepiej zrob swoje konto do mysql i potwierdz je komenda aby miec wszystkie prawa wtedy na 100 % ci zadziala ;)

a tutaj masz wskazowke jak to zrobic ;p

1. Po zalogowaniu się we FreeBSD wpisujemy komendę:

mysql -u root

2. Teraz Tworzymy konto root i hasło do MySql. Wpisujemy:

CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY 'Tutaj_wpisujecie_wymyslone_przez_was_hasło'; <<<< zamiast root wpisz sobie jakis login jaki chcerz ;d

3. Teraz nadamy użytkownikowi root BARDZO ważne przywileje. Wpisujemy:

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' WITH GRANT OPTION; <<<<---- i tutaj ten login zamiast root

4. wpisujemy quit i najlepiej teraz zrestartować serwer.

Daj ---------------

Prosze o zdjecie tych 50-ciu % :>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...