Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Dziwny Problem Z Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz moj problem wyglada tak...

Posiadam 2 GB RAM z czego moge uzyc max tylko 321 mb ram na serwer (sprawdzalem programikiem zostaje jeszcze 1.4 GB pamieci RAM)

Gdy wyciagne jedna kostke czyli zostaje w kompie 1 GB RAM to moge nawet dac 727....

Czy ktos potrafi mi to wytlumaczyc?

Już 4 lata z forum...

Masz coś do Placków?

Opublikowano

Za bardzo sie na tym nie znam ale czy mozna jakos to zmienic ? ( W BIOSie?)

Down@: Dobrze.. jezeli nie da rady no coz to trudno bede zawsze wycigal i gral na jednej kostce.

Już 4 lata z forum...

Masz coś do Placków?

Opublikowano
Otoz moj problem wyglada tak...

Posiadam 2 GB RAM z czego moge uzyc max tylko 321 mb ram na serwer (sprawdzalem programikiem zostaje jeszcze 1.4 GB pamieci RAM)

Gdy wyciagne jedna kostke czyli zostaje w kompie 1 GB RAM to moge nawet dac 727....

Czy ktos potrafi mi to wytlumaczyc?

Mam 2 pytania:

1. Wejdź do Panelu sterowania/System i masz tam komputer pisze ci ile masz ramu.

2. czy jak masz wsadzone 2 kości ramu to jak czy możesz dać więcej nisz 321 mb ramu? jeśli tak ale wyskakuje ci błąd to powyłączaj wszystkie aplikacyjne jeśli robisz hamachi to zostaw włączoną aplikacje i spróbuj dać więcej ramu może pomoże ;)

Opublikowano
ja tez tak mialem, poprostu mialem za duzo powlaczanych programow i mi pokazywalo ze mam tak malo:)
pokazać się że masz mało nie powinno tylko powinien ci wyskoczyć błąd bo każdy program każda aplikacja wchłania cześć ramu by mogła funkcjonować im więcej wchłania tym szybciej działa ;)

@edit@@

jeśli to nie pomoże to spróbuj zamienić kości gniazdkami a jeśli to nie pomoże to jak jest jeszcze jedno gniazdko to spróbuj wsadzić do tego ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...