Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki Linux Dla Serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy pytanie bo chcial bym przinstalowac system.I zastanawiam sie nad linuxem i tu rodza sie 2 pytania.

1.Jaki linux jest najlepszy zeby postawic serwer Metin2.(Słyszalem ze dobry jest debian)

2.Jak mozna postawic taki serwer na linuxie(Chodzi mi o jakis emulator programow z windowsa czy cos)

Pytam sie poniewaz niegdy nie mialem Linuxa. ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie słyszałem, żeby ktoś stawiał serwer na Linux'ie chyba, że używał emulatora typu: VirtuaBox.

Sam stawiam serwer na czystym FreeBSD, zainstalowanego na innym kompie zamiast Windowsa, Linux'ów mam FreeBSD.

Opublikowano

ILE MOŻNA PISAĆ ŻE FREEBSD NIE JEST LINUXEM!!! I ŻE TYLKO MOŻNA SERWER POSTAWIĆ NA CZYSTYM FBSD A JEŻELI JUŻ NA INNYM SYSTEMIE TO TYLKO Z EMULATOREM!

:angry:

Opublikowano

Windows czy Linux żaden nie jest lepszy jeżeli chodzi o emulacje. To samo.

Jeżeli już chcesz się pobawić linuxem polecam dla początkujących Ubuntu (osobiście nie lubię, ale jest najprostszy) ew openSuse. Debian oczywiście najlepszy najbardziej rozbudowany największe możliwości ale czy dla początkującego? Zresztą jeśli chodzi o serwer metina to rodzaj linuxa nie ma znaczenia wszędzie odpalisz Vmvare np.

Aha i wybieraj środowisko Gnome. KDE co prawda ładniejsze ale może sprawiać Ci problemy.

imetin_logo.png

Opublikowano

harsay wiem ze FreeBSD nie jest Linuxem pytam o linuxa!!!Thx Slafcio oto mi chodzilo zastanawialem sie nad środowiskiem.Wybralem GNOME.Ale czy jestes pewien ze gnome jest lepszy poniewaz slyszalem ze KDE jest łatwiejszy.

Opublikowano

Według mojego odczucia GNOME jest dużo bardziej intuicyjny. KDE jest o wiele ładniejszy i bardziej konfigurowalny ale ułożenie menu itd jakoś mi nie pasowało strasznie nie poręczne.

imetin_logo.png

Opublikowano

No wlasnie mam dylemat bo kozystalem z GNOME na OpenSuse i nie bylo tak zle mialem takrze Ubuntu.Pamietam ze stycznosc z KDE mialem tylko raz.Jedni pisza tak drudzy tak ale juz wypalilem plytke z GNOME i przy tym zostane puki co zobaczymy.

Opublikowano

Według mnie jak dobrze po konfigurujesz KDE to będzie dużo ładniejsze od Aero z Visty czy win7 i dużo mniej wymagające zasobów.

imetin_logo.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...