Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte]Mpcforum Ip.Board Parę Modyfikacji.

Perfekt'

Ankieta  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Podoba Ci si? pomys??

• Tak
      26
    • Nie
      1
    • Nie wiem
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Parę* - piszę to mając na uwadze to, że teraz napiszę jedną, a resztę dopiszę w miarę tego kiedy mi wpadnie do głowy >_>

Tak szczerze to administratorzy mają sporo czasu zważywszy ilu was jest. Hmm.. tak poza tym to ilu? Już nawet nie pamiętam.

Sprawa tyczy się " menu " pod avatarem, profilowego menu użytkownika. Czy daje to jakieś korzyści ? Nie, aczkolwiek wygląda to o wiele bardziej przejrzyściej, ładniej, czytelniej i w ogóle bardziej hard core.

Efekt będzie dotyczyć przepasanego menu pod avatarem. Teraz wygląda.. bądźmy szczerzy - brzydko, ale mało kto tak powie, gdyż nie widzieli tej " lepszej " wersji.

Po edycji skinu menu będzie wyglądać mniej więcej tak :

nebysz.png

Chodzi mi o paski, przepasane menu. Nie myślmy, że będzie wyglądać to tak jak tu ( identycznie ), gdyż obrazek pochodzi z innego forum, gdzie dodane są inne pola pod avatarem.

Ważne jest to, że tak będzie wyglądać pod AVATAREM.

Jeżeli, któryś z adminów zgodzi się, że to przydatny fant dla forum to zapraszam.

wejdź do ACP -> zakładka Skiny & Języki -> dany skin -> zakładka CSS -> ipb_styles.css

Znajdź

.author_info ul.user_fields li {

Dodaj pod:

border-bottom: 1px solid #444;

Jeżeli takowy sposób nie działa bo np. nie możecie znaleźć takiej linijki jak author_info ul.user_fields li {, bo nie wiem jaką wersję skina Deflection macie to robimy tak.

wejdź do ACP -> zakładka Skiny & Języki -> dany skin -> zakładka CSS -> ipb_styles.css

Dodaj to

.author_info ul.user_fields{
               border-top: 1px solid #444;
               clear: both;
       }
       .author_info ul.user_fields li {
               clear: both;
               font-size: 0.9em;
               border-bottom: 1px solid #444;
               padding: 4px 0;
               overflow: hidden;
       }

Po tym

}

.author_info li.avatar, .author_info li.group_icon, .author_info li.title {
               text-align: center;

Jest to praca, której wykonanie zajmuje niecałe 3 minuty. Niczym nie ryzykujemy. Jeżeli po dodaniu tego, paski będą, ale pola nie będą " wyśrodkowane " to możemy to zrobić dodając   ( twarda spacja ) przed nazwami grup, postów, rejestracji tj. ( m_group, m_posts, m_joined ) w userinfopane.

Jeżeli coś sprawia problemy to proszę pytać.. Administratorzy też ludzie i jak czegoś nie wiecie to lepiej zadać pytanie niż działać w ciemno ^_^

Opublikowano

1 błąd:   ( html-owa spacja) to jest twarda spacja.. :)

Co do tego to mi się podoba ta modyfikacja. :)

Lepiej aby było w dziale Sugestie dotyczące forum więcej Adminków się tam przewija. :)

Opublikowano

Dzięki za poprawkę. Faktycznie nazywamy to twardą spacją. Po prostu zapomniałem jak to się zwie i zastąpiłem to tym słowem ;) Już poprawiam.

Opublikowano

Jak już jest tutaj to niech jest, może jakiś modek do sugestie przeniesie. :)

Dodaj ankiete że kto jest na tak, kto na nie, a kto nie ma głosu. :)

Opublikowano

Tak.

Jak to argumentowałeś - wyglądałoby to o wiele przejrzyściej i w ogóle lepiej.

Ja byłbym jeszcze (jak to widać na ss-ie) za wprowadzeniem obrazków grup.

off

Gość Mounthains
Opublikowano

No ja jestem za :)

Dodałem ankietę.

Opublikowano

Również jestem za w końcu będzie ładnie wyglądać ;]

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Opublikowano

Według mnie forum teraz dobrze wygląda ale brakuje mi tego podziału tematów tzn trochę odstępu między przypiętymi a normalnymi tematami ;]

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Gość Mounthains
Opublikowano

Chodzi Ci o stopkę? Będzie dodana :).

Top@ Projekt został zrealizowany ^^. Zamykam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...