Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej nie da rady zrobić sobie zewnętrznego IP to zależy od operatora internetu i od tego jaki masz router (na routerze nie da się mieć zewnętrznego IP zwłaszcza jak jest podpiętych więcej komputerów).

RMCF

Opublikowano

Egonek co ty pieprzysz? Ja mam router i mam zew ip ...

Mówię, co myślę, robię co chcę i nie zmienię się bo ktoś tak chce!

Opublikowano

No bo każdy ma zewnętrzne IP ale ono jest przypisane do routera a nie do twojego komputera czyli serwera na tym IP nie postawisz.

RMCF

Opublikowano

Egonek i tu twój błąd otóż po przekierowaniu portów postawisz serwer bez żadnych problemów.. Nie da się postawić kilku CH bo wyrzuca, przekierowuje na wew IP. Ale na jednym CH i spolszczeniu kamera owszem da się postawić serwer.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

No to w takim razie mój błąd, ale wiem że po przekierowaniu portów niektóre routery zupełnie nie działają i się zawieszają. Wiem to z własnego doświadczenia z moim routerem.

RMCF

Opublikowano

@UP

U siebie może przestawiłeś firewall'a.

Sam posiadam router Pentagram P6341 i po przekierowaniu portów serwerek normalnie może stać, bez portmapa. I jest wszystko dobrze do puki nie próbowałem postawić kilku CH

wtedy trick był taki że przekierowywał do wyboru postaci, wchodził zew ip:11002 i do char portu: 13000 ale juz na mapki nie bo próbował się łączyć pod ip wewnętrzne. Niestety tak jest z kilkoma CH na routerze. Ale jedno ze spolszczeniem da się postawić.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Ja posiadam router SMG (modelu nie pamiętam a teraz nie pisze ze swojego komputera i nie mam jak sprawdzić (wakacje :P)) nie miałem postawionego FireWall'a, serwer miał być na 1 CH. Próbowałem różnych kombinacji ale nic cały czas jakiś mankament z portami miałem.

RMCF

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...