Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ps] Clipping Maski

GraciiiiPowrót

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zapewne znaczna część użytkowników wie jak zrobić Clipping Maski w PhotoShopie, lecz postanowiłem napisać krótki poradnik jak wykonać ową czynność.

1. Otwieramy dowolne zdjęcie.

d41d8bf49674e9cd03a5a01b45418939.jpg

2. Tworzymy nową warstwę i malujemy pędzlem w dowolnym miejscu. W moim przypadku ramię Messiego. Oczywiście wygumkowałem niepotrzebną część pędzla.

d41d8921090d8a743e6cb5ca6bd8b02f.jpg

3. Tworzymy nową warstwę i klikamy kombinację klawiszy ctrl+alt+shift+e. Nasze okno warstw powinno wyglądać tak:

d41d83b52d78eb9ac3feefbf8b0a15e3.jpg

4. Na nowo utworzonej warstwie klikamy PPM i wybieramy opcję "Utwórz maskę przycinającą". Po wybraniu tej opcji dowolnie ustawiamy cm'kę.

Efekt końcowy:

d41d8bdd88646844d969acd3a51151e0.jpg

Dodam, iż tutorial jest mój, a wy możecie wykonywać clipping maski swoimi sposobami. Ten sposób jest akurat mój.

Bardzo bym prosił o zdjęcie 10%.

Forza Milan ! <3

Opublikowano

Raczej ci co siedzą ponad 3-4 dni w PS powinni to wiedzieć ale przydatne i są nawet ssy ;]

+ masz ode mnie

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Outcome niczego sobie. Bardzo przydatny poradnik dla początkujących. Leci + ; )

Legenda
Opublikowano

Ładny Tutorial w PS siedze 4 dni i o tym nie wiedziałem.

Znaczy wiedziałem co to jest ale nie wiedzałem jak to zrobić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Opisane jak zrobić CM też jest w moim poradniku jakimś , więc jeśli ktos by chcial poszukac to by znalazl .

54585309939136444418.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...