Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pieniądze-zarabianie,wydawanie i zaoszczędzanie.

Gość azerf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym tutku,albo raczej kilku poradach opisze jak zaoszczędzić i zarobić trochę grosza.

Już przy robieniu postaci musimy wiedzieć czy ma ona być na pvp czy pve.Załóżmy,że kontra środowisko,wtedy możemy oczywiście suatwić bota i liczyć na szczęście, może jakieś chaos lampki na początku,później uch'y i w wzwyż.Ale sprawa często dotyczy skilli oraz setu.Przy skillach najważniejszą rzeczą jaką powinniśmy się kierować to

1)czy dany skill jest nam w danej chwili bardzo potrzebny

2)czy w późniejszych rangach nie zastąpimy go innym(bo usuwanie skilla też kosztuje)

Przy kupnie powinniśmy się także kierować doświadczeniem innych graczy.

Sprawa setu.Ja polecam kupić adepty shadowsteel do 300k part,tak jakoś +2+3 powinny nam wystarczyć do wbicia rangi.Set zmieniamy dopiero gdy zdobędziemy skille,którymi siejemy terror i szybko rozgramiamy hordy mobów.Supr skille+bot= niezły zarobek(zazwyczaj).

Questy

Ahh i tutaj są przysłowiowe jaja...Hiden Helper'y(HH) to naprawde nieźle męcząca zabawa ale opłacalna.Zadania bierzemy od Holle Cross na ds.Z zadań dostajemy HP(honour points),chaos lampy,uch oraz itemki.Jak widzicie można trochę zarobić,ale jak te pieniądze ulokować?Można dać do depo i wydawać jedynie w ostateczności lub na skille.Ale czasami przyda się trochę kasy gdy zobaczymy coś super tanio,itemik np o 50% taniej niż zwykle,aż się łezka w oku kręci aż ktoś nam zwinie taką ofertę bo wydaliśmy pieniądze,a przecież byśmy zyskali np:kupimy coś o wartości 5kk za 2kk.Sprzedamy i mamy trochę zysku(tak dla przykładu).

Pożyczki

Według mnie nie opłaca się zapożyczać u ludzi,ponieważ możemy mieć problem ze spłaceniem tego a jak się trafi jakiś przypał to robi nam opinie^^Jeśli macie pożyczać to od ludzi z najbliższego otoczenia i zaufanych,a nie że naślą na was jakieś 150lvl jak w providencie ;D Złota zasada:pożyczyłeś?oddaj!.Nie nadwyrężaj zaufania innych.

Zdrowy rozsądek

To chyba najważniejsza rzecz jaka jest potrzebna abyśmy nie mieli deficytu w naszym budżecie.W myślach zaplanujcie sobie plan kiedy będziecie potrzebować nowego setu,skilli itd.Nie kupujcie na chybił trafił jakiś pudełek niespodzianek,drogie jak cholera a po drugie mała szansa,że wam coś dobrego wypadnie.

To chyba na tyle z mojej strony.

Mam nadzieje,że się miło czytało.

@Pipr/Rotfl czy tak kij wie jakie nicki jeszcze będziesz miał

Weź nie rób ze mnie jakiegoś totalnego analfabety,neewbiego itd xD Na gg mnie wkurzasz i teraz mi siadła,któraś z koleji klepka,że sie ze mną droczysz na forum?

A mówiąc najprzydatniejsze miałem na myśli to co ci się przyda za pare lvl,po rozwinięciu będzie miało duży dmg i cool time.A z tym mnożnikiem mnie masz,ale to było ok.27 lvl i 2 rangi w dól temu ;P

Opublikowano
Złota zasada:pożyczyłeś?oddaj!.Nie nadwyrężaj zaufania innych.

a myslisz, ze jak sie dochodzi do czegos w grze ? poki sie nie upomni to nie oddawaj ; o

@skille

kupujcie skille z najwiekszym dpsem, a nie najprzydatniejsze (lol, patrzac na twoje posty, sadze, ze NIE grales w ta gre o.O)

wzor na dps :

dmg (skilla -.-) * (amp + amp z itemow) / cast time

azerf nie wiedzial (mod i nie zna podstaw ? lol owned) co to jest amp i gdzie on jest (wiekszy owned)

znajduje sie on na statami skilla a sam w sobie daje mnoznik dmg xD teraz policze dla przykladu DPS (dmg per sec) jakiegos wymyslonego skilla i innych statow)

10*10 / 2 = 100 / 2 = 50

DPS = 50

proste, nie ? jesli tak to brawo ! masz IQ wieksze od chomika, jesli nie to : go and kill urself

Dziki 18:59:26

kasiu, do pokeballa xD

kacye 18:59:55

<ksz...> <kasia_w_pokebalu>;D

Problemy zglaszajcie na GG

domyslne : 5582630

• Dodaj nową pozycję...