Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Kompem ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiedziałem gdzie to wrzucić więc dałem to do tego działu. Otóż mam duży problem z moim komputerem, natomiast nie da się grać w żadne gry, przy każdej grze w jaką zagram bardzo zawiesza w niektórych momentach itd. Weźmy np grę Loki, na najmniejszych detalach, przy samym bieganiu gdy nie ma żywej duszy to jest spoko, lecz gdy zaczynam walczyć z większą ilością wrogów ( co w tej grze to w zasadzie podstawa), komputer przechodzi w tryb pokazu slajdów, co bardzo denerwuje... Dane komputera są następujące: Karta ati x1950 pro 256mb, 1gb ramu, procesor 2,4ghz, a przycina nawet takie gry do których jest wymagane 64mb na karcie i 256mb ramu ... ;/ Mam najnowsze sterowniki do karty, komputer był formatowany jakieś 4-5 dni temu... Bardzo proszę o pomoc, bo jest to naprawdę denerwujące ...

Pozdrawiam

Opublikowano

Być może, choć to już od dłuższego czasu jest... Aż tak się nie powinien przegrzewać, bo mam w kompie 3 wiatraczki, jeden bezpośrednio do karty przymocowany, drugi z boku i z tyłu jeden...

Opublikowano

to juz chyba setny taki temat xD

ale odpowiedz jest prosta...karte masz dobra ten model chlodzenie tez ma ok, ale procesor ci sie przegrzewa i dlatego tak ci gry sie zacinaja, wyczysc kompa w srodku z kurzu, moze bedzie przez kilka dni chodzil w miare normalnie, a jak nie to wymiana chlodziaka na procku, a i jeszcze mowisz, ze masz 2 wiatraki zamontowane, sam je montowales czy juz jak kupiles kompa byly?

Opublikowano

to teraz napisz ktory byl, a ktory sam zamontowales, i jak one sa ustawione, tzn czy wciagaja powietrze do srodka czy wywiewaja je na zewnatrz.

Opublikowano

Niech komputer trochę odpocznie bo nie dość że raczej grasz na nim +4 godziny to jeszcze ten upał go dobija...

bbc2hero.png

Opublikowano

to juz chyba setny taki temat xD

ale odpowiedz jest prosta...karte masz dobra ten model chlodzenie tez ma ok, ale procesor ci sie przegrzewa i dlatego tak ci gry sie zacinaja, wyczysc kompa w srodku z kurzu, moze bedzie przez kilka dni chodzil w miare normalnie, a jak nie to wymiana chlodziaka na procku, a i jeszcze mowisz, ze masz 2 wiatraki zamontowane, sam je montowales czy juz jak kupiles kompa byly?

A ty napisales juz 5 tematow ze szukasz jakiegos fish bota ;) ogar chlopcze.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Mam ten sam problem, mam 512 MB ram ale sobie do kupie weź zmień sprzęt, przeinstalowanie windowsa i format nic nie da! Mi też nie dało!

Zobacz czy wszystkie wiatraczki w środku się kręcą wyczyść go trochę ściągnij obudowę, jak nic nie da pozstaje tylko wymiana sprzętu.