Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ots Na Ruter ( Linuks)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już nie mam czego wymysilac podzielę się z wami moim starym poradnikiem jak zrobic ots na ruter na Linuksie screeny pochodzą z rutera Linksys AG241 ale przy innych modelach menu różni sie głównie designem.

Więc zaczynamy!

Dajemy Start i uruchom, a w okienku wpisujemy command i dajemy enter lub OK.

Pokazuje się nam czarne okienko w które należy wpisać ipconfig/all , pokaże się nam cos w tym stylu(oczywiście bedą inne liczby).Zapamiętujemy liczbę zaznaczoną na obrazku czerwoną ramką:

ipconfigwb8.gif

Więc mamy potrzebne dane właczamy przegladarke i wpisujemy adres http://192.168.1.1/ Jeżeli nie działa to odsyłam do instrukcji do danego modelu( i napisz o tym w tym temacie to dopiszemy).Naszym oczom ukaże się okienko z dwoma pustymi polami wpisujemy tu user'a i haslo(domyślnie admin/admin). Jeżeli podaliśmy dobre dane naszym oczom ukaże się strona z niebieskim paskiem u góry.

ruterpb1.gif

Wybieramy tam Applications & Gaming , a nastepnie Single Port Forwarding . Naszym oczom ukaże się coś w tym stylu jak na poprzednim screenie w miejsca zaznaczone w czerwonym prostokącie wypełniamy tak jak na screenie ALE w miejsce szarego prostokąta wpisujemy koncówke zapamiętaną z czarnego okienka commands a w zielony i rożowy wpisujemy nazwy(nie ma to żadnego znaczenia) i dajemy save settings. Gotowe

Mam pomysł daj mi minusa -----

• 2 tygodnie później...