Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Automatyczne światełko !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !!!

Tak sobie siedzę i myślę...

Pewnie was ciekawi nad czym ?

Myślę jak zrobić taką jakby mini lampkę do szafki tam gdzie stoi drukarka , ponieważ tam z deka ciemno jest i napisów na przyciskach nie widać (jak coś chce zeskanować to muszę latarką świecić ! )

Mianowicie wymyśliłem coś takiego ( dodam że ta szafka na telewizor jest zabudowana a z przodu ma szklane drzwi !) ,że fajnie by było zrobić coś takiego że jak otwieram szafkę to światło się zapala , a jak zamykam szafkę to światło gaśnie!!!

(tak na przykładzie tych mini alarmów że jak otwieram drzwi to piszczy a jak zamykam przestaje)!!!

Tylko nie mam Bladego pojęcia jak to skonstruować :) Może ktoś z was potrafiłby mi pomóc ;)

aha ta lampka nie musi mieć 100 v ;) Tylko żeby takie przyjemne światełko dawało ! Np dioda !!!

Pozdrawiam !!!!

Raz... Dwa... Trzy...

moderator patrzy :D

POZDRAWIAM

450408.gifKLIKNIJ !!! i NaKarm zwierzaka ;)

548708.gifKliknij i nakarm Zwierzaczka

Opublikowano

ja tesh sie super na taich rzeczach nie znam a moze lepiej zeby byl przelacznik? edytuj posta z odpowiedzia ja potem edytuje tego

hejj jestes tam? bo wiem jak zrobic takie swiatelko z wlacznikiem i mam pomysl jak zrobic to co ty chcesz

Opublikowano

Nic trudnego... Musisz poprostu kupic diode jakies przewody i pare blaszek. Najwazniejsze zeby miec pomysl. Chyba wiesz jakdziala lodowka, wiec nic trudnoego przeniesc to do szafki :P

Opublikowano

Szafka ,a lodówka to nie jest to samo ;)^^ Hmm Gdzie zamierzam umiescic tą żarówkę ? Przy , W , Obok , Blisko ,Na Lewo , Na Prawo , Na Dole ? ;p

Moge ci napisac jak zrobic taka lampke ,ale jeszcze mi musisz powiedziec czy to ma byc na baterie czy na widelec ( do kontaktu... )

Opublikowano

Trzeba zrobić "mechanizm" na sprężynce że gdy zamykasz szafkę 2 blaszki się odsuwają i przestaje świecić nic prostszego :)

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Zrób tak dioda, taśma, bateria [taka duża]. Podłącz to i przyklej do boku. Nie ma sensu wyłączać, taka dioda mało ciągnie prądu :P.

W lodówce działa to tak ze masz guziczek i jak się go wciska światełko gaśnie :P. chyba ze przyczepisz to po drugiej strony [dajmy na to ze na lewej ściance szafki] i pewnie jak otwierasz szafke to sie troche przybliżają drzwiczki? Puszczasz kabel po drzwiczkach i jak otworzysz kabel dotknie baterii [razem z drugiem kablem który jest już do diody podłączony] jak to połączysz pójdzie prąd i się zaświeci. Jest sens się męczyć? Mocna bateria i może leżeć :D.

Opublikowano
Szafka ,a lodówka to nie jest to samo ;)^^ Hmm Gdzie zamierzam umiescic tą żarówkę ? Przy , W , Obok , Blisko ,Na Lewo , Na Prawo , Na Dole ? ;p

Moge ci napisac jak zrobic taka lampke ,ale jeszcze mi musisz powiedziec czy to ma byc na baterie czy na widelec ( do kontaktu... )

No tak faktycznie.

Z lodowki moge podjadac.

A z szafki nie. :/

Chyba ze sobie przeniose lodowke do szafki :D Dobry pomysl xD

Zrób tak dioda, taśma, bateria [taka duża]. Podłącz to i przyklej do boku. Nie ma sensu wyłączać, taka dioda mało ciągnie prądu :P.

W lodówce działa to tak ze masz guziczek i jak się go wciska światełko gaśnie :P. chyba ze przyczepisz to po drugiej strony [dajmy na to ze na lewej ściance szafki] i pewnie jak otwierasz szafke to sie troche przybliżają drzwiczki? Puszczasz kabel po drzwiczkach i jak otworzysz kabel dotknie baterii [razem z drugiem kablem który jest już do diody podłączony] jak to połączysz pójdzie prąd i się zaświeci. Jest sens się męczyć? Mocna bateria i może leżeć :D.

Zalesy jaka ma se lotowke. Na psyklad ja mam taka ze sie swiateko sweci jak otwose dzwi.

U mie poega to na tym ze ma taki may pseciagnik ktury po otwozenio dzwi sie naciaga i wlaca swiatelko

@Topic

No wies ja ci proponoje pojsc do sklepo i zajebac takie swiatelko z innej loduwki.

Najwyrzej dostanierz 3lata w zawieszeniu

Potem to podlaczysz.

Chyba wies jak bo ko**a to tylko lodowka.

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

@UP hahah najpierw smiejesz sie z goscia

a potem pisza

No wies ja ci proponoje pojsc do sklepo i zajebac takie swiatelko z innej loduwki.
nie no gratuluje lubie tez podjadac z loduwki sorki za psamik ale to mnie rozbroiloa co do tematu nie jestem dobry w tych sprawach ale wydaje mi sie ze to na jakiejs lince powinno dzialac co jak sie wyslizguje to wlacza swaitlo (wyslizguje sie bo jeden koniec do drzwi a jeden do bazy xD)

tiger.jpg~~|~~tiger.png

--------------------------------------------------------------------------------------

Czapa thx za sygne.

Opublikowano

Rozkręć lodówkę i wykręć światełko

Eyy wstawcie w sygne "Pipr do klatki w zoo, a kilo_pyrkow razem z nim"I bedzie rikitiki barabara

PipR ty mój ogierku xdd

UWAGA! Ogłaszam, że to co jest napisane do góry jest to nieprawdą.

Opublikowano

www.elektroda.pl

na tej stronie ci pomogą

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

,,klapa bagażnika jest jak teściowa - jak nie pierdolniesz, to się nie zamknie"