Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]All Sposoby Na Lagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam all.

Zacznę od tego, że a win xp sp3, proca amd athlon 64 3200, 2ghz, 512ramu, i gf 9500GT, neta 1mb,. Otóż gram na serwerze zzyok, fajny serwer, polecam. Mam problem z lagami. Szukałem sposobów na lagi, no ale to tylko troszeczke pomogło. Napiszę Wam co ja zrobiłem, żeby zmiejszyć lagi, a wy podacie jakieś inne sposoby. Po 1, zmieniłem harmonogram paketu QOS, te 20 % neta, znalazłem także poradnik, jak ustawić wartość TcpAckFrequency, zainsatlowałem speed-x , zainstalowałem cfosspeed i w ustawieniach ustawiłem najwyższe priorytety dla procesu metin2mod.bin, skalibrowałem łącze, usatwiłem pierwszeństwo dla pingów, zrobiłem fragmentacje dysku, usunełem all śmieci ad-aware, i po tych wszystkich czynnościach uruchomiłem console i wpisałem ping onet.pl wynik był zadowalający bo oscylował w granicy 20 ms, ale wpisałem ping 121.12.173.51

(to jest ip serwera zzyok) i wynik wyszedł taki

Badanie 121.12.173.51 z użyciem 32 bajtów danych:

Odpowiedź z 121.12.173.51: bajtów=32 czas=344ms TTL=43

Odpowiedź z 121.12.173.51: bajtów=32 czas=327ms TTL=43

Odpowiedź z 121.12.173.51: bajtów=32 czas=328ms TTL=43

Odpowiedź z 121.12.173.51: bajtów=32 czas=333ms TTL=43

Statystyka badania ping dla 121.12.173.51:

Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty)

Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:

Minimum = 327 ms, Maksimum = 344 ms, Czas średni = 333 ms

Także nie wiem co jeszce można zrobić zeby zmiejszyć lagi, dodam, że nie gram popołudniu tylko rano 1,5h i wieczorem 1h a i tak są lagi.

Proszę Was o pomoc.

Pozdrawiam

Zarabiam pieniądze tu - http://czarnyiczerwony.info/noroslaw , zalecam to także Tobie, nie jest to zanadto złożone, a zarobić można nieźle;)

Opublikowano

Znalazłem jeszcze sposób z wartością TCPNoDelay. Macie może jakieś propozycje jak jeszce można zmiejszyć lagi, mók kumpel wspominał mi o uruchomieniu metinia przez jakąś konsole, no ale niestety nie znaalzłem tego poradnika. Jeśli go ktoś widział to prośszę o info. Widziałem jeszce poradnik na g-metin, jak wyeliminować lagi i spadki fps w metku, ale nie będę wydawał kasy na to. Jeśli ktoś ma ten poradnik to proszę o linka.

A , wspomiałeś coś o yangbugach, ja żadnego buga nie znalazłem.

Zarabiam pieniądze tu - http://czarnyiczerwony.info/noroslaw , zalecam to także Tobie, nie jest to zanadto złożone, a zarobić można nieźle;)

Opublikowano

Jak maja lipna serwerownie to beda lagi i tak nic nie zrobisz

Prawie na all hinskich serwach sa lagi

Graj Na Metin2.pl tam niema lagow :D

reklama

Opublikowano

Jak maja lipna serwerownie to beda lagi i tak nic nie zrobisz

Prawie na all hinskich serwach sa lagi

Graj Na Metin2.pl tam niema lagow :D

Powiem Ci tak, grałem na PLu, na serwandesie, wbiłem 45lv , boja , eq warte na tamten czas oj dużo, grałem tam z miesiąc, była smocza+8 i rib +9 z 2 kd 3, ebo +8, oczywiście co mogło się stać? Okradli mnie, no i z metinem skończyłem. Gram sobie na privach for fun:) od czasu do czasu, czsami na jakiejś becie zagram, a tak to grywam w csa od roku, jak na mój sprzęt(słuchawki z allegro za8 ziko xD) to bardzo dobrze mi idzie, gram na pobyku ffa+bf2 , wspaniała atmosfera, już mnie tam każdy tubylec zna;) Mam jeszcze jeden serwer do skilla poprawiania, hashjama steam only hs, aim. Bardzo dobry serwer, po to by skill wrócił xD jak sie długo nie gralo :)

Opublikowano

1. Nie grać na dmg hacku

2. Nie grać na MH

3. Zmienić server

4. patrz pkt 3

5. patrz pkt 4

Server jest na drugim końcu świata, nie dziw się więc że masz lagi, w dodatku ci idioci którzy na dmg'u grają + yang bug... ja się dziwie że ten server jeszcze w ogóle żyję. xD

A i nie polecam używać zmiany z TCPNoDelay, strasznie męczy procesor.

Opublikowano

noris, muszę Cię zmartwić ale to nie jest dział Counter-Strike. Serwerownia jest najczęściej we Francji, a jak widzisz jest to daleko. Dlatego masz lagi..

Opublikowano

1. Nie grać na dmg hacku

2. Nie grać na MH

3. Zmienić server

4. patrz pkt 3

5. patrz pkt 4

Server jest na drugim końcu świata, nie dziw się więc że masz lagi, w dodatku ci idioci którzy na dmg'u grają + yang bug... ja się dziwie że ten server jeszcze w ogóle żyję. xD

A i nie polecam używać zmiany z TCPNoDelay, strasznie męczy procesor.

Dziękuję, do zamknięcia. Jaki serwer polecasz?