Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce se kupic Xbox'a i mam kilka pytan

1.

Ile kosztuje przerobienie aby dzialaly na nim pirackie wersje gier

2.

Jakiego najlepiej kupic? (ja sie zastanawialem nad elite)

3.

Slyszalem ze jak sie przerobic xboxa i bedzie sie kozystac z xlive to moga dac bana czy to prawda?

4.

I czy jezeli tak to na co to jest ba i na ile?

Opublikowano

Nie pierdol, że 50-100 zł, bo sam płaciłem za przerobke raptem 30 zł. xD

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Osobiście radzę Ci wstrzymaj się z zakupem :P

Niedługo w Polsce będzie można kupić nowego Xboxa 360 w wersji Slim, który będzie o niebo lepszy od starej wersji i taki sam zamierzam kupić :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Xbox live jest niedostępny w Polsce....Ogólnie można grać, ale musisz podać dane np. z USA. A jak wykryją, że podałeś fałszywe dane = ban. Czyli beka na całego. PS3 rządzi.

Beka.

Opublikowano
Chce se kupic Xbox'a i mam kilka pytan

1.

Ile kosztuje przerobienie aby dzialaly na nim pirackie wersje gier

2.

Jakiego najlepiej kupic? (ja sie zastanawialem nad elite)

3.

Slyszalem ze jak sie przerobic xboxa i bedzie sie kozystac z xlive to moga dac bana czy to prawda?

4.

I czy jezeli tak to na co to jest ba i na ile?

0

Jeżeli już chcesz przerabiać to radziłbym ci extreme 1,4 ponieważ na niego najłatwiej się gry nagrywa tylko że Live jest na niego bardziej wyczuty i zbanuje konsole.

Jeżeli chcesz wersję 1,5/1,6 to już trudniej gry się nagrywa ale masz większe szanse że na Live'ie cię nie zbanują.

Co do rodzaju xboxa to nie to pomiędzy nimi nie ma zbyt dużej różnicy tylko elite jest bardziej wyposażony niż inne , osobiście posiadam zeszło roczny model Arcade i nie narzekam gdyż spisuje się wspaniale nie zależy mi narazie na dysku ponieważ nowa (zeszłoroczna) wersja Arcade ma 400 coś mb wbudowane na dysku wewnętrznymi to mi starczy na savy do gier.

Jeżeli dostajesz bana od Microsoftu na konsole to tylko na 3 lata.

icecubea.png

Opublikowano

Najlepiej kupic na allegro nowego, juz przerobionego ;]

nie mowcie ze takich nie ma, bo sa na allegro nowe, przerobione i daje gwarancje rok. (z przerobka!)

Opublikowano

Dlatego mówię poczekaj miesiąc, od września Polska staje się członkiem X live, a poza tym Xbox 360 slim ma standardowo (nawet w wersji Arcade) dysk 250gb

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ciekawe czy w nowej wersji X rozwiązali problem przegrzewania się konsoli ^^

A jaki to ma związek z dyskusją ?

@topic

Popieram Makina, też bym poczekał na tego Slima, tylko nie wiadomo jak z ceną tej nowej wersji, szkoda tylko tego płatnego LIVE'a.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

To ja się podepne pod temat.

Poda mi ktoś jakieś konkretne ceny konsoli gotowej do "zabawy" z przeróbkami itp. Po prostu zbieram kase na konsole i nie wiem co kupić. Do końca miesiąca będe miał 500zł.

f.png

Opublikowano

Xbox live jest niedostępny w Polsce....Ogólnie można grać, ale musisz podać dane np. z USA. A jak wykryją, że podałeś fałszywe dane = ban. Czyli beka na całego. PS3 rządzi.

Tak, ps3 rządzi i za nowe tytuły płacisz ponad 200zł. xD

Opublikowano

Tzn. któraś strona internetowa z rodzaju Avansu, nie pamiętam która dokładnie (jak sprawdze podam) miała w przedsprzedaży podaną cenę Xboxa 360 Slim Elite za 1099zł + jakieś 2 gry.

Więc jeśli tak będzie to całkiem korzystnie ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Akurat ja płaciłem 50zł za przeróbkę...

No dobrze 30 a 50 i 30 a 100 to jest różnica.

