Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Helpme!]Karta Graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, wymieniłem GT 7100 na GT 9600 niestety bez pudełka ITP (od kogoś) niestety sterowniki nVidia informują mnie że karta nie jest odpowiednio zasilona - nie podłączyłem dodatkowego zasilania, bo nie mam takiego kabla od zasilacza, więc nie wiem czy istnieje jakaś przejściówka do pci, czy może wymiana zasilacza? obecnie to chyba 330v

Szybko odpowiedzcie :D

baneros.png

Opublikowano

gratulacje, kup S&S 500w i będziesz miał nawet 2 takie wtyczki. Ew, ss et-400w za 170 zł na gral.pl tak wgl to do jakiego konfigu to?

1285279961299.gif
Opublikowano

Tak, istnieje taka przejściówka, która z 2 złączy molex robi zasilanie do karty graficznej, wygląda to mniej więcej tak:

37476316.jpg

A jej cena nie powinna przekraczać ok 15 zł (widziałem nawet po 6 - 8 zł.)

Ew. możesz wymienić zasilacz (btw nie 330v (volt - jednostka napięcia) tylko 330w (watt - jednostka pracy)) ale to Cię drożej wyniesie.

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

Tak, istnieje taka przejściówka, która z 2 złączy molex robi zasilanie do karty graficznej, wygląda to mniej więcej tak:

37476316.jpg

A jej cena nie powinna przekraczać ok 15 zł (widziałem nawet po 6 - 8 zł.)

Ew. możesz wymienić zasilacz (btw nie 330v (volt - jednostka napięcia) tylko 330w (watt - jednostka pracy)) ale to Cię drożej wyniesie.

I według Ciebie zasilacz noname 330 W uciągnie 9600? jak to jest jakaś derra albo feel?

1285279961299.gif
Opublikowano

Przejściówka zamówiona na allegro ;D 2zł + koszt przysyłki.. co do zasilacza 350 nie 330 ;) zaraz jak go otworze podam model i marke ale to jakieś mediamarketowe gówno :D

POWERFOX 350W MODEL: PF-350PPC

baneros.png

Opublikowano

Przejściówka zamówiona na allegro ;D 2zł + koszt przysyłki.. co do zasilacza 350 nie 330 ;) zaraz jak go otworze podam model i marke ale to jakieś mediamarketowe gówno :D

POWERFOX 350W MODEL: PF-350PPC

Wiesz co? Jednak ciśnij do szopa po zasilacz bo nie wróże dobrze tej konfiguracji.. jak pochodzi to nie długo, za duże obciążenie i wymagania, za małą moc.

BTW podaj całą konfiguracje kompa.

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

hahah, wiedziałem nawet nie podłączaj 9600 pod to bo od razu trup będzie, kup ss 400W i będzie ok oraz podaj caly konfig.

1285279961299.gif
Opublikowano

już 3 dni trzyma jeszcze bez 6pin - molex ;D

Mainboard : Gigabyte VM900M

Chipset : VIA P4M900

Processor : Intel Pentium D @ 3066 MHz

Physical Memory : 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )

Video Card : NVIDIA GeForce 9600 GT

Hard Disk : SAMSUNG (80 GB)

DVD-Rom Drive : TSSTcorp CDDVDW SH-S223F

DVD-Rom Drive : OLWTERQ IFWXQ38X SCSI CdRom Device

Monitor Type : LG Electronics L1730B - 17 inches

Network Card : VT82C570 MV IDE Controller VT6102 Rhine II Fast Ethernet Adapter

Operating System : Microsoft Windows XP Home Edition 5.01.2600 Dodatek Service Pack 3

DirectX : Version 9.0c (październik 2008)

@edit WTF? Burnaut Paradise działa ale metin2 nie .. omg coś mi tutaj nie pasuje ;D

Mam nadzieje że ujdzie bez wymiany zasilacza bo nie stać mnie narazie a nie chce wracać do czasów 7100 : /

baneros.png

Opublikowano

yYy Bo jednak lepsza od 7100 prawda? zresztą nie przyjął byś za free 9600 i nie kusiło by cię żeby ją włożyć? Czekam na odp Inteligentnych osób..

Czy zasilacz ujdzie ?

baneros.png

Opublikowano

Zdaje sobie z tego sprawę ale narazie nie stać mnie na wymianę jak coś kupie 2 rdzenie i cya ;p

@edit

Specyfikacja temperatur i zasilania:

Maksymalna temperatura GPU (w C) 105 105

Maksymalna moc karty graficznej (W) 59 96

Minimalna wymagana moc zasilacza (W) 300 400

Dodatkowe złącza zasilania 6-pin

są 2 modele mam nadzieje że mam ten co potrzebuje 300W ale chyba się mylę ;(

baneros.png

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Odświeżam / Do Zamknięcia.

Było tak: Kupiłem zasilacz 400W z allegro, po 3 dniach się spalił i pociągnął za sobą nagrywarkę. Następnie poszedłem do shopa po zasilacz, Kupiłem BasicPower 550W, do tego właśnie tę przejściówkę molex-6pin.

Do tego przeniosłem się na windows 7 i wszystko śmiga :)

baneros.png