Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Na początku chciałbym zaznaczyć, że to jest mój pierwszy bot, jakiego podjąłem się napisać i wcześniej nie miałem większej styczności ani z autoit ani innymi językami programowania. Więc prosiłbym o szczególną wyrozumiałość:)

Bot ma działać w grze mafiacorruption i wykonywać takie czynności jak trening, przestępstwo (tylko jedno z różnych możliwych - z góry wybrane przeze mnie) oraz zażywanie narkotyków. Czynności te wykonywane są w grze poprzez odnośniki na stronie. I tu napotkałem pierwszy problem, bo polecenie _FFLinkClick nie chce działać? W scite pojawia się takie coś:

__FFSend: FFau3.xpath=null;try{FFau3.xpath=FFau3.WCD.evaluate("//a[contains(@href,'inventory.php')]",FFau3.WCD,null,XPathResult.FIRST_ORDERED_NODE_TYPE,null).singleNodeValue;}catch(e){'_FFXPath_Error: '+e;};

__FFRecv:

__FFSend: try{FFau3.simulateEvent(FFau3.xpath,'MouseEvents','click');}catch(e){'_FFCmd_Err';};

__FFRecv: -3

_FFClick ==> No match: $sElement: FFau3.xpath

Adres odnośnika mam z webdeveloper'a, więc powinien być poprawny, ale próbowałem też innych sposobów i nic nie działa. Ostatecznie ten problem obszedłem dzięki poleceniu _FFTabAdd, tylko trochę głupio to działa (otwiera i zamyka kilkanaście razy nowe zakładki).

Drugi problem: w grze co jakiś czas pojawia się kod do przepisania (captcha). Czy macie jakiś pomysł jak to obejść?

Zauważyłem, że strona z kodem ma trochę inny adres, tzn bez kodu jest np. http://mafiacorruption.pl/gym.php, a jak pojawi się na stronie kod to adres odnośnika jest http://mafiacorruption.pl/macro1.php?refer=gym.php Czy można zrobić, żeby bot wykrył tą różnicę i np. przestał dalej wykonywać działania?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

CAPATCHA nie obejdziesz, chyba że to bardzo słabe CAPATCHA to możesz użyć jakiś programów do odczytywania CAPATCHA (chyba).

liczylem na barce lecz ona niemogla wygrac.

Przez kibicow ktorzy przy rzutach roznych wolnych swiecili w messiego laserami

Opublikowano

CAPATCHA obejdziesz wykonując relog.

zrób funkcje sprawdzania obecności kodów, proste w sumie do tylko sprawdzać musi string odpowiedzialny za kody w kodzie strony, jak wystąpi niech zrobi relog , potem wstaw wykonywanie funkcji do kazdej z funkcji która otwiera strony gdzie występuje CAPATCHA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...