Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce zrobić że po zaznaczeniu wiersza w ListBox i kliknięciu buttona otwiera się stronka a na końcu adresu dopisana treść Edit1 tzn pierwszego wyrazu a raczej liczby w wierszu w ListBoxie.

Np. wpisuje w Edit1 123456789 w Edit2 Kisiel a w Edit3 50 daje button Dodaj i w ListBoxie pojawia się wiersz : 123456789 Kisiel 50 . Po zaznaczeniu wiersza i kliknięciu buttona sprawdź ma otworzyć strone

HTTP://STRONA.PL/Item123456789.html czyli po slowie 'item' ma się dodać pierwszy wyraz z zaznaczonego wiersza w Listboxie oraz '.html' .

Ma ktoś jakieś propozycje?

Jeszcze miałbym jedno pytanie. Mam w programie zapis/odczyt do pliku ini , Niby działa ale mam problem ponieważ np. gdy mam w listboxie 3 itemy i daje zapisz to zapisuje

sie po ponownym włączeniu programu daje wczytaj i te 3 itemy się wczytuje natomiast gdy usune jeden z nich i dam zapisz i ponownie wczytaj to zamiast 2 itemow dalej wczytuje 3. Więc moje pytanie brzmi jak zrobić żeby ten mój zapisywany plik ini podmienial się z poprzednim ktory jest zapisany.

Oto kodzik :

To jest ukryta treść, proszę

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Dodaj nową pozycję...