Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Can'T Connect To Mysql Server On ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedys postawienie serwera nie stanowilo dla mnie problemu . Odkad zaczolem uzywac routera jest zupelnie na odwrot , od tygodnia mecze sie non stop z postawieniem serwera na nowej maszynie . Problemem wydaje sie byc konfiguracja w sysinstall . Niby wszystko dobrze wpisane ale dalej wydaje mi sie ze jakby te dane sie nie zapisywaly . Pytalem juz o to i dostalem odpowiedz ze po ponownym wejsciu czesc opcji w de0 resetuje sie . Moze faktycznie tak jest , jednak gdy wlaczam serwer widze blad :

To jest ukryta treść, proszę

I nic w tym dziwnego , to nie jest ip na ktorym staram sie postwawic serwer ! W sysinstall zmienilem na zupelnie inne. A wiec moje pytanie jest takie , co zrobic by poprawnie skonfigurowac sysinstall ? Prubowalem robic to na tysiace sposobow jednak zaden nie jest skuteczny . Serwer planuje by byl na Hamachi , router sluzy mi jedynie do rozdzielenia internetu (nie planuje robic serwera na sieci LAN) .

Konfiguracja w sysinstall :

Ifconfig :

Po wlaczeniu serwera :

#Edit - Dodanie najwazniejszych informacji do pierwszego posta .

Opublikowano

mam identycznie:( i nic... kto pomoze? dam wiele + lub -:)

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę

Opublikowano

na routerze zrob no-hamachi i tyle ;)

Problem w tym ze mam neostrade , i niestety musze zrobic to wlasnie na Hamachi . Dawniej robilem na no-ip ale w tej chwili ten serwis zabardzo mi sie nie podoba , za duzo nagmatwali w nim .

Opublikowano

Po skonfigurowaniu w DHCP i wpisaniu ./start mam same bledy : No such directrory (badz cos w tym stylu) i w DHCP nie mam zapytania czy chce zapisac zmiany.

Opublikowano

ja mam taki sam problem :/ (robie serva oss )

1327749533-U104252.png

WOLNOŚĆ DLA KONOPI - KONOPIE DLA WOLNOŚCI !

Opublikowano (edytowane)

Temat do zamkniecia . Co do samego serwera problem rozwiazal sie po 999 uruchomieniu bazy , a ten blad z MySQL mozecie spokojnie ignorowac :)

Edytowane przez scot
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...