Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Zrobic Prostego Wirusa.

Mr.Guffi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chcę wam pokazać jak zrobić prostego wirusa (skrót) który wyłączy nam komputer.A wiec zaczynamy.

Zastanawiałeś się jak napisać prostego a jakże skutecznego ? Napisanie takiego wirusa nie zajmie Ci więcej niż wypicie herbaty. Wszystko jest jasno objaśnione, nie ma prawa na błędy, więc do dzieła. Nawet największy noob informatyczny zrozumie strukturę wirusa.

Więc rozwiejmy wątpliwości i przejdźmy do rzeczy. Chyba nie muszę wyjaśniać czym jest skrót w systemie Windows. Wirus, który zachwilę napiszemy jest właśnie oparty o skrót, działa na systemach Windows XP, natomiast na 2000 juz nie działa, testowałem w szkole, na Windowsie 7 też działa natomiast na Windowsie Vista działa tylko trochę inaczej proszę się nie martwic napisze na końcu.

Krokiem pierwszym będzie utworzenie skrótu, np na pulpicie. (Prawy przycisk myszy, nowy, skrót). Gdy już mamy skrót klikamy na niego dwa razy, włącza się okienko z miejscem podania elementu do którego skrót ma się odwołac. Ale nie podamy tam lokalizacji tylko użyjemy komendy "shutdown". Co ona oznacza ? Jest to jedno z poleceń MS-DOS. Służy do wyłączenia komputera.

Krokiem drugim będzie wpisanie w miejsce elementu do którego skrót ma się odwołać właśnie komendu shutdown, ale trzeba do niej dodać odpowiednie atrybuty.

- s -uruchamiająca komendę shutdown

-t -określająca czas, po jakim wirus ma zadziałać ( w ms)

-c -komentarz który ma się wyświetlić (nie jest konieczny)

Całośc wygląda mniej więcej tak :

shutdown -s -t 1000 -c "To jest mój pierwszy prosty wirus"

Gdy już wprowadzimy odpowiednią treśc, klikamy "Dalej". Wyskoczy nam miejsce do podania nazwy, można tam wpisać byle co, ale proponuje nazwę często uruchamianej aplikacji, np Internet Explorer, czy skrótu np, Mój komputer. Po wprowadzeniu nazwy klikamy "Zakończ".

Nasz wirus jest już prawie gotowy, kliklamy prawym i wybieramy opcje " Właściwości", wybieramy " Zmień ikonę ". Wybieramy odpowiednią, więc proponuje wybrać nazwę aplikacji Windowsowskiej, ponieważ będą na liście, lub wyszukujemy ikonki która nas interesuje po kliknięciu " Przeglądaj ". Oczywiście klikamy okej okej i wirus gotowy.

Teraz wystarczy go tylko wysłać odpowiedniej osobie.

Po odpaleniu wirusa, wyskakuję okienko, z komunikatem które wpisaliśmy jako komentarz. następnie po upływie czasu który podaliśmy nasz sprzęt się samoczynnie wyłączy. Jeżeli się podało trochę więcej czasu jest możliwośc cofnięcia procesu.

By to zrobić należy klikąc start->uruchom i wpisać shutdown -a, atrybut a wyłącza polecenie shutdown.Można też zrobic nowy skrót w lokalizacji wpisujemy "shutdown -a" i zapisujemy pod dowolną nazwą.

na Windowsie Vista działa to tak samo tylko, że zamiast shutdown -s -t 100 -c wpisujemy SHUTDOWN.exe -s -t (czasz e sek. do wyłączenia komputera)

Mam nadzieję, że każdy wie teraz na czym polega wirus, jak go stworzyć i jak cofnąć.

Dla ty, którzy nie zrozumieli poradnika mam filmik gdzie nijaki Adam22154 pokazuje jak zrobi wirusa.

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&feature=related&hl=pl&v=n63iCo9tMXc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...