Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odblokowywanie Portów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj chciałem Wam przedstawić prosty sposób na odblokowanie portów pod każdy rodzaj gry. Mam nadzieję, że dzięki temu poradnikowi stawianie serwerów stanie się dla Was proste i nie będzie już więcej pytań związanych z tym tematem. A więc zaczynamy.

Najpierw wchodzimy na stronę PortForward.com - Free Help Setting up Your Router or Firewall

Po załadowaniu strony klikamy w górnym panelu przycisk Guides (zaznaczony na zdjęciu)

imageshackox.jpg

Na nowo załadowanej stronie pokaże nam się wiele opcji jednak nas interesuje tylko Port Forwarding Guides by Router zaznaczony na poniższym zdjęciu

imageshacktd.jpg

Naszym oczom pokaże się ogromna lista na, której są spisane wszystkie routery jakie tylko wyprodukowana więc jest nikła szansa, że nie znajdziesz swojego modelu. Żeby dowiedzieć się jaki posiadasz model należy wpisać w przeglądarce numer IP swojego routera poprzedzając go znacznikami http:// W moim przypadku wygląda to tak: http://192.168.1.254/

odblokowanieportw3ys0.jpg

Na zdjęciu od góry zaczynając mamy: Markę Routera, Model Routera, Hasło. W każdym routerze menu początkowe może znacznie się różnić. W moim przypadku login nie jest wymagany a hasło to user. Możecie również próbować podawać admin/admin jednak takie informację powinien udzielić producent danego routera.

Wracając do strony. Po ukazaniu się listy naszym oczom wyszukujemy odpowiedniej marki i modelu po czym klikamy w nią. W moim wypadku wygląda to tak

odblokowanieportw4jr5.jpg

Na nowej stronie mamy pokazane wszelkiego rodzaju gry do których możemy odblokować nasz router. W tym przypadku interesuje nas Tibia czyli własny serwer. Szukamy Otserv.

odblokowanieportw5mp2.jpg

Dalej należy postępować już według instrukcji pokazanych na ekranie. Nie będę ich opisywał bo każdy router ma inne menu, opcje itd. a wszystko jest już dalej opisane.

Za wszystkie szkody nie odpowiadam ja

Mam pomysł daj mi minusa -----

Opublikowano

Po 1 zerznąłeś z tibia.net.pl.Po 2 to jest stare teraz musisz płacić za to.Po 3 to już twój 3 temat zerznięty z tibia.net.pl.Proszę o Warna ...

• 4 miesiące temu...