Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy Autoit To Zrobi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W temacie AutoIt'a jestem kompletnie zielony. Zabawę z tego typu programami zacząłem od AC Tool (może ktoś z was kojarzy), ale po pewnym czasie już przestał mi wystarczać :)

Aktualnie poszukuję języka programowania, za pomocą którego stworzyłbym bota do gier via www o następujących cechach:

- ostatecznie skompilowany do pliku .exe

- graficzny interfejs

- najważniejsze!: działa w tle (tzn. i program i przeglądarka będą zminimalizowane, a wszystko będzie śmigać)

Nie szukam takiego gotowego programu, lecz odpowiedzi na pytanie:

Czy AutoIt posiada możliwości wystarczające do stworzenia czegoś takiego?

Jeśli tak - bardzo, bardzo bym byl wdzięczny za wszelkie tuty/poradniki/dokumentacje (i polskie i angielskie) do tego programu, a także do ew. rozszerzeń (ff.au3 na pewno będzie potrzebne... czy coś jeszcze?)

Jeśli nie - za czym bardziej zaawansowanym powinienem się rozejrzeć? php/js? Java? Cpp z curlem?

Gdyby ktoś również znał jakieś dobre kursy tych języków (w pl i eng) - również sypnąłbym plusami za linki. Dobre czyli od zupełnych podstaw, bo dla mnie to jeszcze czarna magia.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

powinno by bez komentarza ale się tak nie da wy głupie nooby z autoit nie wiecie na czym piszecie

w Autoit masz funkcje sendcontrol czy jakoś tak która działa zminimalizowanym oknie

Opublikowano

dołączam się do opini kilo_kartofli... bez komentarzy zbędnych

są jeszcze udf specjalnie pisane do obsługi w tle ala autoit, dodam jeszcze że nie wszystkie funkcje da się zrobić by działały w tle zwłaszcza szukanie obrazków i pixeli , albo używanie myszy ale tego to raczej nie umożliwia żaden z języków programowania a co dopiero język skryptowy autoit

inną opcją jest obsługa FireFoxa: FF.au3 i FFeX.au3 + addon MozRepl , Opery ( dla nich nusisz sciagnąc odpowiednie pliki z forum autoit ) czy ie ( ie to standartowa w include ) , tam wszystko da się zautomatyzować tak by działało w tle i to widać bedzie pasowało dla ciebie

dodam jeszcze ze i jest mozliwośc tak zrobienia skryptu by dzialal całkowicie w tle nie uruchamiając nawet przeglądarki

informacj masz tyle już podanych na temat języków ze tylko przeglądnąc forum i coś wybrać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o strony www to tam nawet szukanie pixeli nie powinno stanowić żadnego problemu. Nie wiem jak sie ma sprawa z flash bo w to nigdy nie wnikałem ale napewno zwykłe obrazki (jpg, bmp, ect) można normie jechać po pixelach bez wyświetlania gdziekolwiek strony. Standardowe najbardziej podstawowe funkcje autoita pozwalają szukać obrazki nie tylko po nazwach ale i rozmiarach, datach itd...

Opublikowano

strony ww raczej obsługiwane są po obiektach zawartych na stronie i staosowanie tam szukania po obrazkach albo pixelach wydaje się bezcelowe zwłaszcza jak program ma działac w tle

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A kogo to obchodzi jak, gdzie i przez kogo www są pisane (?). Ważne ze jest taka możliwość i zawsze działa. Nikt ci nie każe niczego wyświetlać żeby poznać zawartość.

Opublikowano

dla wyszukiwania po pixelach i obrazkach musi być wyświetlona zawartośc strony , samo wyszukiwanie działa tylko w obrębie widocznego desktopu i to co zasłonięte nie będzie wyszukiwane bo nie istnieje w autoit mozliwość ImageSearch i PixelSearch w tle

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Co ty nie powiesz. Zaraz sie dowiemy ze za pomocą "Send" nie da sie rysować, "Sleep" - restartować kompa, a "EndFunc" odtwarzać muzyki. To ze czymś można coś robić albo czegoś nie można zrobić, nie znaczy wcale ze cała składnia au3 ma sie kończyć na około ~100 podstawowych funkcjach czy jednej słusznej składni.

Opublikowano

mówimy jak narazie tylko o dwóch funkcjach które jak uważasz działają według twojego opisu ale ja nigdy nie spotkałem się z takim działaniem tych funkcji jak opisujesz dla programu w tle

A co do Send to można nim rysować ale tylko w aktywnym oknie :)

przegapiłem coś w dokumentacji czy o całkiem innych funkcjach mówisz ??

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ja jestem n00bkiem, ale też mi się zdaje, że wyszukiwanie pixeli/obrazków z okien w tle jest raczej mało prawdopodobną opcją...

A więc postanowione: będę podchodził do autoit'a z biblioteką ff.au3

matu691: już wcześniej czytałem tego TUT'a, ale jest niestety dość ubogi...

Potrzeba mi czegoś więcej. Dużo, dużo więcej.

Podrzucicie jakieś linki? Tuty, poradniki... nawet czysta, mięsista dokumentacja, bo na razie w ogóle nie wiem z której strony to ugryźć :]

A to co jest na Forum to mniej więcej przejrzałem... Jeśli jest gdzieś na wierzchu albo w przyklejonych w tym dziale to już ogarnąłem. Potrzeba więcej :D

A na razie pierwszy plusik wędruje do robem...

Jeszcze dużo do rozdania :]

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

szukaj albo czytaj dokumentacje a jest tego troche

z forum autoita dociąg FFex.au3 to rozwinięcie biblioteki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Przelookałem dokumentację... ściągnąłem wszystko co powinienem... przeczytałem wszystkie tuty z tego forum... Nadal nie ogarniam.

Naprawdę nikt nie dysponuje żadnymi linkami do tutów z innych for, nawet angielskich? Potrzebuję zarówno wytłumaczonych podstaw jak i FF.au3

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

nie ma praktycznie zadnych , na google wpisz : autoit ff.au3 tutorial i szukaj po linkach

zobacz tez tu : niemieckie forum

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A jeszcze mam takie pytanie:

Czy jest jakaś możliwość odpalenia pliku .exe na jakimś serwerze zewnętrznym, ftp czy cuś?

Ktoś coś wie na ten temat?

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

jest, są aplikacje do zdalnego zarządzania pisane w autoit i ma wbudowaną obsługe klijent-serwer do budowy takich programów

a na ftp nie uruchomisz programu bo się nie da nawet mając pełen dostęp do serwera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

To "na czym" musiałbym taki program uruchomić?

Jakiś poradnik do tego czy jakaś szersza informacja jak to zrobić?

leci kolejny plus dla ciebie przy okazji

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

chyba mówimy cały czas o autoit to sa aplikacje w Autoit !!

rusz dupe i przeglądnij forum programu , nikt nie będzie szukał za ciebie zwłaszcza ze są wakacje i szkoda tracić czas :P

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Pytanie do biblioteki FF.au3:

Mam coś takiego w firebug'u:

<a href="#" onclick="return Index.submit_login('server45');"></a>

Ktoś wie może, jak symulować kliknięcie tego elementu?

Ta sygnatura jest pusta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...