Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czty Jest Taki Program

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka mam od pewnego czasu kłopot z netem na 3 kompach szybkośc netu to 2000mb/s czy jakoś tak jak jest 1 komp włączyny to jest git a jak 2 to jeste jeszcze git a jak na tym 2 włączy torrenta to już lipa chodzi mi o taki program co rodzieli szybkośc netu na 2/3 kompy np po 512mb/s coś w tym stylu jak macie dajcie linak dam +

Opublikowano

no to zapomnij o takim programie...tez mam liveboxa i 4 kompy i tez jak na jednym wlacze sciaganie, to predkosc na innych jest zalosna...ale to dlatego, ze livebox dynamicznie rozdziela to lacze, pozostaje ci jedynie kupno routera i bedziesz mial podzielone.

Opublikowano

W ogóle nie ma takiego programu, który by dzielił szybkość łącza na ilość kompów. Wiem, że da się to zarobić sprzętowo, jakiś czas temu bawiłem się routerem d-link'a, który w zależności od podpięcie do gniazda w routerze dawał określoną przepustowość, 100, 74, 50 i 25%.

Jedyne co pozostaje to żyć w zgodzie z resztą userów xD Ponadto na torrencie można bardzo restrykcyjnie zarządzać zasobami łącza.

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

W utorencie możesz ustawić limit pobierania , musisz się dogadać z innymi użytkownikami :)

Wiem , że to rozdziela się automatycznie ale na korzyść pobierającego jakiś plik.

20358.gif
Opublikowano

W utorencie możesz ustawić limit pobierania , musisz się dogadać z innymi użytkownikami :)

Wiem , że to rozdziela się automatycznie ale na korzyść pobierającego jakiś plik.

Nic się nie rozdziela, jeśli uTorrent leci na pełnej ku**ie to reszcie userów zostają tylko ochłapy przepustowości i nic się nie dzieli xD

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

mam niestety to samo 2mb/s na 3 kompy a na 1 kompie czesto pobieraja jakies filmy i musze sie klucic zeby wylaczali bo nawet google nie da sie otworzyc no chyba ze z 5min poczekam xD