Opublikowano

Na allegro widziałem 360-tki w fajnym stanie za 350-400 zł. Opłaca się inwestować w takie zabawki ? Mam dylemat czy sprawić sobie takie cudo. Z tej wypłaty zostanie mi jakieś 600 zł i tak ni cholery żeby zainwestować w coś innego. Konsola marzy mi się od kiedy sprzedałem swojego Dreamcasta, na PS3 mnie nie stać a nie wiem czy taki XBox wystarczy mi na rok / dwa. To są jednak spore pieniążki a nie chce wywalić ich w błoto kupują złą wersje konsoli / za miesiąc wyjdzie nowa i nie będzie na starą gier.

f.png

Opublikowano

fifol jeżeli dobrze zrozumiałem to tobie chodzi o to że jak wyjdzie wersja slim to nie bedą produkować gier na starszą wersję x to nie tak xbox 360 slim to jest nowy model konsoli z tej samej rodziny xbox 360 więc gry z normalnego x360 będą działać na nowej i na starej wersji konsoli a gry będą wychodziły dalej tylko że będą działać na tej nowej wersji x jak i na tej starej wiec nie ma zbytnio różnicy.

icecubea.png

Opublikowano

A mam pytanko, czy na X360 można grać przez neta z innymi nie mając usługi live? I co to wogóle jest to live?

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

@up

Z tego co wiem - Nie.

@2up

Dzięki :) Doczytałem też troszki i już wszystko jasne. Kupie sobie takie cacko. 5jonteczka

f.png

Opublikowano

Live to usługa, która po prostu pozwala grać przez internet.

Xbox 360 od wersji Elite ma Xbox Live Silver w standardzie(można prowadzić rozmowy głosowe, itd)

Ale dopiero od Xbox Live Gold (za ok. 30zł/miesiąc) można grać i pobierać darmowe demówki/trailery na dysk twardy konsoli.

W każdym razie ja też czekam na Slima, w zależności od ceny rozważę zakup ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Przeróbka jest 2x droższa niż rok temu, nikt ci nie przerobi za 30zł bo każdy się boi. Kiedyś było od groma aukcji na allegro z przeróbkami dzisiaj nie ma żadnej. To wszystko przez akcje "Nie przerabiam, Nie kradne". Jak już kupujesz xboxa360 i go przerabiasz to tracisz to co w nim najlepsze czyli Xbox Live a właśnie jeszcze w tym roku będzie Xbox Live w Polsce. Właśnie tym może się pochwalić ta konsola, coś czego nie ma wii ani ps3. Jeśli chodzi o nowego xboxa slim to jest bez awaryjny i warto go kupić. Bo nie będziesz się bał że się popsuje, no chyba ze pan od przeróbek się pobawi w twojej konsoli ^^(w końcu nowa wersja...). Nie wiem jak teraz jest z tymi firmware na Xbox-a czy wykrywają odrazu czy może jak jest fala banów. Jak już przerobisz konsole to nie podłączaj do neta bo ci zablokują dysk no chyba, że jesteś pewien że bana nie dostaniesz. Jakiś koleś tutaj pisał że jak masz przeróbkę 1.4 to że się łatwo gry nagrywa, nie prawda obojętnie jaką masz przeróbkę gry nagrywa się tak samo po prostu ściągasz program który przerabia ci obraz na taką przeróbkę jaką posiadasz i normalnie wypalasz obraz na 8,5GB. No parę wskazówek masz, przemyśl to.

Ja mam arcade od 3 lat po 1,5roku została zbanowana, co najważniejsze nigdy się nic w niej nie popsuło :) Ale korzystam z PS3. Lepsze gry ;p

EDIT:

"""A mam pytanko, czy na X360 można grać przez neta z innymi nie mając usługi live? I co to wogóle jest to live?"""" ( nie mogłem zacytować ;p) Live tracisz jak dostaniesz bana. Można bez niego grać przez "neta" a bardziej lan-a. Istnieje takie coś jak Xlink Kai. Dzięki temu zbanowani mają szanse zagrania z innymi zbanowanymi ^^. Osobiście jest to dla cierpliwych ludzi i mających czas, do zrobienia tego trochę czasu jest potrzeba.

Homo sum; humani nil a me alienum puto. - Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...