Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin - Warto Zacząć?

Mosoun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak wiadomo są wakacje i duża ilość czasu wolnego. Pograłbym w jakieś mmo, które się szybko nie znudzi. Od paru lat już wiedziałem o istnieniu metina(wbiłem ~20lvl xD) lecz ciągle słyszy się o tych neokidach. Czy na wyższym lvlu ich liczba dąży do zera? :)

Jaką postać byście mi polecili? Nie jestem zbytnio wtajemniczony w expienie i nie posiadam jeszcze "skilla".

I jak się ma sprawa z botami i resztą dobrodziejstwa? To wszystko jest na globalu?(wolałbym grę fair play ;p)

Dodam, że mam już doświadczenie w grach mmo

Opublikowano

Na początek polecam woja mentala lub surę WP --> przyjemnie się nimi expi więc wbijesz na pewno większy lvl niż 20 ;]

Skorzystaj z mojego poradnika jak rozdawać skile i staty

http://www.mpcforum.pl/topic/174614-mega-tut-buildy-wszystkich-postaci-klas/

Co do botów to na PL jest dużo ... jak nie chcesz grać neokidamia i botami to idź na metin2US

www.metin2.z8games.com

Lecz polecam Ci PL.. dlaczego? nie wiem mnie zawsze tam ciągnie a nie na US czy inny global

www.metin2.pl

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Hmmmm Metin 2 to bardzo dobra MMO tak szybko się nie znudzi nowemu z pół roku pograsz na pewno :) hmmm neo kidy ustawiają boty zwykle na zaprzysiężone max dzikusy ( do expa ) , ponieważ potem się boją bana czyli tak już po 30 lvl boty powinny cie nie męczyć na początek polecam ci woja mentala ( duchowy ) , ponieważ to najłatwiejsza postać w grze :) Pozdrawiam i zapraszam .

Opublikowano

A jak ma się sprawa z tymi smoczymi monetami? Można bez tego grać i do czegoś dojść?(Gram obecnie w silkroada, i tam nie kupując "silków" prawie nie ma gry dla legita, wbijanie na serwer w czasie dnia zajmuje ~2-5h).

Jest dużo urozmaiceń na wysokich lvlach? Jakaś odskocznia od żmudnego expienia(coś innego niż PvP ;p).

Są jakieś mocne minusy tej gry?

Opublikowano

@Mosoun da się grać bez SM dojdziesz daleko bez SM ale z SM oczywiście dalej :P czym masz większy lvl masz więcej '' expowisk '' . W metinie nie tylko expisz , dropisz są jeszcze PvP i robienie misjii , które na początku nie są trudne . Największym - to chyba to , że jest pełno bugów i to , że bardzo ale to bardzo wciąga:p

Opublikowano

Hmmm odskok od expienia to może być pvp w mieście.. najazdy na inny królestwa...wojny gildi

A co do SM... ja doszedłem do 67 lvl inwestując może z 100 zł :) ( przez 2 lata gry )

@UP na PLu prawie nie ma bugów ;]

Jedynie co byś musiał kupić za Smocze Monety to przepustka do v2

Bo po 60 lvlu nie ma gdzie expić zbytnio....

06111340665805659837.png

Opublikowano

Hmm...Ja tam gram bez sm;)W te darmowe sm nie wierze i jakos dojechalem do 66 lvl bez expringa itp..;]Caly czas bez wydawania kasy.A co do minósow no to boty ktore expią same....Ja gram na expbocie ale tyle kont expi ze szok ogolnie fajna gierka polecam.

Opublikowano

@Mosoun

No pewnie że się da !

Mój kumpel nabił 85 lv na PL bez IS (Oprócz wykupywania przepustek do v2).

@Topic

Polecam ci grę Wojownikiem Body ponieważ wiele osób zaczyna grę w Metina

tą właśnie postacią....

Ale jeżeli chcesz aby na większych levelach łatwo ci się wiodło (Wojownik Body taki nie jest)

ponieważ ceny KU Aura Miecza (Skill Nr 1 W Bulidzie Bodego) Wacha się od 2,5 do nawet 3 kk !

Jak chcesz łatwo jechać przez lv polecam ci Sure Black Magic (czyt. BM) ponieważ na większych

levelach WYMIATA w PvP i są też dla niej Bulidy Pvp\Pve przez które łatwo ci się nią będzie expić

a ceny KU Wachają się od 20k do 300k (Ognisty Duch). B)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Jak fairplay to tylko metin2.us. Jak nie to chiński CO.KR. Jak jeszcze to Ci nie pasi to znajdź se jakiegoś privka małego - tam raczej cheaterów nie ma, bo GA/GM wszystkich ogarnia.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Jeśli chodzi o wybór serwera, to to ma duże znaczenie(nowy czy stary)? Oraz czy każdy serwer jest jednakowy pod względem rate?

Opublikowano

Polecam s24 ( tam tez gram xD ) sporo botów ale po 30 lvl raczej przestają bocić :rolleyes:

06111340665805659837.png

Opublikowano

Jinno(niebiescy) - full neo kidow

Shinsoo(czerwoni) - mniej dzieci ale jeszcze sa ;p

Chunjo(zolci) - tutaj spotkac neo kida to cud ^_^

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!

Opublikowano

tak jak up popieram sam obecnie gram w metin2 ,ale wciąga niesamowicie. Swoją drogą niema fajnych MMO polskich gier :)

Pier*olą mnie wasze + i -

Róbcie co chcecie

Opublikowano

@Topic

Wybór królestwa nie ma znaczenia....jeżeli grałeś wcześniej w np. dajmy Chunjo NP !

i zapamiętałeś mapkę i w ogóle to graj sobie w Chunjo...

Ja pierwszy raz grałem w Shinsoo na PL noi na privach też w shinsoo bo w chunjo nie mogę

się połapać gdzie są dzikusy i ta moja polanka xD

@Edit

Zamiast Jinnio to Chunjo sorry Baśka...

@Edit 2

WIELKIE SORRY BAŚKA MYŚLAŁEM ŻE TO JAKAŚ PIJAWA A TU MPC TEAM SORRY !!! :unsure:

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Graj w Jinno najlepiej bo tam sa najlepsze spoty na mniejszych lvlach (polanka, BO), no w shinsoo tez dobra polanka w m2 ale ubogie BO, a w chunjo to nie wiem bo ta mapa w m2 taka pojebana...

Wbijaj na s11 Jinno to cie dofinansuje

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wystarczy trochę chęci i będzie fajnie;] Neo jest dużo, ale szczerze powiedziawszy, nie odczuwa się ich tak bardzo. A jak znajdziesz ogarniętą gildię to zobaczysz jaka to fajna zabawa;]

Polecam Surę WP, zacznij na najnowszym serwerze.

Tu masz poradnik, dzięki któremu troszkę łatwiej zarobisz yang;]

http://www.mpcforum.pl/topic/159571-tut-ankieta-m3-czyli-koniec-z-zadawaniem-pytan/

Pozdrawiam i powodzenia!

Opublikowano

Jinno(niebiescy) - full neo kidow

Shinsoo(czerwoni) - mniej dzieci ale jeszcze sa ;p

Chunjo(zolci) - tutaj spotkac neo kida to cud ^_^

Kompletna bzdura. Nie zgadzam się z nią. Skąd masz takie info? ...

Polecam Jinno, najlepsze spoty do expowisk na ~15-30~ lv. Potem największy spot na bo i potem bez różnicy bo expisz w lokacjach nie miejących nic wspólnego z mapką.

LIBERTA PER GLI ULTRAS! 1908!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...