Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tabele W Navicat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :P Ostatnio wziąłem się za robienie własnego priv serva , jednak nie chce go zepsuć , wiec tu pojawia się kilka pytań xD Szukałem po wielu poradnikach , ale nie mogłem nic znaleźć .

1.) W tabeli player -> item_proto , aby spolszczyć nazwy broni ( ponieważ mimo spolszczenia nadal mam niemieckie nazwy ) , w którym miejscu należy wpisać polską nazwę , a gdzie zostawić bez zmian : w tabelce name... czy gb.... ?

2.) Czy da się w zrobić tak , by w oknie logowania ( czyli tam gdzie mam juz wpisac haslo i id do swojego konta by sie zalogowac) widniała nasza nazwa serwera ?

3.) Odnośnie robienia NPC z mobka . Wszędzie widziałem, że każdy pokazuje jak go zrobić, ale nie na stałe ( czyli po każdym logowaniu trzeba go przywoływać) . Czy da się zrobić go w Fille Zilli wchodząc w usr -> rain -> chanel -> share_data -> locale -> hongkong-> map , wtedy tam edytować plik mapy Shinsoo i dodać nowa linijkę z położeniem tego npc-moba , później w Navicacie w tabeli mob_proto wszystko pozmieniać ( aby mógł być ,,sklepem") , dodać itemy i tez by działało ? :P Czy jedynym wyjściem jest przyzywanie takiego NPC ? xD

Jeśli mógłby ktoś odpowiedzieć na jakieś pytanie lub podać link do jakiegoś poradnika byłbym niezmiernie wdzięczny ;p

Dam ogromnego + dla tych , którzy mi pomogą ;p

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...