Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z Grami. Windows 7

coren1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z win 7.

Mianowicie gdy gram w jaką kol wiek grę po 5 minutach wyskakuję błąd:

crash.jpg

Dzieję się tak po włączeniu każdej gry.

Czy to wina systemu?

Ustawiam zgodność Win XP (SP 3) i uruchamiam jako Administrator.

Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

najwyrazniej to przez win 7 gra pewnie nie ma zgodnosci z nim i tyle. ja mialem tak na laptopie i tez mi wyskakiwalo ale jak chcialem wlaczyc gre a nie po paru minutach...

Nie.

Opublikowano

Ale każda gra tak ma nawet te nowsze ? Jak tak to może masz jakieś stare sterowniki albo wogóle nie masz :P

Opublikowano

Tak samo miał mój kolega, weź wejdź PPM na mój komputer ( nie skrót ) -> Właściwości -> Menadżer urządzeń -> jeżeli masz żółte znaki zapytania znaczy, że brakuje tych sterowników, reinstall systemu nic nie pomoże, bo mój kolega miał tak od razu po formacie, też może być brak jakiegoś Frameworka, i nie zgodność systemu, sprawdz PPM na grę -> właściwości -> zgodność, i tam masz ustawienia zgodności, pokombinuj.

54050393129090175898.png

Opublikowano

@Topic

Będę szczery mam na to sposób, ale ci dużo nie pomogę ;x

mam windows7, oryginałka, miałęm jednak problem z instalacją starego modemu (teraz router więc lajcik ^^)

Poszukałem w necie coś i znalazłem jakiś program (był w całym tucie).

Wiem że to nie dużo, ale zainstalowałem go, i w prawym dolnym rogu pojawiło mi się:

"Tryb testu

Windows7

Kompilacja 7600"

Nie wiem co to robiło ale nie mam problemu z żadnym odpalaniem po tym czymś ;p

Nazwy nie pamietam, ale poszukaj w internecie ;x

Może pomoże...

525ffffff.png
Opublikowano

Zainstaluj najnowsze stery do karty może pomoże . Ja mam orginał windows 7 ultimate i wszystko pięknie chodzi. Nawed żadnego sterownika nie instalowałem :)

652601399840421198520.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poszukałem trochę w google i tam znalazłem trochę głupie rozwiązanie ale podobno działa :P

Wina nie leży w sterownikach tylko w przegrzewającej się karcie dźwiękowej ( też się zdziwiłem).

Robimy tak: Start-->Panel Sterowania-->Dźwięk-->Odtwarzanie-->Głośniki-->Zaawansowane-->Format Domyślny-->i tam mamy Częstotliwość próbkowania i głębie w bitach.

Niektóry piszą, że ustawili na 16bitowe 44100, a inni na 24bitowe 96000.

Pomogłem? Kliknij: www.pajacyk.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...