Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Fan'Art]Zmiena W Pojedynkach.

Zmiany dobre czy zle.  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy powinny byc takie zmiany?

• Tak, wszystkie
      0
    • Tak, ale nie wszystkie
      4
    • Nie.
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie dawno zostalo dodane nowe subforum, "Pojedynki"

Ale reguly jakie tam sa moim zdaniem sa poprostu "nie typowe" , "zle" , "dretwe"?

1: Czemu tylko glosy do 7? Moze te 7 glosy bd napisane przes osoby kjtore wgl nie maja pojecia o grafice ani sie nie znaja..

2: Lepiej glosowac do konca terminu nalozonego do oddania prac, lub nalozyc jakis inny termin. Poniewaz lepiej, zeby kazdy oddal glos <szczególnie graficy>

3: Lepiej zalozyc ankiete, wtedy nie bd to "bez spamowanie" nabijanie postow, bo kazdy moze wejsc nie patrzac na prace i napisac posta <szczegolnie ludzie nabijajacy posty>.. kazdy post byl by karany warnem

To sa tylko 3 moje sugestie, nie obrazam tutaj nikogo kto takie zasady postanowil/wymyslil poprostu moim zdaniem nie sa one nie tyle efektywne.

; )

Opublikowano

No to się wypowiedzieć muszę.

1: Czemu tylko glosy do 7? Moze te 7 glosy bd napisane przes osoby kjtore wgl nie maja pojecia o grafice ani sie nie znaja..

To nie są sztywne reguły głosowania. Autor pojedynku wyznacza do ilu głosujemy. To jego wybór, jeśli będą za niskie, dopiero wtedy zmieniamy ich ilość.

2: Lepiej glosowac do konca terminu nalozonego do oddania prac, lub nalozyc jakis inny termin. Poniewaz lepiej, zeby kazdy oddal glos <szczególnie graficy>

Ciekawy pomysł, myślę, że nawet lepszy. Usuniemy głosy i zrobimy głosowanie do końca terminu, lepiej?

3: Lepiej zalozyc ankiete, wtedy nie bd to "bez spamowanie" nabijanie postow, bo kazdy moze wejsc nie patrzac na prace i napisac posta <szczegolnie ludzie nabijajacy posty>.. kazdy post byl by karany warnem

Zacytuję tutaj Kronka, jeśli pozwolisz: "Będa na samego siebie głosować i bedzie mozna po profilach pisac. I namawiac do ankiety".

Dlatego zmieniliśmy to na głosowanie poprzez posty.

Co do pierwszego pojedynku jaki się odbył. Był on wersją "beta" przeprowadzania pojedynków, chcieliśmy zobaczyć co usprawnić, co zmienić. Jak widać, Ty nasz uprzedziłeś.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Przypominam, że dział jest z fazie testów. Wkrótce zostanie napisany regulamin przez moderatora, co ma się znajdować w danym pojedynku.

Dla mnie to lepsza opcja. Podoba mi się :)

Opublikowano

Punkt w regualminie wygląda teraz tak:

Po zaakceptowaniu pojedynku głosujemy na rywalizujących w POSTACH. Każdemu użytkownikowi przysługuje JEDEN głos. Głosowanie trwa przez 3 dni, po tym czasie pojedynek zostaje rozstrzygnięty.

Myślę, że chyba o to mniej więcej chodziło hm?

1321896841-U198706.png

Opublikowano
Zacytuję tutaj Kronka, jeśli pozwolisz: "Będa na samego siebie głosować i bedzie mozna po profilach pisac. I namawiac do ankiety".

To, ze glosy bd oddawac na samych siebie to jest niestety pewne, ale to, ze ktos bd chodzil po proflilach i namawial to i tak bd bardzo malo glosow.

Przewazalo i to w duzym stopniu bd opinia wlasna, a nie po "kolezensku"

Oczywiscie jak to jest konkretniej nie wiem, jestem tylko zwyklym userem :).

Stwierdzilem tak tylko po pierwszym ukonczonym pojedynku.

#Mou

zle mnie zrozumiales, nie mam namysli np ze Kronk kogos namawial czy cos w tym stylu..

Chodzilo mi ogolem o to co napisalem, ze stwierdzilem to po jednym pojedynku, wiec moje

sugestie moga byc zle.

; )

Opublikowano

Napisz mi na pw, kogo podejrzewasz.

Opublikowano

Mi też napisz kogo podejrzewasz.

Poniewaz lepiej, zeby kazdy oddal glos <szczególnie graficy>

Na tym forum nie ma grafików. Są tylko użytkownicy programów graficznych.

Przewazalo i to w duzym stopniu bd opinia wlasna, a nie po "kolezensku"

Nie.Mogą robić MultiAcc,albo tak :

"Siema Stary. Mógłbyś wejść i na mnie zagłosować"

Lepiej glosowac do konca terminu nalozonego do oddania prac, lub nalozyc jakis inny termin. Poniewaz lepiej, zeby kazdy oddal glos <szczególnie graficy>

Good Idea. Zgodzę się.

Opublikowano

Hym...

Termin głosowania powinien wyznaczać wyzywający jak i wyzywany.

Ankieta? hymm był by to dobry pomysł ale dudsonowa powiedziała że dana osoba mogła by głosować na siebie, i dzięki temu wygrać.

Moim zdaniem "głosowanie" powinno się zaliczać tylko dla osób często odwiedzających FanArt i znającym się na tym. Wpadnie jakaś osoba kompletnie newbie i odda głos, to nie powinno się nie zaliczać.

Opublikowano
Moim zdaniem "głosowanie" powinno się zaliczać tylko dla osób często odwiedzających FanArt i znającym się na tym. Wpadnie jakaś osoba kompletnie newbie i odda głos, to nie powinno się nie zaliczać.

Bad Idea. Nie trzeba być grafikiem, żeby oceniać. Jak zwykli ludzie idą do Galerii Sztuki, to też nie mają prawa tego ocenić? To właśnie ONI są odbiorcami naszych grafik i ICH opinia powinna być jedną z najważniejszych. Dzieło ma się podobać szerszej publiczności, a krytyka ma być od tych, którzy się na niej znają.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Witam nie chcialem zakladac nowego tematu.

W pojedynkach czesto widze posty w ktorych nie jest oddawany glos (spam), lub porostu pojedynek sie jeszcze nie zaczal a juz ktos pisze nie potrzebne posty (spam).

Chcialem sie dowiedziec czy takowe osoby sa karane warnem <jezeli nie, to powinny>. Prawie w kazdym pojedynku widze takie niepotrzebne posty (szczegolnie w pojedynkach muzycznych). Skoro pojedynek sie jeszcze nie rozpocza to po co ktos cos wgl pisze? Albo jezeli nie oddaje glosu na nikogo to po co ten post?

Sporo osob oddaje glosy zeby nabic posty <<--------- nie zagladajac nawet do regulaminu pojedynkow

@

Dalej jestem za ankietami, czy ankiety nie byly by lepszym pomyslem?

Lub jak ktos napisal od 50/100 postow mozna by oddac głos w postaci posta.

@edit

jezeli bedzie trzeba moge zacytowac pare takich postow

; )

Weteran
Opublikowano

Z tego co sie orientuje to nie dodaje postu do rangi tylko do

Całość postów

co malo komu na tym zalezy

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

W dziale wyłączono naliczanie postów, więc już nie będzie problemów. Zamykam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...