Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Deskorolka]Mój Straszny Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z deskorolką...mianowicie jak się odpycham po krótkim czasie spowalnia (Cena deski : 100zł)no stówka to mało

Mój kolega ma deskę za 200zł i jest wielka różnica jazdy....

Deska ma jakiś ROK

Wyciągnołem łożyska z kółek i wyczyściłem (nie nasmarowałem)to może to ??

ale bez rezultatu...

Help

ganjamafia.png

♥ Robie sygnatury ♥

Opublikowano

Moze kup deske która sie nadaje do jazdy? Skoro kolega ma za 200 i jest dobra to chyba odpowiedz jest oczywista...

Opublikowano

Im jesteś cięższy, tym prędkość powinna się utrzymywać dłużej. Może kupiłeś jakąś deskę od Rumunów (czyt. cygani) bez łożysk - no cóż on potrafią wmówić, że sprzęt jest cool.

Jeśli jakimś cudem masz łożyska w tej desce to je nasmaruj.

No ale może być też inna wada - bardziej fizyczna:

Jak się rozpędzasz pod górkę, a kolega jedzie w dół to raczej twoja deska się zatrzyma i całkiem możliwe, że pojedzie do tyłu xD

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

@Bekagimbusy

Słyszałeś o czymś takim jak mózg?

@Top

Kup nową deskę ,a tą swoją sprzedaj na Allegro.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano
Tak w ogóle, towoja sygna i avatar są brzydkie. Słyszałeś o czymś takim, jak wtapianie rendera ?

co to ma do tematu?

@topic

najlepiej kup deske w skate shopie a nie w tesco czy LIDL (czyt. lidl jest tani) :D fuck yea!

Opublikowano

ale moze zacznijmy od tego czy jak ja kupil byla taka sama jak teraz?...

Opublikowano

bekagimbusy naucz się pracować twoją chorą częscią ciała - mózgiem lub kup nowy bo ten ci szfankuje ....

@TOPIC Nowa deska , może deskę uszkodziłeś ?

6f72992b47f09c2bmed.png

Czy to tak bardzo boli gdy naciskasz LPM na znaczek zielony z białym plusikiem w środku ? Jeżli Ci pomogłem ?

Opublikowano

Ja do swojej mam łożyska Elementa ABEC7, ale teraz to są już inne firmy robiące części do deski, podobno element teraz robi gówno, ja kupowałem swoją 5 lat temu.

Kółka kupiłem wczoraj, Amok za 55zł (takie jak na allegro są za 55zł, tylko że ja w sklepie normalnie). Nigdy nie narzekałem na jazdę deski, bo nie kupuje byle chuja za stówkę.

Deska nie jeżdżona, leżała sobie i dlatego nic się nie popsuło (łożyska 5lat chyba nie wytrzymają ciągłej jazdy).

Deck się nie kruszy, jeżdżę teraz od 4 dni na desce i cały czas próbuje jakieś flipy, które nie raz się udają, próby slida etc. (Deck ZERO).

Kup coś lepszego, a nie szajsa, nie odwiedzaj TESCO w poszukiwaniu deski.

uberpowerrrrrrrrrrrrrrrrr, noby do lagi

Opublikowano

haha ja kupiłem za 70zł ma już rok i jedździ sie zajebiście

A i na jazdę wpływają kółka jak masz kauczukowe to inna gadka B) na plastikowych to dupa a nie jazda więcej odpychania niż jazdy

Opublikowano

Deska to może być nawet stolnica na której twoja babcia pierogi lepi...

Ale kurwa zrozumcie Kółek się NIE CZYŚCI ! . .

Wszystko zależy od Track`ów (zobacz czy mają luży na tej podkładce albo sie dziwnie wyginają to też ma wpłw prblem to kółka i łożyska ), wyjmij też łożyska wrzuć do WD 40 ładnie wyczyść minimalnie smaru i ma być .

jak nie to podaj mi model Łożysk mogą być np ABEC 5 są to standardowe łożyska takie chujaszcze .

Ewentualnie kółeczka kauczukowe i porządne łożyska .