Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem że mi te starsze gry nie działają normalnie je instaluje i po instalacji odpalam i gra się nie odpala tylko te starsze gry jeśli ktoś wie o co chodzi proszę o pomoc.

mam narazie 1 przypuszczenie czy to zbyt dobry komputer?? na starym działa a na nowym już nie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zapewne masz windows 7...

Więc ustaw zgodność z XP/98 i powinno działać.

(właściwości exe odpalającej gre > zakładka zgodność > uruchom ten program w trybie zgodności z systemem ...)

Jeżeli ciągle nie działa to masz zbyt "nowe" części komputera i gra ich nie obsługuje.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

ta gra się nazywa spellforce złota edycja odpalam i mam reklamacje firmy i mi się gra zamyka. poczytałem inne fora to niektórzy piszą że direx9 jest potrzebny zainstaluję i powiem tutaj czy tak czy nie

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zapewne masz windows 7...

Więc ustaw zgodność z XP/98 i powinno działać.

(właściwości exe odpalającej gre > zakładka zgodność > uruchom ten program w trybie zgodności z systemem ...)

Jeżeli ciągle nie działa to masz zbyt "nowe" części komputera i gra ich nie obsługuje.

Na ss widać że ma Windowsa XP

A co do tematu Masz wogóle sterowniki jak nie to zainstaluj potem directx 9 i powino działać

Kocham Download

Opublikowano

Tak jak mówi UP, Directx 9, i któś wyżej powedział że zgodność, ale to na pewno problem taki, iż masz za dobry system, a nowe systemy nie ciągną z starych systemów, jak zmienisz zgodność, powinno już działać.

PPM na grę -> właściwości -> zgodność -> Tryb zgodności, uruchom ten program w trybie zgodnosci z Win 98/windows me.

Tyle.

54050393129090175898.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...