Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Jak Dodać Nowe Skile W Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , dzis przedstawie wam jak dodać nowe skile w grze metin2 :)

Video Nie moje ;) :

http://www.youtube.com/watch?v=fdT07QBYVok&feature=player_embedded

więc :

1) root.epk, locale_de.epk, pc.epk rozpakowujemy

2)Otwieramy playersettingmodule.py

3)Schodzimy do tej linijki :

chrmgr.RegisterCacheMotionData(chr.MOTION_MODE_GENERAL, chr.MOTION_SKILL+(i*skill.SKILL_GRADEGAP)+5, "tanhwan" + END_STRING + ".msa")

i zastępujemy tym :

chrmgr.RegisterCacheMotionData(chr.MOTION_MODE_GENERAL, chr.MOTION_SKILL+(i*skill.SKILL_GRADEGAP)+6, "musa" + END_STRING + ".msa")

Bez " oczywiście :)

4) Schodzimi do :

JOB_WARRIOR : {

1 : (1, 2, 3, 4, 5, 0, 0, 0, 137, 0, 138, 0, 139, 0,),

2 : (16, 17, 18, 19, 20, 0, 0, 0, 137, 0, 138, 0, 139, 0,),

"SUPPORT" : (122, 123, 121, 124, 125, 129, 0, 0, 130, 131,),

},

i zastępujemy :

JOB_WARRIOR : {

1 : (1, 2, 3, 4, 5, 6, 0, 0, 137, 0, 138, 0, 139, 0,),

2 : (16, 17, 18, 19, 20, 6, 0, 0, 137, 0, 138, 0, 139, 0,),

"SUPPORT" : (122, 123, 121, 124, 125, 129, 0, 0, 130, 131,),

},

5) w pliku source\ymir work\pc\warrior\skill znajdź musa.msa

6) Kopiujemy w/w plik 3 razy aby wyglądało to tak :

musa.msa

musa_2.msa

musa_3.msa

musa_4.msa

7) otwieramy wszystkie musa.msa wraz z kopiami i później

"d:/ymir work/pc/warrior/effect/musa.mse"

i modyfikujemy wszystkie musa.msa

8) w pliku source\ymir work\pc\warrior\effect wklejamy

9) w pliku source\locale\de otwieramy plik Skilldesc.txt i wklejamy :

aura Guerriero della spada spirituale Sword Phantom Sword Il valore di attacco è aumentato per qualche tempo. Angriffswert wird erhöht STANDING_SKILL|WEAPON_LIMITATION SWORD|TWO_HANDED musa 6 4 Angriffswert +%.0f (100 + STR) * SkillPoint L'attacco è aumentato STANDING_SKILL | WEAPON_LIMITATION SPADA | TWO_HANDED musa 6 4 Attacco% + 0,0 f (100 + STR) * Skill Point

10) otwieramy skilltable.txt i wklejamy :

6 ° E ° æ 1 1 1 0 ATT_GRADE (100 + v) * * k K 100 200 30 50 40 20 * k * k SELFONLY 15 NONE NORMALE 0 0 1 1 0 0

zamknij i zapisz :)

11) xml do PC dodajemy :

File> ArchivedPath="d:/ymir work/pc/warrior/skill/musa_2.msa" Type="2"> <! [CDATA [source \ lavoro Ymir \ pc guerriero \ \ abilità \ musa_2.msa]]> < / File>

<File archivedPath="d:/ymir work/pc/warrior/skill/musa_3.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\pc\warrior\skill\musa_3.msa]]></File> File> ArchivedPath="d:/ymir work/pc/warrior/skill/musa_3.msa" Type="2"> <! [CDATA [source \ lavoro Ymir \ pc guerriero \ \ abilità \ musa_3.msa]]> < / File>

<File archivedPath="d:/ymir work/pc/warrior/skill/musa_4.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\pc\warrior\skill\musa_4.msa]]></File> File> ArchivedPath="d:/ymir work/pc/warrior/skill/musa_4.msa" Type="2"> <! [CDATA [source \ lavoro Ymir \ pc guerriero \ \ abilità \ musa_4.msa]]> < / File>

<File archivedPath="d:/ymir work/pc/warrior/effect/musa_2.mse" type="1"><![CDATA[source\ymir work\pc\warrior\effect\musa_2.mse]]></File> File> ArchivedPath="d:/ymir work/pc/warrior/effect/musa_2.mse" type="1"> <! [CDATA [source \ lavoro Ymir \ pc guerriero \ \ effetto \ musa_2.mse]]> < / File>

