Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Loopback - Instalacja Na Windows Vista Oraz Windows 7

kierowcatira

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chce przedstawić wam poradnik jak zainstalować i skonfigurować poprawnie loopback w systemie Windows Vista oraz Windows 7.

Ja sam posiadam Windows 7 i na początku miałem problemy z instalacją, ale po kilku chwilach grzebania w internecie udało mi się wszystko zakończyć pomyślnie. Ten znany wam sposób instalacji loopback działa niestety tylko na Windows Xp więc postanowiłem podzielić się swoją wiedzą :mrgreen: Zaczynamy!

INSTALACJA LOOPBACK

1.Klikamy START

2.Wpisujemy w "wyszukaj programy i pliki" "cmd" i czekamy aż zakończy wyszukiwanie.

3.Otwieramy tą konsole jako administrator (prawy przycisk myszy-->"Uruchom jako administrator")

1j9ant.jpg

4.Gdy możemy już wpisywać dowolne komendy wpisujemy "hdwwiz.exe"

jt1njc.jpg

5.Powinno otworzyć się nam okno instalacyjne, na którym klikamy "Dalej".

29dto5x.jpg

6.Nastepnie z dwóch podanych opcji wybieramy tą drugą, "Zainstaluj sprzęt, który wybiorę ręcznie z listy"

4lfvwj.jpg

7.W następnym oknie wybieramy "Karty sieciowe"

2vsr9l1.jpg

8.Gdy ukaże nam się następne okno, z "Producenta" wybieramy "Microsoft", a z "Karta sieciowa" wybieramy "Karta Microsoft Loopback".

287nrbm.jpg

9.Teraz czekamy aż instalacja zakończy się.

10.Gdy system poprosi cię o restart komputera wykonaj go.

KONFIGURACJA LOOPBACK

1.Wchodzimy w "Panel sterowania".

2.Klikamy w "Sieć i internet".

3.Następnie klikamy w "Centrum sieci i udostępniania".

4.Teraz gdy mamy "sieć niezidentyfikowaną" klikamy w "Połączenie lokalne 2" (akurat u mnie tak to się nazywa, ale na obrazku dokładnie widać co i jak).

nntfya.jpg

5.Otworzy nam się nowe okno, w którym klikamy w "Właściwości".

2a6nhiu.jpg

6.Teraz w tym oknie, które nam się pojawiło wybieramy "Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4)" i klikamy "Właściwości"

25p1fvc.jpg

7.Następnie ustawiamy wszystko tak jak jest to widoczne na obrazku.

sfku92.jpg

8.Po czym wszystko zatwierdzamy i restartujemy komputer.

kdsksadkas.jpg

18706.png

Opublikowano

Temat bezczelnie skopiowany, bez podania źródła z MuHacka.

Cytuję:

Zgodnie z art. 1 obowiązujące w Polsce ustawy Prawo autorskie, przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia.

Ochroną objęty może być wyłącznie sposób wyrażenia; nie są objęte ochroną odkrycia, idee, procedury, metody i zasady działania oraz koncepcje matematyczne. Natomiast opracowanie cudzego utworu, w szczególności tłumaczenie, przeróbka, adaptacja, jest przedmiotem prawa autorskiego bez uszczerbku dla prawa do utworu pierwotnego.

Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom rozpowszechnia cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się tego czynu w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Radziłbym usunąć ten jak i inne tematy użytkownika, czy raczej bezczelnej pijawki, z nickiem "kierowcatira".

Zakaz reflinków w sygnie.

Coming

• Dodaj nową pozycję...