<File archivedPath="d:/ymir work/pc/warrior/effect/musa_3.mse" type="1"><![CDATA[source\ymir work\pc\warrior\effect\musa_3.mse]]></File> File> ArchivedPath="d:/ymir work/pc/warrior/effect/musa_3.mse" type="1"> <! [CDATA [source \ lavoro Ymir \ pc guerriero \ \ effetto \ musa_3.mse]]> < / File>

<File archivedPath="d:/ymir work/pc/warrior/effect/musa_4.mse" type="1"><![CDATA[source\ymir work\pc\warrior\effect\musa_4.mse]]></File> File> ArchivedPath="d:/ymir work/pc/warrior/effect/musa_4.mse" type="1"> <! [CDATA [source \ lavoro Ymir \ pc \ Warrior \ effetto \ musa_4.mse]]> < / File>

12) wchodzimy do navi , skill_proto dodajemy nowa linijkę

6 nuove abilità 1 1 1 75 ATT_GRADE (100 + str + k * LV 3) * 100 * 200 * k k 33 30 50 50 * k (100 + str LV + * 3) * k SELFONLY NONE 100 200 * k 0 0 1 1 0 0 NORMALE

Reboot i do dzieła ;)

Tutorial nie jest mojego autorstwa ja go tylko przetłumaczyłem .

Opublikowano

a mozna cos wiecej? czy to sa kompletnie nowe skille czy nowe poziomy skilli (P2,P3 itd)? mozliwe ze dam 5, na razie +

57199140501148694665.png

Opublikowano

a mozna cos wiecej? czy to sa kompletnie nowe skille czy nowe poziomy skilli (P2,P3 itd)? mozliwe ze dam 5, na razie +

Aktualnie się w to bawie ;) Więc jeszcze tego do końca nie zrobiłem , lecz jak zrobię (napewno nie dziś) to wam powiem coś więcej :)

Opublikowano

Popieram up o do niedokładności.

Linijki są pod metin2 de a nawet mi się zdaję że pod włoskiego :X

Schittset a jak zrobiłeś skille.

Opublikowano

+ dla Ciebie musze zobaczyc ten nowy wyglad skilli :>

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Ten tut jest na temat, "Jak dodać skilla", a nie "Nowe skille"...

Ogólnie nie wiem czy w tym tucie nie ma pomyłki, bo CHYBA nie powinniśmy zmieniać

chrmgr.RegisterCacheMotionData(chr.MOTION_MODE_GENERAL, chr.MOTION_SKILL+(i*skill.SKILL_GRADEGAP)+5, "tanhwan" + END_STRING + ".msa")

na

chrmgr.RegisterCacheMotionData(chr.MOTION_MODE_GENERAL, chr.MOTION_SKILL+(i*skill.SKILL_GRADEGAP)+6, "musa" + END_STRING + ".msa")

tylko dopisać pod to pierwsze w/w...

Pozdrawiam...

Jeszcze raz dotknij mojej sygny...

1646212_2_12.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

sry za refresh nie zauwazylam - juz nic

...............

...............

...............

...............

...............

...............

...............

Opublikowano

Ciekawe, nawet bardzo. Otwiera to przed graczami całkiem nowe możliwości, stworzenia oddzielnej modyfikacji - prawie jak Metin3 : )

2364.png

lolyhb.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam doszłem do tego dodałem parę rożnych skili miedzy innymi zedytowalem skil strach przerobiłem go trochę i dodałem ten skil jako osobny skil dla bodego czyli 6 skil i wszystko ladnie dziala ładnie to wygląda i wogóle ale po 10 minutach gry wylogowuje postać co 10 minut i tu są schody zachodzi jakiś bog i nie wiem gdzie szukać jeżeli sierra albo ktoś inny hciał by pokombinować mogę powiedzieć pokazać jak zrobić skil

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Np : Jak ktoś zrobi możliwość robienia skilli z P na S to czym kamykami duchowymi? Księgami? Punktami? Czy jakimś nowym itemem?

Będe ciekawy jak ktoś da tutoriala jak zrobic skille z P na S

CHADA

Opublikowano

szyjka ja nie zrobiłem z p na s ja opracowałem zupełnie nowe skile tylko jest problem z logami bo loga co 10 minut i kotłuje mi się w bani ale nie wiem co dalej i przypuszczam ze jest jakiś plik w plikach serwerowych co za to odpowiada

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...